Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Posteaza aici intrebarile tale pe teme juridice, iar specialistul imparte.ro iti va raspunde!

divort
Total mesaje: 20
S-a alaturat cu 3 an (i) in urma
Data 17:53 9-Dec-2016

Buna ziua. sunt casatorita de 8 ani cu o persoana, plecata din tara de 6 ani. avem impreuna o fetita de 7 anisori. De cand a plecat nu sa interesat de copil, a venit acasa odata la 2 ani, a trimis cate 50 euro la 5-6 luni.... si rar cate un pachet. nu suna fata mai deloc si nici macar un mesaj nu trimite. ... fata este f cuminte si desteapta, este la grupa pregatitoare, iar el habar nu are de soarta ei. cum as putea face sa divortez in lipsa lui, sa cer tutela fetii si eventual pensie alimentara? stiu sigur ca are posibilitati pt ca posteaza pe retelele de socializare precum facebook excursii, vacante, iesiri la restaurante, la mare, cumparaturi, poarta doar haine de firma, in plus sta cu o tipa ucrinianca si ii intretine copilul. ... nu am bani sa deschis un proces impotriva lui, avocatii din petrosani mi-au cerut 3000 de lei. cum as putea face sa nu platesc asa mult? as putea beneficia de un avocat din uficiu avand n vedere ca nu lucrez?....

Moderator
Total mesaje: 207
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 21:19 9-Dec-2016
Roxana, un divort nu poate costa 3000 de lei. Si nu iti trebuie neaparat un avocat.
Noi te putem ajuta cu redactarea cererii, dar va trebui sa ne furnizezi multe amanunte.
Cererea se depune la judecatoria din raza ultimului domiciliu comun al sotilor. Daca nu ati avut un domiciliu comun, se depune la judecatoria din raza domiciliului legal al paratului. daca paratul este plecat din tara, cererea se depune la judecatoria din raza domiciliului reclamantului. Daca paratul nu poate fi contactat si citat la proces, divortul se va judeca in lipsa.
Ca si capat de cerere pe langa desfacerea casatoriei, va trebui sa existe si stabilirea custodiei minorului.
Un alt capat de cerere va fi solicitarea pensiei alimentare. Insa sansele de a o obtine sunt aproape nule. Nu poti demonstra in niciun fel cuntumul veniturilor sotului, si chiar daca lucreaza legal in strainatate ar fi extrem de complicat de a obtine ceva.
Oricum vei avea nevoie de probe cu martori, inscrisuri, interogatoriu sau orice altceva credeti ca poate fi relevand.
De asemenea va trebui sa achiti taxa de timbru in valoare de 100 lei. Iti stam la dispozitie cu alte informatii, incepand de luni. Echipa Imparte.ro


Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS