Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Inscrie aici orice caz pe care tu il consideri special si care merita sa fie impartasit pentru povestea pe care o are de spus. Noi te vom asculta!

O sansa pentru 4 fetite !!!!!
[Utilizator Sters]
Data 15:41 21-Jun-2012

Am descoperit recent cazul unor fetite care locuiesc cu mama lor in apropierea Bucurestiului intr'o fosta ferma de animale in conditii greu de imaginat, inumane, insalubre, de nedescris! Femeia a fost alungata de acasa de catre sot si traieste de mai bine de un an intr'o camera al carei miros si conditii mi'e jena sa vi le expun. Cine crede ca poate oferi un ajutor cat de mic, hainute, alimente sau materiale de constructie pentru a ridica acestor fetite macar o camera in care sa se adaposteasca, va rog sa ma contactati la numarul de telefon. Voi ridica personal ajutoarele si le voi duce acolo. Cine are suflet si cei care dispun de posibilitati materiale, va rog sa ne unim si sa facem ceva pentru ele.

Si eu sunt mama, am o fetita si numai gandul la cele 4 suflete care nu au inca posibilitatea sa traiasca decent, ma ingrozeste. Primaria nu le ofera nici un sprijin, cei de la asistenta sociala nu se implica. In curand va veni toamna si cea mica va trebui inscrisa la scoala. In camera in care mama cu cele 4 fete s'au adapostit, ploua si e frig, vecinii din sat le batjocoresc, le sparg amaratul de geam pe care il au. Femeia munceste cu ziua pe unde apuca, nu are unde sa gateasca o mancare calda fetelor, nu au unde sa spele si singura lumina e cea de la lumanarile pe care le cer prin vecini!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In speranta ca voi gasi un ajutor cat de mic pentru aceste fetite si mama lor, va multumesc!

Niculescu Ana Maria

niculescu727ana@yahoo.com

0726563685

Si ele au dreptul la educatie si la o sansa, sa nu uitam sa fim oameni, va implor!

Moderator
Total mesaje: 207
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 11:54 22-Jun-2012
Buna myantonia,

Poti crea o pagina de prezentare pentru cazul semnalat de tine: http://www.imparte.ro/Ajutor/Adauga-un-caz

In cadrul acesteia, poti aduce informatii suplimentare despre aceasta familie (numele lor, cati ani au copii), publica poze, si cere donatii in bani, obiecte si alimente.

Cu siguranta, te vom sustine si noi in mediatizarea cazului si vom informa donatorii ca este nevoie de ajutor.

Echipa Imparte.ro
Total mesaje: 2
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 22:14 23-Jun-2012
ce varste au fetele?
[Utilizator Sters]
Data 20:24 24-Jun-2012
Cea mica are 6 ani si cea mare 12. Avem nevoie de hainute, jucarii, carti de citit si de colorat, alimente si apa potabila, tot ce considerati ca puteti dona. In principiu, aceste fete au nevoie de un acoperis deasupra capului.
Total mesaje: 1
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 23:48 11-Jul-2012
si unde locuiesc mai exact aceste fetite si mama lor ?
[Utilizator Sters]
Data 11:50 12-Jul-2012
In com. Petrachioaia Jud. Ilfov, in camp, intr'o cladire dezafectata.
Total mesaje: 3
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 14:02 11-Aug-2012
Am vrut si eu sa ajut acesti oameni, am fost in Petrachioaia dar nu am gasit nimic. Ar fi de folos o harta sau o captura de imagine din google earth cu locul in care traiesc sau pot fi gasiti. Chiar si o descriere exacta banuiesc ca ar ajuta. Multumesc!
Total mesaje: 43
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 13:38 13-Aug-2012
am si eu haine de la fata mea .cum sa fac sa ajunga acolo?
[Utilizator Sters]
Data 13:56 13-Aug-2012

„Doamne, te rugăm frumos, dă-ne şi nouă o casuţă şi un televizor!”. Cele trei micuţe se rugau cu ochii închişi, una lângă alta, cu genunchii înfipţi în salteaua mucegăită. Şi-au terminat rugăciunea de seară, au stins lumânarea şi, clănţănind de frig, s-au pus la somn rebegite, lipite una de alta, să-şi ţină una alteia de cald. Căci era miezul iernii, iar în cămara dezafectată din câmp, fără sobă, uşi şi geamuri, îngheţase apa în tuci. Începea Iadul, cea mai lungă, cea mai grea noapte din viaţa celor trei surori. Era prima lor noapte aici, în ruina fostei ferme de animale din comuna Petrăchioaia (Ilfov), la nici 20 de minute de Capitală.
Înţepeniseră de frig, şi mama, şi fetele. Cocuţa, copila de 5 ani, începuse să plângă în somn de frig. Apoi, când li s-a părut că începe să le ia somnul şi pe surorile mai mari, a prins a ninge nebuneşte. S-au trezit cu zăpada între ochi chiar acolo, în pat. O dădeau la o parte - zăpada se aşternea la loc, albind patul, pătura, podeaua, totul. Până dimineaţa nu mai aveau nimic uscat în casă.
„Mama nici şosete n-avea în picioare, fugea cu tălpile goale prin zăpadă”
Câteva nopţi aşa le-au petrecut, dormind cu zăpada în pat, înfăşurate în pături ude. „Apoi, mama a făcut rost din vecini de nişte pături uscate şi de o găleată de fier. A pus-o în mijlocul camerei şi făcut focul în ea. Pe noi trei ne-a înfăşurat în păturile alea uscate ale vecinei care miroseau aşa frumos şi ne-a pus să stăm în jurul găleţii. Dar uşi şi geamuri tot n-aveam, iar vântul şi zăpada tot intrau peste noi. Vântul ne tot stingea focul, iar zăpada aia lipicioasă zbura aşa, prin casă şi intra peste tot, prin căni, prin tigăi. Atunci, noi trei ne-am îmbolnăvit tare, am zis că murim. Ne-am făcut bine doar după ce am luat multe pastile, acasă la o altă vecină. Mama îi muncea, iar vecina în schimb ne lăsa şi pe noi să stăm la ea la sobă, la căldură. Iar mama nici şosete n-avea în picioare, fugea cu tălpile goale prin zăpadă să muncească ca să avem ce mânca”, ne povesteşte Oana, fiica mai mare din clasa a patra. Chipul ei rotofei, pistruiat, pare tot timpul apăsat, tot timpul adâncit în gânduri grele, de om mare. Zâmbeşte rar şi scurt. Simte că bucuria n-o prinde şi nu e pentru ea.
Două săptămâni a lipsit de la şcoală că n-avea ce încălţa. „Aveam doar o pereche de şosete şi una de papuci şi ştiţi că nu poţi să mergi iarna în papuci că-ţi degeră picioarele. La şcoală au crezut că sunt bolnavă, mi-a fost ruşine să spun adevărul. Când au aflat, ne-au adus ghetuţe şi paltonaşe. Că nici paltonaş n-aveam”, adaugă. Târziu, în iarnă, un om inimos le-a pus uşă, geam şi le-a adus o sobiţă, mică dar bună. Apoi le-a mobilat cămara: patru scaune vechi, un fotoliu cam rupt, două mese şi încă un pat.
Copilărie în putregai
Numai aşa, din mila altora au reuşit fetele să treacă prima iarnă de când tata le-a alungat de acasă, pe ele şi pe mama. „Tata s-a însurat cu altă femeie. A adus-o acasă şi femeia asta ne-a spart nouă casa. Dar înainte de asta, tata le bătea pe surorile mele şi le trimitea să doarmă în vie. Venea mama pe furiş şi le acoperea cu pătura, să nu le mănânce ţânţarii”, zice mezina, Cocuţa.
Dar tata e o amintire din altă viaţă. Prezentul lor e mama şi odaia mizeră din fosta fermă a satului. Au fugit unde au văzut cu ochii când le-a gonit tata şi aşa au ajuns aici. În cămară plouă mereu şi totul a putrezit. Un miros greu şi rânced te loveşte, imediat cum intri. Toaletă n-au. Noaptea îşi fac nevoile într-o găleată de sub masă. Ziua - în celelalte cămări ruină din fermă. Când se face linişte, se aud şobolanii umblând prin casă. Din cap până-n picioare, fetiţele sunt negre de murdărie. Le priveşti mai bine şi vezi cu ochiul liber cum li se plimbă păduchii prin cap. Jucării n-au avut niciodată, până acum câteva luni, când au primit câte ceva de pomană. ”Înainte ne jucam cu pietre, cu moloz, cu sârme, cu cioburi, cu puiul ăsta de câine, făceam mâncare din pământ...da, ne distram şi aşa, eram fericite”, spune mijlocia, Anişoara.
O masă „îmbelşugată” cu pâine şi sare
Curent electic nu este, fac lumină cu nişte lumânări lipite de perete, să stea ca torţele. Aşa îşi fac temele Anişoara şi Oana, sub torţe. N-au stilouri, nici pixuri. Scriu pe caietul bun cu nişte culori primite. Caiete n-au decât două de fiecare, unul de română, altul de matematică. Manualele s-au jerpelit căci n-au cu ce-şi cumpăra coperte. Oana visează că, dacă va învăţa bine, bine, poate că într-o zi va avea norocul să ajungă vânzătoare. Dar profesoară? Dar doctoriţă? Da, ar fi aşa de frumos, recunoaşte Anişoara, dar pentru asta trebuie să fii bogat, să ai bani să faci facultatea. Iar ele rabdă de foame. Se hrănesc cu ce primeşte mama de mâncare prin vecini, unde lucrează cu ziua: o porţie de salată, brânză şi ouă sunt un festin. Când plouă afară şi mama nu lucrează, mănâncă pâine cu sare. Uneori, nici de asta nu au şi atunci se culcă flămânde, visând ciorbe şi munţi de cartofi prăjiţi. Când primesc de pomană ceva dulce, împart totul pe din trei. ”Dacă primim doar o bomboană, o spargem în dinţi şi o împărţim la trei”, zâmbeşte Cocuţa. Şi-ar dori mult o bicicletă, dar nu îndrăzneşte să ceară mamei: aşa, micuţă cum e ea, a înţeles că o bicicletă e o avere pentru mama. Celelalte surori visează în tăcere la alte „bogăţii”: role, pixuri, cărţi şi caiete. „Îmi amintesc de o zi când nişte colegi mergeau cu bicicletele pe stradă, iar eu alergam pe lângă ei plângând că n-am şi eu”, zice Oana, cu glas moale.
Parcă îi vine să plângă şi acum, dar se ţine tare, zice că nu vrea să pară fricoasă în ziar. Are ea o certitudine a ei că într-o zi, cumva, nu ştie cum, nu ştie de unde, cineva le va întinde o mână de ajutor şi îi va scoate familia la lumină, oferindu-le o cămară adevărată, cu lumină şi televizor. Şi mai are un vis secret: ca la iarnă Moş Crăciun le va aduce şi lor jucării noi, nu doar o porţie de cozonac şi sarmale, ca până acum.
Cine doreşte să le ajute pe cele trei surori o poate face la numerele de telefon 021.361.73.60 sau 0733.51.76.70 (Toma Florentin)
[Utilizator Sters]
Data 13:59 13-Aug-2012
aici este poveste celor 3 micute si a mamei lor daca cauti pe google mai gasesti si alte articole despre ele .Doamne ajuta daca ai posibilitatea sa le ajuti fa+o cu draga inima .ai acolo si un nr. de tel de la o persoana de contact.
Total mesaje: 17
S-a alaturat cu 7 an (i) in urma
Data 13:41 9-Jan-2013

Eu nu inteleg ceva: in titlu si in prima postare se spune ca ar fi 4 fetite, apoi cand se specifica varstele se vorbeste despre 2 fete "cea mica are 6 ani si cea mare 12" si in articolul din ziar sunt mentionate 3 fetite: Oana, Anişoara si Cocuţa. Ma gandesc ca astfel de neclaritati ar induce oamenii in eroare si poate i-ar face sa creada ca situatia prezentata nu este reala.

[Utilizator Sters]
Data 16:10 9-Jan-2013
aveti dreptate doamna lili se pare a nu sant singura care vede aceste nereguli pe acest sait ? am fost judecata ca am ceva cu lumea dar am ramas surpinsa cand am primit un mesaj privat de la o familie sa le trimit bani sa cumpere ei pt copii ce este nevoie ca ce trimite lumea nu este tot bun , cata nesimtire , sa le doneze si ei la alti care au nevoie, dar din dar se face ,intradevar sant si persoane care au intradevar nevoie dar nu mai sant crezute din cauza celor care sau invatat sa minta si sa profite de naivitatea noastra
[Utilizator Sters]
Data 18:40 9-Jan-2013
Buna seara va spun si eu draga doamna Lili Ana , as vrea sa va lamuresc in privinta fetitelor ,deoarece eu am cautat povestea lor ca sa vad daca este reala sau nu si din vorba in borba am gasit si am auzit foarte multe ,va pot asigura ca povestea este reala si cu ajutorul reportajului si oamenilor de bine din Antena 1 au fost ajutate,chiar prin distribuirea unei doamne cu suflet bun din antena 1 care se ocupa de diferite cazuri li sa oferit de un printe din anumita parohie si o casuta dar mama fetelor a refuzat sa mearga acolo ,dar sau intors in casa lor ,nu pentru mult timp,ca acum sunt din nou in vechile grajduri ,dar mama refuza ajutorul .Va spun aceste lucruri din surse sigure si bineinteles ca stiu si motivele pentru care refuza ajutorul dar date personale va pot da numai in privat .Dar puteti cauta in arhivele Antenei 1 si acolo veti gasi si alte detali legate de acest caz.Doamne ajuta si multa sanatate.


Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS