Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Citatul zilei:
Dumnezeu nu poate fi simultan în locuri diferite, de aceea le-a creat pe mame.
Proverb evreiesc
Inscrie aici orice caz pe care tu il consideri special si care merita sa fie impartasit pentru povestea pe care o are de spus. Noi te vom asculta!

Anunt umanitar
Total mesaje: 1
S-a alaturat cu 1 an (i) in urma
Data 13:40 25-Nov-2016

Vreau sa va prezint un caz medical – cazul prietenei mele Alexandra Andries – in speranta ca ne veti putea ajuta in strangerea fondurilor care sunt necesare pentru tratamentul de care Alexandra are nevoie.

Am cunoscut- o pe Alexandra acum 13 ani, in 2003, cand tocmai fuseseram admise la Universitatea de arhitectura si urbanism Ion Mincu. Prietenia noastra a crescut frumos in toti acesti ani. Acum ma regasesc in aceasta situatie, de a imi ajuta prietena, care a epuizat orice alta forma de sustinere, si se afla intr- o stare disperata. Va scriu eu aceasta scrisoare, pentru ca starea Alexandrei este atat de critica, incat aceasta activitate, atat de minora, ar reprezenta pentru ea un efort extraordinar. Alexandra are nevoie sa urmeze un tratament la o clinica din Rötz- Bavaria pentru a putea sa revina la o viata normala.

In septembrie 2016 Alexandra a fost diagnosticata cu MIASTENIA GRAVIS (pseudoparalitica) generalizata. Diagnosticul a fost pus de Dr. Ioana Varga, la Spitalul clinic de psihiatrie si neurologie, Brasov. Miastenia Gravis este o boala autoimuna cronica, caracterizata de slabiciune musculara, determinata de transmiterea defectuoasa a impulsului nervos la muschi.

In cazul Alexandrei, manifestarile sunt urmatoarele: dificultati motorii (nu se poate deplasa decat insotita, nu poate urca scari, nu se poate ridica din sezut, nu poate intra in cada, etc), vorbire defectuoasa, dificultati de masticatie, destabilizarea muschilor pleoapelor si ai muschilor oculari, vedere dubla. Alexandra sufera in acelasi timp de TIROIDITA AUTOIMUNA si POLIARTRITA REUMATOIDA.

Primele semne evidente ale bolii apar in iunie 2016. Alexandra observa ca nu mai poate realiza operatiuni cotidiene usoare, cum ar fi descuierea unei usi. In acel moment se afla in Frankfurt, angajata intr-un birou de arhitectura. A facut investigatii in Germania insa fara niciun succes. In august, intrucat boala avanseaza in asa fel incat nu se mai poate descurca singura, este nevoita sa se intoarca in tara si sa continue aici cautarea unei solutii. Este plimbata de la sectia de psihiatrie la neurologie, pana cand, intr- un final, in luna septembrie este pus diagnosticul corect.

In prezent Alexandra urmeaza un tratament simptomatic, cu pastile MESTINON. Acest tratament insa nu face decat sa aduca o usoara ameliorare a simptomelor. Alexandra experimenteaza in continuare dificultati de mobilitate si obosire crescuta la nivelul intregului corp. Boala in sine nu este tratata iar Alexandra este departe de a avea viata pe care o stia.

Prin cercetari proprii a descoperit clinica Spezialklinik Neukirchen, din Rötz- Bavaria, specializată în tratarea cu o rata mare de vindecare a celor mai dificile boli autoimune, printr-un tratament ce vizeaza identificarea riguroasa a cauzei bolilor si urmarea acestui tratament personalizat pentru inlaturarea acestora.

Mentionez ca in Romania nu exista o astfel de clinica, aici tratamentul fiind unul clasic, bazat pe ameliorarea simptomelor, prin administrarea de substante antiinflamatoare, tratament pe care Alexandra il urmeaza in prezent si care nu da rezultate in cazul ei.

Clinica Spezialklinik Neukirchen ii poate oferi Alexandrei sansa unei vieti normale, printr- un tratament adecvat ce include o procedura de plasmafereza. Plasmafereza reprezinta procedeul prin care se indeparteaza o anumita cantitate de plasma cu ajutorul unui separator automat in flux discontinu. Ca terapie, se utilizeaza atunci cand in plasma exista componente cu efect patologic care produc sau exacerbeaza o afectiune (anticorpi, complexe imune circulante, toxine, colesterol, crioglobuline etc..).

Tratamentul la clinica din Germania dureaza circa 2 saptamani si presupune internarea in clinica pe toata aceasta perioada, avand in vedere starea de dificultate motorie a pacientei.

Costurile medicale: estimate la 6000 EUR

- internare 210EUR/zi - circa 2996 EUR

- teste medicale - circa 700 EUR

- taxa unica de 73 EUR (aici sunt incluse majoritatea analizelor, tratamentul, cazarea si alimentatia)

- tratament plasmafereza - circa 2000 EUR

Alte costuri: estimate la 4000 EUR

- asigurarea unui insotitor pe toata durata tratamentului, intrucat clinica nu este structurata pentru a ingriji pacienti care nu se pot deplasa, ingriji si alimenta singuri (cazare, masa insotitor)

- transporturile aferente (bilete de avion, autocar, taxi)

- alte cheltuieli neprevazute

Am estimat o suma acoperitoare de aproximativ 10.000 EUR. In cazul in care cheltuielile finale, justificate in baza facturilor eliberate, vor fi mai mici decat suma estimata, suma ramasa va fi redirectionata catre asociatiile care ne- au sustinut, pentru a fi folosita in ajutorul altor cazuri.

Programarea Alexandrei la aceasta clinica se poate face imediat ce suma de bani necesara pentru cheltuielile mentionate va fi stransa.

Pentru alte informatii legate de clinica Spezialklinik Neukirchen va punem la dispozitie urmatoarele informatii si date de contact:

Website clinica : http://www.spezialklinik-neukirchen.de/

Interviu prof. Dr. John Ionescu, fondator si director al Clinicii : http://www.ziaruldesanatate.ro/articole/interviuri/prof-john-ionescu-abordarea-holistica-a-bolilor-autoimune/

Date de contact dr. Alexandru Constantinescu, medic ce s- a ocupat de cazul Alexandrei - alex@allergieklinik.de / tel. 0049 9947 28101

Pentru a o sustine pe Alexandra puteti face o donatie in unul din conturile de mai jos, deschise pe numele ei, ALEXANDRA ANDRIES :

ING LEI: RO68INGB0000999904474782

ING EUR: RO89INGB0000999904474792

si Deutsche Bank EUR: IBAN: DE18 5007 0024 0725 0764 00 BIC: DEUTDEDBFRA

Daca nu o puteti ajuta pe Alexandra printr-o donatie, o distribuire a informatiei despre cazul ei poate fi la fel de valoroasa. O poate ajuta pe Alex sa aiba parte de tratamentul de care are nevoie, si in acelasi timp, poate ajuta alte persoane care sufera de boli autoimune, sa intre in contact cu informatii utile lor.

VA MULTUMIM!

Si va dorim din toata inima, sanatate buna, caci, noua ni s- a dovedit, sanatatea este mai importanta decat orice altceva!

Alexandra Andries, Irina Neatu, Elida Busoi, Flaviana Enache, Simona Fleanta, Simona Nichiteanu, & toti ceilalti prieteni sustinatori ai AlexandreiContinutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Site verificat. Nu contine soft rau intentionat. Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS