Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Orice gand care iti trece prin minte despre experientele tale, faptele care te motiveaza sa fii o persoana mai buna si directii noi de dezvoltare si imbunatatire pentru Imparte sunt mai mult decat binevenite.

Integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati
Total mesaje: 10
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 17:28 4-Oct-2011

Dupa voi, ce solutii ati propune pentru integrarea sau reintegrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati astfel incat sa atrageti atentia si celor care inca nu-si pleaca urechile catre aceasta categorie de persoane defavorizate?

Deschid acest subiect din simplul fapt ca, la noi, gradul de toleranta al populatiei in privinta relatiilor cu persoanele cu dizabilitati, arata ca exista o toleranta mai scazuta fata de persoanele cu handicap psihic sau cele infectate cu HIV, in raport cu celelalte tipuri de dizabilitat; si mai exact,

Persoanele de peste 65 de ani au cea mai scazuta toleranta fata de persoanele cu dizabilitati, indiferent de tipul de dizabilitate;

Persoanele intre 24-35 ani sunt cele mai tolerante, mai putin in cazul persoanelor cu handicap psihic.

Total mesaje: 289
S-a alaturat cu 11 an (i) in urma
Data 15:58 5-Oct-2011
Cred ca depinde in primul rind de tipul de handicap si de severitatea lui.
Familiei ii este si asa greu sa se ocupe de o persoana cu handicap.
Atunci ce pretentii de integrare in munca poti sa ai sa ai de la o persoana care trebuie ocrotita si are si asa niste nevoi speciale in plus ?
Sau la ce fel de integrare sociala te referi ? Doar asa de cunoastere, comunicare, petrecut timpul in mod mai placut ?
Total mesaje: 1
S-a alaturat cu 9 an (i) in urma
Data 19:46 5-Oct-2011
Ce integrare si unde? Sotul a fost pensionat gr. 3, i s-a taiat gradul dar i s-a pus de la Bucuresti de la comisie 4 diagnostice medicale si o incapacitate de munca de 20%. Pe baza acestor diagnostice nici un angajator nu-l ia si nici o alta sursa de venit tu are. Ia raspunde-mi, unde sa se integreze ? Doar in randul sinucigasilor ca se simte inutil si incapabil.
Total mesaje: 36
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 12:09 6-Oct-2011
De aceea trebuie sa sustinem cu totii initiativele de antreprenoriat social. Economia sociala nu e doar o expresie sau un curent de gandire. Inseamna a nu face alegeri in privinta angajarii persoanelor bazandu-ne exclusiv pe performanta.

Pentru ca cei mai multi dintre cei cu diverse grade de dizabilitate se pot face utili si doresc asta, in loc sa astepte sa fie compatimiti. Din pacate, ca orice initiativa care nu este incurajata de stat, lucrurile avanseaza greu si deocamdata sunt putine astfel de intreprinderi sociale.
Total mesaje: 1
S-a alaturat cu 9 an (i) in urma
Data 16:45 11-Oct-2011
avem nevoie de ajutor pentru baietelul nostru operat de mielomeningocel si hidrocefalie acum ramas cu paraapareza, ne trebuiesc bani pentru cumpararea unei masini pentru efectuarea cursurilor de scoala de soferi pentru mama si plata unui chinetoterapeut acasa zilnic chiar de doua oripe zi , masina ne este necesara pentru deplasari in tara pentru consltatii tratamente , intenari in diferite centre si chiar ina afara tarii cand o sa avem bani , va multumim anticipat, cine doreste sa doneze ceva va astept la adresa gabybarbone@yahoo.com sau la telefon 0741177731
Total mesaje: 28
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 16:55 11-Oct-2011
Completez si eu cu ceva informatii:

Despre conceptul de economie sociala presupun ca se prea stie mare lucru, mai ales ca nu este reglementat legislativ in Romania. Se pare ca acest concept, dupa cum afirma cei de la Fundatia Motivation Romania, el ar putea fi o solutie pentru integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati pentru a fi angajate pe piata muncii.

Pana in prezent, au fost realizate si continua sa se dezvolte conceptul de intreprinderi de economie sociala destinata persoanelor cu dizabilitati, si anume ateliere protejate pentru persoanele cu handicap, precum gradini tip sera, tipografii, brutarie, croitorie, modelare obiecte lut.

Iar, potrivit legii, in Romania orice firma cu peste 50 de angajati are obligatia sa angajeze 4% persoane cu dizabilitati, iar daca refuza trebuie sa cumpere materiale de la unitati protejate sau sa plateasca 50% din salariul mediu pe economie pentru cate persoane ar trebui sa fie angajate.

Pana la urma trebuie sa stim care sunt drepturile persoanelor cu handicap si facilitatile angajarii lor pe piata muncii.
Total mesaje: 2
S-a alaturat cu 9 an (i) in urma
Data 21:54 11-Oct-2011
Cei care au probleme de integrare sociala ii rog sa accepte sa discutam.Nu le promit o integrare sociala insa ii pot ajuta sa se simta utili si usor usor sa se integreze,sa invete sa nu mai puna la suflet,sa fie puternici
Total mesaje: 10
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 11:52 27-Oct-2011
O inventie de ultima ora le-ar putea permite persoanelor care au nevoie de scaunul cu rotile pentru a se deplasa sa poata merge din nou folosind un exoschelet format din baterii, computer, senzori si carje. Detalii pentru cei interesati aici:

http://www.imparte.ro/Stiri-si-evenimente-caritabile/Aparat-care-le-poate-permite-persoanelor-din-scaunul-cu-rotile-sa-mearga-din-nou-1642.html


Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS