Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 

 

Vrei sa creezi impact, proiecte de voluntariat bine organizate care fac intr-adevar o diferenta si sa-ti implici in acelasi timp prietenii, colegii si vecinii?

Daca da, Imparte.ro te numeste lider in primul tau proiect in voluntariat, lider care vede ca exista nenumarate nevoi si preia initiativa sa gaseasca o solutie.

Ok, ai identificat o nevoie in comunitatea in care locuiesti si vrei sa faci ceva sa minimizezi aceasta nevoie. Ce ar fi de facut?

 

Primul pas: Gaseste partenerii pentru proiect: ONG-urile si vecinii de cartier

Contacteaza ONG-urile sau asociatiile caritabile pentru a te introduce si pentru a-ti prezenta ideea de proiect. De exemplu, daca vrei sa pui la cale un proiect despre construirea adaposturilor pentru batrani, ai putea sa iei legatura cu asociatii umanitare care dezvolta proiecte de constructii si renovari asemenea asociatiei Habitat for Humanity.

Stabileste o intalnire sa discuti despre ideea proiectului si sa organizezi urmatorii pasi. Intreaba ce alte parti ar putea fi consultate si implicate in proiect.

 

Pasul doi: Cercetarea locatiei cu ajutorul voluntarilor

Lucreaza cu partenerii tai inca din timp si planifica pasii proiectului. Stabiliti impreuna deadline-urile fiecarei etape a proiectului si dezvoltati un sistem de management pentru monitorizarea acestuia.

In drum spre viitoarea localie a proiectului, ia notite cu adresa exacta a locului si traseul cel mai rapid si facil de parcurs. Asigurand aceasta informatie, voluntarii nu se vor ratacii si nici nu vor pierde ore pe drum.

In timpul vizionarii locatiei, pune intrebari utile care te ajuta sa intelegi mai bine nevoia acelei comunitati si modurile in care implicarea ta si a echipei de voluntari poate raspunde cel mai bine acestei nevoi.

Planifica cu atentie ce tipuri de materiale si ce cantitati vei avea nevoie pentru indeplinirea fiecarui task astfel incat voluntarii sa aiba totul pregatit atunci cand vin sa lucreze pentru proiect. Si pentru aceasta, fa un mic brainstorming cu ONG-ul implicat cu necesarul de instrumente si materiale. Le poate asigura chiar ONG-ul? Poti sa ii intrebi pe voluntari sa aduca materiale de acasa? Puteti lucra impreuna pentru a solicita ajutorul comunitatii locale? Sunt cateva intrebari pe care ai putea, de asemenea, sa le ai in vedere.

 

Pasul trei: Recruteaza prieteni voluntari care sa te ajute

Tine minte! Ai mare nevoie de voluntari! Este important sa stabileste o strategie de recrutare a voluntarilor pentru a asigura succesul proiectului.

Daca ai prea putini participanti implicati, cel mai probabil proiectul nu va fi finalizat si voluntarii vor avea impresia ca si-au pierdut timpul sau ceea ce au facut nu a fost de folos.

Pentru a preveni acest lucru, poti sa faci un formular de inregistrare a voluntarilor. Si, poti sa folosesti si instrumentele online, precum Facebook events sau Fii voluntar online.

Inregistrarea in avans te ajuta sa gasesti oamenii potriviti. Poti sa vorbesti cu voluntarii interesati despre abilitatile lor, facilitati de aprovizionare si daca mai pot aduce alti prieteni in proiect.

Daca proiectul tau e mic, poti sa faci doua lucruri deodata: organizezi proiectul si recrutezi voluntarii. Si totusi, daca te-ai gandit la un proiect amplu, recrutarea voluntarilor poate sa ocupe timp. Asa ca, identifica o persoana capabila sa conduca in locul tau procesul de recrutare a voluntarilor.

 

Cam atat pentru astazi. Dar nu va tinem in suspans! Urmatorii pasi din acest articol vii spunem Miercuri!

Intre timp mai puteti citi:

 

Caracteristicile voluntarilor de tip PRO BONO

Fii voluntar cat esti tanar

Cum sa faci din organizatia ta un loc ideal pentru voluntariat

 

 

 


Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS