Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: GABRIELA V in Blogul GABRIELA V | Data: 23-May-2013 | Afisari: 725 | Comentarii: 0
Categorie: Diverse

Iubirea departelui 

Am citit azi un articol foarte interesant si m-am gindit sa il impart si cu voi ....

http://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/iubirea-departelui-140758.html

"Aproapele" este tot omul pe care-l intalnim in calea noastra, iar "departele" este acela pe care nu-l intalnim, nici nu-l vedem, ci doar stim despre el ca exista. Din pacate, de multe ori, in loc sa traim iubirea aproapelui, traim iubirea departelui, adica ne credem iubitori fara a iubi cu adevarat.

Nu de putine ori se intampla ca sa simtim mai multa "mila" si "iubire" fata de cei nevoiasi din Africa sau din alte locuri indepartate si vitrege ale lumii, decat fata de saracii si patimasii din satul, blocul sau orasul nostru, peste care, daca scapa de judecata, mustrarea si batjocura noastra, trecem cu indiferenta in fiecare zi.

 

Cugetand despre noi "la departare", ne socotim intotdeauna mai buni decat suntem in realitate. Adesea, aceasta inselare este fatala.

"Eu de dincolo" sunt intotdeauna mai bun decat "eu de aici", caci "daca as fi eu acolo, in cutare loc sau situatie, as face cutare si cutare fapta mare", iar "eu de atunci" sunt intotdeauna mai bun decat "eu de acum", caci "daca as fi trait eu in alte vremuri, trecute sau viitoare, as fi facut cutare fapte mari".

A ne socoti biruitori asupra unor patimi sau mari facatori de bine, in anumite situatii imaginare, este totuna cu a trai in imaginar, adica in minciuna-inselare, adica departe de Dumnezeu.

 Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS