Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Posteaza aici intrebarile tale pe teme juridice, iar specialistul imparte.ro iti va raspunde!

Vanzare apartament prin licitatie
Total mesaje: 2
S-a alaturat cu 2 an (i) in urma
Data 16:35 21-Sep-2017

Buna ziua,matusa mea in varsta de 70 de ani a garantat in urma cu 8 ani cu imobilul sau pentru un credit facut la Bcr.Creditul l-a facut baiatul ei care de 3 ani a disparut din tara.In prezent creanta a ajuns la firma recuperatoare Eos...care ii scoate apartamentul la licitatie.Intrebarea mea este ,daca putem face actiune judecatoreasca contra Eos,avand in vedere ca banca Bcr nu ia oprit matusii nici un ban in baza creditului,iar creanta a fost cedata catre Ios de catre Bcr acum 8 luni?

Mentionez ca al doilea termen al licitatiei a fost stabilit pt. 8 oct. a.c.Matusa mea a semnat doar o cerere prin care este de acord cu vanzarea apartamentului la pretul de pornire initial al primei licitatii.Mentionez si faptul ca in urma acestei cereri a fost scoasa de sub incidenta executorului judecatoresc,care ii opreste lunar din pensie taxa de timbru de aprox.10.000 lei.Credeti ca am avea castig de cauza in instanta avand in vedere circumstantele si varsta inaintata a matusii? Va multumesc !

Moderator
Total mesaje: 207
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 17:13 21-Sep-2017

Buna ziua,

Nu va poate raspunde nimeni la intrebare doar in baza sumarului de date furnizate.
Ce s-a intamplat cu plata ratelor in toti cei 8 ani?
Daca s-a facut plati catre banca trebuie scos intregul istoric si soldul la zi.
Taxa de timbru putea fi anulata in urma unei contestatii, daca se putea dovedi ca acel cost raportat la veniturile partii intimate ii ingradea acesteia accesul la justitie.
Varsta matusii nu are relevanta, dar pot fi indentificate alte aspecte relevante prin analiza actelor de catre un jurist sau avocat. Ca sa nu spunem ca s-ar putea releva vicii de procedura care ar intoarce mersul lucrurilor in favoarea matusii.

Noi va sfatuim sa contactati cabinete de avocatura si sa obtineti o reprezentare pro bono in cazul in care in urma unei evaluari exista sanse de castig. Iar asta implica sa prezentati toate actele de care dispuneti si sa otineti acte care vi se solicita.

Succes, numai bine si nu ezitati sa ne contatctati daca mai aveti intrebari.

Total mesaje: 2
S-a alaturat cu 2 an (i) in urma
Data 18:20 24-Sep-2017
Va multumesc pentru informatii!!!


Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS