Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: Soleil Roi in Blogul Soleil Roi | Data: 2-Nov-2015 | Afisari: 1498 | Comentarii: 6

Tragedia din Club Colectiv
In primul rand...
Daca cineva cunoaste magazine, supermarket-uri care pot face donatii constand in apa, sucuri, produse alimentare pretabile pentru sandwich-uri, paine, conserve, sunt rugati sa ne contacteze. Produsele vor fi oferite victimelor si apartinatorilor acestoara care fac de veghe pe culoarele spitalelor bucurestene in urma tragediei din Club Colectiv ‪#‎colectiv‬.
Orice donatii sunt binevenite si le acoperim fiscal prin contract de sponsorizare emis de Fundatia sinergii pentru Viitor al carei Vicepresedinte sunt.Multumim in numele Romaniei!

Poate ca aceasta tragedie ‪#‎colectiv‬ va marca o schimbare in gandirea romanului de rand, poate ca ne vom gandi de doua ori inainte sa acceptam ce ni se pune pe tava, poate vom schimba acest sistem corupt si defect care permite astfel de evenimente dramatice.

Sigur ca se vor cauta vinovati si la final acestia nu vor fi cei reali daca nu facem nimic. Si totul se va uita si nici macar istorie nu va ramane. Pentru ca adevaratul vinovat este STATUL ROMAN!
Ne intrebam dece localul nu avea sisteme de protectie anti-incendiu?
Ne intrebam dece localul era antifinat cu materiale neignifuge?
Ne intrebam dece au existat nereguli in obtinerea si monitorizarea autorizatiilor?
Ne intrebam dece aveau personal platit la negru?

Raspunsul la toate intrebarile este Staul Roman; statul care nu face nimic sa favorizeze micii intreprinzatori, statul care favorizeaza spaga, coruptia si tot ce deriva din aceste aspecte.

Este "democratie", oare?, avem dreptul la propriile afaceri mai mici sau mai mari, dar se intreaba cineva cat il costa pe un intreprinzator sa deschida o afacere, daramite sa o mai si sustina? Nu exista afacere 100% cinstita in Romania, plecand de la boutique-ul din colt pana la multinationale. Nu exista! Pentru ca intr-un sistem corupt, cu impozite si taxe aberante nu ai cum sa fii cinstit! Daca statul nu este cinstit cu tine, nici tu nu vei fi cinstit cu el si implicit cu contribuabilii acestuia, adica cu semenii tai.
Cati dintre voi stiu ce inseamna sa faci o afecere pe cont propriu, sa te gandesti ora de ora la darile pe care le ai de paltit, la impozitele aberante in calitate de angajator, la spagile pe care le ai de achitat ca sa se miste niste lucruri mai repede?

Nu. Pune-te in postura unui patron cu angajati si atunci vei intelege cum stau lucrurile, vei intelege dece trebuie sa te utilezi cu cele mai ieftine si proaste materiale, vei intelege dece trebuie sa ai personal platit la negru (ca nu le putem spune angajati), vei intelege dece trebuie sa dai spaga ca sa obtii autorizatii de functionare sau sa ti se treca cu vederea neregulile. Pentru ca altfel ai ramane un agajat in intreprinderea altcuiva, poate la negru.

Dece asa? Pentru ca tacem, pentru ca acceptam, pentru ne este mai usor sa mituim decat sa ne cerem drepturile constitutionale, pentru ca este mai comod sa dam bani ca sa ne vedem mai repede visul implimit, decat sa ne luptam pentru drepturile noastre.

Acum au murit oameni, tineri, nu a fost nici revolutie, nici razboi; intrebarea este cum vom trece peste asta; vom uita si vom merge inainte? ne vom plange mortii ca pe vremea iobagiei, in tacere si cu teama de a nu-i deranja pe cei de "sus". Daca acceptam asta si vom uita tragedia din Club Colectiv, vom uita ca suntem oameni si cetateni ai Romaniei, vom uita ca suntem romani si nu meritam nici cea mai mica multumire ca s-a facut dreptate.

Fiindca exista o singura dreptate si un singur vinovat: Statul Roman prin toti reprezentantii sai, nici acei copii nevinovati, nici parintii lor, nici proprietrii clubului; doar Statul Roman!Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS