Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Pentru oameni egali cu certitudini, pareri si convingeri. Totul despre ce inseamna responsabilitatea sociala.

Voluntariat?
Pagina: 1 2
[Utilizator Sters]
Data 16:35 10-Feb-2011

Ce v-ar determina sa va implicati intr-un proiect de voluntariat? Si, mai important, ce v-ar determina sa nu va implicati?

Total mesaje: 1
S-a alaturat cu 9 an (i) in urma
Data 22:55 10-Feb-2011
Dragostea pentru oameni si compasiunea pentru cei care nu au nici o vina ca sunt in acesta situatie
[Utilizator Sters]
Data 23:45 10-Feb-2011
Poate nicaieri in lumea asta nu avem parte de dragoste... Nici macar virtuala. Pe site'uri se vorbeste de bunatate, de ajutor, de donare. cati dintre noi ajuta? Cati dintre noi sunt recunoscatori macar lui Dumnezeu cu o rugaciune?
[Utilizator Sters]
Data 09:10 11-Feb-2011
Intr-o lume in care doar eul conteaza e greu sa te mai uiti si la nevoile altora. Cu greu gasesti oameni dornici sa faca ceva pentru cei din jur. Ne lipseste de multe ori dragostea si compasiunea pentru cei care au cu adevarat nevoie, sentimente care, asa cum spunea si danduche, po determina o persoana sa se implice. Pana nu te implici nu iti poti da seama ce inseamna asta, insa cand vezi cat de mult conteaza ajutorul tau pentru altii parca nu mai vrei sa faci altceva decat sa ajuti. Uneori chiar si o rugaciune conteaza mai mult decat orice. Semenii nostri chiar au nevoie de implicarea noastra, au nevoie de un cuvant de imbarbatare, au nevoie de o mana de ajutor, au nevoie de dragostea noastra. Poate ca si un zambet pentru un suflet trist e ca o comoara. Mai greu e sa pornesti, sa te decizi ca vrei sa faci ceva, ca vrei sa fi altfel, ca vrei sa te implici. Chiar se poate si bucuria e mare cand vezi cata fericire si implinire aduci in viata celor care au cu adevarat nevoie. Haideti sa indraznim sa fim diferiti! :)
[Utilizator Sters]
Data 11:19 11-Feb-2011

Probabil ca cel mai greu este sa iesim din "zona de comfort" si sa renuntam la comoditate; dar eu cred ca odata ce ai facut un act de voluntariat, te-ai implicat, ai ajutat pe cineva si ai vazut fericirea in ochii acelei persoane, dupa aceea totul vine de la sine.

Total mesaje: 289
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 13:27 11-Feb-2011
Foarte frumos citatul zilei de azi 11.02.2011!

" Singurul cadou adevarat este daruirea unei parti din noi insine "

O parte din sufletul nostru ! Foarte adevarat !

Vine de la sine .... mai mult sau mai putin.Ce ma determina sa nu ma implic mai mult este, timpul si sanatatea ........
Total mesaje: 289
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 13:48 15-Jun-2011
Voluntariatul cred ca este mai mult pentru cei tineri, care au mai mult timp, energie, disponibilitate.
Aceasta dorinta de a face ceva si pentru ceilalti trebuie sa o ai in suflet. Se mai poate si educa intr-o oarecare masura. Parintii si scoala au si ele un rol important.
Strinsul sticlelor si borcanelor, a hirtiei, practica agricola de pe vremuri, era un mod de implicare al elevilor impreuna cu scoala in " responsabilitatea sociala " pe care ne-o dorim azi.......
Total mesaje: 36
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 12:36 16-Jun-2011
Initiativa de voluntariat mai poate veni de la nivelul organizatiilor, companiilor.
De exemplu multe companii multinationale din telecom, combustibili, banci etc. au programe de voluntariat si zeci de angajati participa la actiuni organizate impreuna cu ONG-uri.

E si un fel de teambuilding asta :)
Total mesaje: 1
S-a alaturat cu 9 an (i) in urma
Data 18:53 16-Jun-2011

consierd ca ceea ce m-ar determina sa ma implic intr-un proiect de voluntariat este faptul ca imi doresc sa ajut, sa ma implic in diferite activitati, sa interactionez cu alte persoane.Cred un motiv pentru care nu m-as implica intr-un proiect de voluntariat este acela ca nu sunt convinsa ca ceea ce facem este bine pentru cei din jur.

Total mesaje: 2
S-a alaturat cu 9 an (i) in urma
Data 14:45 17-Jun-2011

danduche1 said:
Dragostea pentru oameni si compasiunea pentru cei care nu au nici o vina ca sunt in acesta situatie

Daca nu adaugai " care nu au nici o vina " era un raspuns remarcabil.Daca cineva greseste si ajunge intr-o situatie in care ajunge sa aiba nevoie de ajutor, inseamna ca nu e demn sa-l primeasca ? Compasiunea nu face diferente !

Total mesaje: 36
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 13:03 22-Sep-2011
Compasiune avem pentru toti cei care sunt in situatii sociale dificile. Insa in acelasi timp trebuie sa lucram si sa indreptam lucrurile in societate, pentru ca toata lumea sa se poata bucura de fructele muncii sale si sa-si poata aduca contributia personala.
Total mesaje: 9
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 22:09 22-Sep-2011

Am deschis un Sondaj despre voluntariat.... nu prea s-au înghesuit la răspunsuri... :(

Total mesaje: 1
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 16:04 29-Sep-2011
O resursa care poate fi utila celor ce doresc sa se implice in voluntariat: "The Necessary Teacher Training College - program de 3 ani in Danemarca pentru formare de profesori/coordonatori/voluntari pe proiecte de dezvoltare in tari din Africa, Asia, America de Sud. In cadrul programului se efectueaza o calatorie de 4 luni in Africa de Nord-Vest pentru a studia si investiga viata comunitatilor sarace, precum si perioade de practica pedagogica/voluntariat in scoli private din Europa." Pentru mai multe detalii ma puteti contacta (eu sunt deja studenta aici si nu regret alegerea facuta!) sau puteti vizita site-ul organizatiei http://www.dns-tvind.dk/
Total mesaje: 28
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 13:19 4-Oct-2011

Multumim pentru info Daniela! Ce proiecte de voluntariat se desfasoara in aceasta perioada?

Total mesaje: 2
S-a alaturat cu 9 an (i) in urma
Data 15:01 5-Oct-2011
Vreau sa ajut pentru ca putini oameni in ziua de azi ajuta dezinteresat .
Total mesaje: 2
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 18:09 11-Oct-2011
Ce proiecte de voluntariat se efectueaza in aceasta perioada in Bucuresti?
Moderator
Total mesaje: 207
S-a alaturat cu 11 an (i) in urma
Data 17:26 12-Oct-2011
Asociatia Universitatea Copiilor din Bucuresti ofera adeverinte de practica si recomandari pentru voluntari. Gasesti datele de contact in stirea de mai jos:

http://www.imparte.ro/Stiri-si-evenimente-caritabile/Devino-voluntar-la-Conferinta-Europeana-WE-ARE-THE-FUTURE-2012-1597.html

Si mai poti participa la proiectul “Cuprins”, unde poti veni cu propuneri de educatie non formala:

http://www.imparte.ro/Stiri-si-evenimente-caritabile/Eveniment-de-lansare-al-proiectului-Cuprins-1591.html
[Utilizator Sters]
Data 16:54 12-Dec-2011
Va invitam sa cititi noul interviu din seria "Voluntari de succes": http://www.imparte.ro/Voluntariat/Articole-voluntariat/Voluntari-de-succes-Raluca-Ene-voluntar-Greenpeace-369.html
Total mesaje: 289
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 09:48 13-Dec-2011
Bine ai revenit Simona !

Unde ai stat ascunsa ? Ti-am simtit lipsa ......
[Utilizator Sters]
Data 11:09 13-Dec-2011
Nu am stat ascunsa, am fost intotdeauna pe aici si am mai pus la cale lucruri frumoase pe care sa le facem pe imparte.ro :)
Pagina: 1 2


Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS