Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Citatul zilei:
Dumnezeu nu poate fi simultan în locuri diferite, de aceea le-a creat pe mame.
Proverb evreiesc
Posteaza aici intrebarile tale pe teme juridice, iar specialistul imparte.ro iti va raspunde!

Minor luat cu forta de tata de langa mama
Total mesaje: 1
S-a alaturat cu 2 an (i) in urma
Data 14:08 5-Aug-2015

Am o mare nelamurire si as dori niste clarificari. Exista copilul minor de 1 an si 8 luni, mama si tatal traiesc in concubinaj, tatal si-a recunoscut copilul. O perioada de timp au trait impreuna in casa mamei dar de cateva luni s-au despartit, el a plecat la parintii lui. A avut mai multe tentative de a lua copilul cu forta de la mama, si a reusit sa faca acest lucru saptamana trecuta, a cerut sa-si vada copilul, mama a fost de acord si s-au intalnit intr-un parc, el a luat copilul, s-a urcat intr-o masina si a disparut.
Precizez ca minorul inca mai era alaptat. Mama a depus o sesizare la Autoritatea tutelara sector 2, a fost la politie in comuna Stefanesti (domiciliul tatalui) si a cerut sa-si vada copilul, sa se asigure ca este bine, ca nu i s-a intamplat nimic rau.

Dupa mai bine de o saptamana, mama a reusit sa-si vada pentru 2 ore copilul. Este foarte trista insa, copilul este apatic, somnolent, incercanat si are multe bubite pe corp, nici macar nu a recunoscut-o. Ea suspicioneaza ca ar fi fost sedat. Oare nu-i ciudat ca numai dupa o saptamana, un copil de nici 2 ani sa nu-si mai recunoasca mama si sa-si schimbe total coportamentul? Asistentul social de la Autoritatea tutelara din Ilfov a fost de asemenea si a vazut copilul, a spus ca acesta este intr-o stare relativ buna...si daca, s-a constat ca starea copilului ar fi "relativ buna" nu s-ar fi impus luarea unor masuri din partea Autoritatii?
In ce lume traim? Un copil nu-i un lucru pe care sa-l tranzactionam ca pe un obiect.
Procesul este pe rol, Ordonanta presedintiala, s-a depus si plangere penala si nimic nu se misca. Va rog sa ma indrumati catre o autoritate competenta care poate lua masuri.
Consider ca asupra micutului de doar 1 an si 8 luni s-a produs un abuz si ca acesta este traumatizat de modul in care tatal a procedat, el nu a fost despartit de mama pana acum, stiu ca legea are un cuvant de spus iar tatal trebuia sa apeleze la lege nu sa traumatizeze copilul "furandu-l" de la mama.

Astept raspunsul vostru dragilor, mama este disperata.

Multumesc!

Moderator
Total mesaje: 559
S-a alaturat cu 4 an (i) in urma
Data 15:42 5-Aug-2015
Destul de delicat. Daca procesul este pe rol, exista niste termene. Cat despre plangerea penala, nu stim unde a fost depusa. La politia Stefanesti sau la cea judeteana? Daca la Stefanesti, atunci sa mai depuna una la cea de judet cu mentiunea ca exista una nesolutionata la Stefanesti. Totul scris cu mentionarea urgentei si cu numar de inregistrare. Eventual mers in audienta si la comandant. Dar sunt multe aspecte pe care nu le cunoasteam si care pot schimba situatia.
1. Presunumem ca nu exista martori ai rapirii copilului. Asta inseamna marturia mamei contra cea a tatalui, iar tatal poate sustine ca i-a fost predat de buna voie.
2. Nu cunoastem situatia socio-economica a mamei, starea ei de sanatate, conditiile de trai. In mod normal, in asemenea situatii si la o astfel de varsta a copilului, orice autoritate de stat l-ar lasa in grija mamei pana la solutionarea cazului in instanta, cu conditia ca aceasta sa demonstreze ca este capabila sa il creasca si intretina. Daca lucrurile nu stau asa si exista aspecte negative, copilul poate fi dat in grija tatalui si daca se demonstreaza ca nici acesta nu intruneste conditiile si calitatile de a-l creste in bune conditii, acesta poate fi preluat de DGASPC.
3. Avand in vedere ca exista un proces, inseamna ca exista si un avocat iar acesta ar trebui sa stie cel mai bine caror autoritati si in ce termeni sa se adreseze.
4. Nu cunoastem justificarea si marturia tatalui pentru fapta sa si nici situatia acestuia.
5. Nu avem certitudinea ca minorul a fost sedat, doar din cauza unei presupunei. Justitia analizeaza fapte certe.
Dupa cum vedeti sunt destule aspecte neclare care ne indreptatesc sa ne abtinem de la a da verdicte si solutii.
Reveniti cu amanunte eventual.


Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Site verificat. Nu contine soft rau intentionat. Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS