Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Raporteaza acest grup
Ofiteri Grup
AsociatiaPAVEL (lider)
Detalii Grup
Membri
Fotografii
 
Informatii Grup
Nume GrupScoala de Spital P.A.V.E.L.
DescriereDorim sa cream un grup de sustinere a acestei initiative deosebite si anume, de-a aduce scoala in spital - la patul copiilor, pentru copiii si tinerii cu spitalizari pe termen lung.
Astfel, am dorit si dorim sa oferim acestor copii si tineri un viitor dupa terminarea tratamentului si sa-i ajutam sa se integreze in comunitatea lor.

http://www.scoala-de-spital.ro/
https://www.facebook.com/Scoala.de.Spital?fref=ts

In toate spitalele din Romania intalnim copii si tineri bolnavi suferind de maladii severe precum cancerul, boli cardiace congenitale sau tetrapareze. Acesti copii sau tineri vin pentru terapii specifice care necesita spitalizare si intreruperea frecventarii cursurilor scolare.

Un raspuns concret pentru intampinarea nevoilor educationale ale acestor copii, adolescenti sau tineri, care sunt inscrisi in invatamantul de masa sau care au abandonat scoala, temporar sau definitiv, exista doar in 4 spitale din Romania: doua programe in Bucuresti, implementate de doua asociatii neguvernamentale (Asociatia Sf. Faustina si Asociatia P.A.V.E.L.), si doua programe de educatie inclusiva derulate sub egida inspectoratelor scolare locale la Sibiu si Targu Mures.

Cel mai nou proiect de tipul “Scoala de spital” creat de catre Asociatia P.A.V.E.L. a demarat in 2012 la Institutul Clinic Fundeni si Institutul Oncologic Bucuresti “Alexandru Trestioreanu”, si se adreseaza copiilor si tinerilor cu diferite forme de cancer, boli ale sangelui sau anemii grave.

500 de copii sunt diagnosticati in fiecare an cu cancer si alte boli asociate. Peste 5000 de copii sau adolescenti sunt internati in fiecare an in spitale specializate. In fiecare zi sunt spitalizati 150 copii/adolescenti de varsta prescolara sau scolara, din toate colturile tarii, la Institutul Clinic Fundeni – clinicile de pediatrie si la Institutul Oncologic, sectia de oncopediatrie pentru investigatii, interventii si terapii specifice.

Intalnim in fiecare zi copii si tineri spitalizati, care datorita leucemiei, limfoamelor sau tumorilor, nu mai pot freceventa scoala. Si astfel apare abandonul provizoriu sau definitiv al scolii, la nivel primar, gimnazial sau liceal.

Acesti copii sau tineri doresc sa invete, sa citeasca, sa participe la sesiuni educative, sa se gandeasca
la o profesie pe care o pot practica in viitor. Acesti copii sau tineri viseaza la lumea normala pe care sa o construiasca si in care sa aiba locul lor.

Un mic artist al scolii de spital care traieste prin desen! Nu ezitati sa vizualiati operele lui extraordinare!
http://www.scoala-de-spital.ro/?page_id=154
Categorie Implicit

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS