Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Orice gand care iti trece prin minte despre experientele tale, faptele care te motiveaza sa fii o persoana mai buna si directii noi de dezvoltare si imbunatatire pentru Imparte sunt mai mult decat binevenite.

Lupta cu handicapul si sistemul corupt din Romania
Total mesaje: 41
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 21:10 13-Jul-2017
Ma numesc Luminita, 35 ani, din Focsani, o persoana nascuta cu un handicap - parapareza spastica dreapta (mana si piciorul nu le pot folosi decat partial) si un chist pe creier care ma face sa fiu dependenta toata viata de medicamente unele compensate iar altele mai scumpe trebuie sa le cumpar. Din cauza chistului am aproape toata partea stanga a creierului lipsa.

Cand eram mica medicii nu mi-au dat nicio sansa, dar am luptat sa inving handicapul. Am facut doua operatii la picior si pot spune ca am reusit sa merg ceva mai bine. Dar nu ma opresc aici pentru ca vreau sa-mi imbunatatesc atat mersul, cat si folosirea mainii. De parca acestea nu erau indeajuns, sufar de miopie si strabism divergent la ochiul stang.

Dupa ani am terminat si liceul pe care nu am putut sa-l termin din cauza numeroaselor recuperari.

Depind de o indemnizatie de handicap de la stat in valoare de 272 lei.

Nu demult am studiat legea pensiilor de invaliditate, m-am luptat cu sistemul, vizite repetate la Casa de Pensii pana ce am dat buzna peste directorul institutiei. Pentru ca nu am lucrat niciodata a trebuit sa platesc asigurarea sociala de 288 lei. Urmatorul pas a fost sa ma duc la spitat pentru expertiza medicala cu actele necesare care imi dovedeasca boala, certificatul de handicap, RMN-ul si descrierea lui despre chist si copia dupa certificatul social care dovedeste plata. Doctora, o femeie aroganta mi-a luat actele si mi-a zis sa vin abi peste 1 luna, desi la altii mai "darnici" le zicea peste cateva zile.

Eu nu imi permit sa ofer sticle de whisky cum i-a oferit un domn si nci sa platesc inca odata asigurarea sociala. E mai mult decat indemnzatia de handicap, plus ca medicamentele necompensate ma costa aproape 100 de lei.

Pur si simplu situatia ma depaseste, multi mi-au zis sa-mi i-au un avocat, altii sa-mi fac pile la medici, insa eu nu am aceasta putere
Total mesaje: 41
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 21:10 15-Jul-2017
Cu cine am vorbit despre acest subiect mi-au raspuns "ca asa se face".
Oare nu sunt platiti pentru asta?
Moderator
Total mesaje: 207
S-a alaturat cu 11 an (i) in urma
Data 10:36 16-Jul-2017
Buna,

Din cate stim, termenul legal de raspuns, la orice demers, este de 30 de zile, daca nu exista alte prevederi legale.

Faptul ca unii, atat beneficiari cat si reprezentati ai statului, scurteaza acest termen prin oferirea/acceptarea de atentii (ca sa nu spunem spaga), este un aspect generat de lipsa de demnitate a romanului. Roman care intotdeauna a preferat sa treaca peste cadavre, sa-si rezolve interesul personal in cel mai scurt timp, fara sa tina cont ca mai sunt si alti conationali la rand.

NOI suntem de vina pentru ca s-a ajuns aici, dar tot NOI putem eradica aceste practici. Este simplu si avem toate instrumentele la indemana, intr-o societate digitalizata: inregistrati cu telefonul conversatiile, filmati, faceti totul public. Si fiti dispusi sa mergeti pana-n panzele albe, pentru drepturile constitutionale de cetateni romani.

Acceptarea nu este o solutie si nimic nu se va schimba in tara asta daca stim doar sa tacem. In situatia in care si cel care dispune de sticla de whiskey si cel care nu are o astfel de posibilitate, SUNT EGALI in fata legii.

Noi chiar asteptam descrierea unor astfel de situatii, cu lux de amanunte si probe, fiindca in calitate de jurnalisti independenti, avem dreptul sa luam pozitie publica si sa ne exprimam opinia.

Cu drag, echipa Imparte.ro
Moderator
Total mesaje: 207
S-a alaturat cu 11 an (i) in urma
Data 10:42 16-Jul-2017
PS: Pana la avocat e cale lunga, orice cetatean roman avand dreptul la autoaparare. Aspectul tine mai mult de minime cunostinte legale si de modul de formulare al plangerii, decat de prezenta unui aparator legitimat.

In masura in care te putem ajuta cu o notificare scrisa catre autoritati/institutii, o vom face in conditiile furnizarii de date concrete.

Cu drag, echipa Imparte.ro
Total mesaje: 41
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 14:05 16-Jul-2017
În cursul acestei săptămâni mă duc din nou la spital pentru expertiza medicală. O să vă țin la curent referitor la acest subiect.
Moderator
Total mesaje: 207
S-a alaturat cu 11 an (i) in urma
Data 15:23 16-Jul-2017
Ok, succes si numai bine. Dar nu uita ca daca nimeni nu ia atitudine, nimic nu se va schimba nici in mentalitatea oamenilor, nici in cadrul unui sistem de stat arhicorupt.

Cu drag, echipa Imparte.ro
Total mesaje: 41
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 19:43 24-Sep-2017

Buna seara! Am revenit, Mai bine 1 luna nu am avut internet.
Am reusit sa fac dosarul, dupa ce am amenintat ca merg mai departe in instanta.
Dupa ce m-au plimbat 1 luna pentru semnaturi, la sfarsitul lunii August am depus dosaul la Casa de Pensii. Aici mi s-a spus ca dureaza doua luni pana se va trimite instiintarea prin posta, daca mi se aproba sau nu pensionarea, apoi 1-2 luni pana mi vin banii. La Casa de Pensii o d-na asculta cu interes discutia mea cu persoana de la ghiseu. D-na m-a acuzat ca le i-au banii ce le revin lor de drept , ca de "aia au ei pensii mici". I-am explicat cum sta treaba dar in zadar.
Acum ma rog la Dumnezeu sa-mi fie alaturi.
E cam greu sa traiesti cu 272 lei, mi-ar fi de mare ajutor cei 520 lei.
Am anuntat toate cunostintele mele fie in viata de zi cu zi , fie in mediul online despre pensia de invaliditate. E dreptul lor.

Nu ar fi rau sa se dezbata un subiect amplu si aici, pana nu se mai schimba iar legile.Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS