Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Inscrie aici orice caz pe care tu il consideri special si care merita sa fie impartasit pentru povestea pe care o are de spus. Noi te vom asculta!

IMPORTANT Operatii faciale
Total mesaje: 17
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 10:32 1-Apr-2013

In perioada 17-26 mai o echipa de medici americani va veni la SCJU Nr. 1 Craiova pentru a asigura o serie de operatii pentru copii cu malformatii faciale. Medicii de pe Sectia de Chirurgie Pediatrica strang cazuri pentru a ajunge la numarul de 100 de pacienti. Daca cunoasteti pe cineva care are nevoie de o astfel de operatie contactati-l pe dr Andrei Zavate tel: 0742486732, e mail: azavate@gmail.com Foarte folositor ar fi sa trimiteti poze care sa surprinda malformatia pe adresa de e-mail a dl doctor, urmand ca persoana in cauza sa fie contactata ulterior. Nu conteaza localitatea de domiciliu a copilului. Mai jos aveti link catre unul dintre articolele din presa:

http://www.gds.ro/Subiectul%20Zilei/2013-03-19/Americanii+vin+sa+opereze+la+Craiova

Va rog frumos sa raspanditi aceasta informatie pentru ca numarul de copii care beneficiaza de aceste servicii sa fie cat mai mare.

Total mesaje: 17
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 10:36 1-Apr-2013
Anuntul se refera si la chirurgie plastica si reparatorie
Total mesaje: 17
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 11:19 2-Apr-2013
«Pentru cine nu a putut deschide link-ul de mai sus, am atasat articolul respectiv

Americanii vin să opereze la Craiova


O echipă de medici voluntari din California va efectua, la Spitalul Județean din Craiova, circa 100 de intervenții chirurgicale la copii și adulți, în cadrul unui proiect derulat și cu sprijinul Fundației Gazeta de Sud

Medicii din cadrul Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova s-au implicat în organizarea unui proiect dedicat copiilor și adulților din Oltenia, care au nevoie de operații de chirurgie facială, chirurgie plastică şi reparatorie. Intervențiile vor fi efectuate de o echipă de medici voluntari din California (SUA) aparținând „Women for World Health“, organizație nonprofit care a derulat de-a lungul timpului o serie de misiuni medicale de acest gen în țări din Africa și America de Sud.
Americanii vor poposi în Bănie în perioada 17-26 mai și speră să efectueze circa o sută de operații la pacienți din toată Oltenia, până atunci medicii de la SCJU Craiova trebuind să strângă un număr suficient de cazuri. Echipa din SUA este compusă din doi chirurgi plasticieni, doi anesteziști, doi medici pediatri, șase asistente specializate în chirurgia plastică, un translator, patru coordonatori de proiect și alți voluntari de la „Women for World Health“. Director medical în cadrul acestei organizații este dr. Amy G. Wandel (co-fondator „Women for World Health“), chirurg plastician în marina americană, care a participat până acum la 25 de misiuni medicale de acest gen.

Ce operații se vor face la SCJU Craiova

Intervenţiile chirurgicale vor avea loc în blocurile operatorii de la Secţiile de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Chirurgie Plastică şi Chirurgie Oro-Maxilo Facială din cadrul Spitalului Județean, iar americanii vor veni nu doar cu instrumentarul, ci şi cu toate consumabilele: fire de sutură, medicamente, anestezice etc. Timp de nouă zile, medicii implicați în acest proiect vor efectua operaţii pentru malformaţii faciale, cum ar fi despicături de buză, despicături de palat (cerul gurii); hemangioame (tumori vasculare); operaţii de corecţie a diverselor atitudini vicioase de la nivelul capului, membrelor superioare şi inferioare, cauzate de cicatrice vicioase după arsuri întinse şi profunde; operaţii de reconstrucţie după accidente soldate cu amputaţii la niveluri diverse pentru mâini şi picioare; malformaţii congenitale ale mâinii, sindactilie (degete lipite) sau polidactilie (degete supranumerare).
Echipa din Statele Unite și-a exprimat, totodată, dorința ca această colaborare cu medicii de la SCJU Craiova să devină una pe termen lung, constând în schimburi de experiență, dar și în ajutor cu echipamente medicale pentru cel mai mare spital din Oltenia. Proiectul demarat de „Women for World Health“ și Spitalul Județean de Urgență Craiova va fi organizat cu sprijinul Rotary Craiova, Rotary Craiova Probitas, Rotary Irvine USA, Children Aid and Development și Fundația Gazeta de Sud.Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS