Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Posteaza aici intrebarile tale pe teme juridice, iar specialistul imparte.ro iti va raspunde!

Avem jurist voluntar!
Moderator
Total mesaje: 559
S-a alaturat cu 7 an (i) in urma
Data 10:00 29-May-2014

Buna dimineata,

Incepand de Luni, vom avea un voluntar de formatie jurist, care va raspunde intrebarilor voastre pe teme juridice si de legislatie.

Bun venit, Alexandra Dumitru!

Total mesaje: 289
S-a alaturat cu 11 an (i) in urma
Data 14:07 29-May-2014
Frumos gest si folositor multora probabil !

Multumim pentru initiativa !
Moderator
Total mesaje: 559
S-a alaturat cu 7 an (i) in urma
Data 14:14 29-May-2014
Si noi multumim! Asteptam sa se ofere si un medic :)
Total mesaje: 6
S-a alaturat cu 9 an (i) in urma
Data 20:22 31-May-2014

O intrebare pentru domnul jurist: cum pot obtine revizuirea deciziei de pensionare a mea de la gradul II la gradul I si cu insotitor? In plus, ar trebui sa-i fac dosar de handicap si mamei (e cu Alhzeimer, diabet de tip II, HTA gr III, cardiopatie ischemică. Eu sunt cu sindrom talamic stâng, epilepsie, duabet de tip II, HTA tim III, Hepatită C.

Moderator
Total mesaje: 559
S-a alaturat cu 7 an (i) in urma
Data 20:54 31-May-2014
Jurista va raspunde incepand de Luni. Pana atunci, poate este utila asta:

Revizuiri medicale periodice ale pensionarilor de invaliditate

Revizuirea medicală a pensionarilor încadraţi în grad de invaliditate se efectuează la termenul stabilit de medicul expert al asigurărilor sociale sau de comisiile de expertiză medico-militară, după caz, care au în evidenţă pensionarii.

Medicul expert al asigurărilor sociale, respectiv comisiile de expertiză medico-militară, după examinarea medicală a persoanei în cauză şi analizarea documentaţiei medicale prezentate, completează concluziile medicale la revizuire şi emit decizia medicală asupra capacităţii de muncă în 3 exemplare.

Documentaţia medicală pentru revizuirea medicală la termen cuprinde:

a) referatul medical detaliat cu consemnarea stării prezente şi evoluţiei bolii, a datelor clinice şi paraclinice care susţin diagnosticul clinic, completat de către medicul curant, specialist pentru afecţiunile invalidante;

b) rezultatele investigaţiilor solicitate;

c) biletele de ieşire din spital sau copii de pe foaia de observaţie clinică, pentru spitalizările recente, după caz;

d) datele din fişa de dispensarizare a bolnavului, după caz;

e) programul recuperator completat de către medicii curanţi.

La revizuirea medicală, medicul expert al asigurărilor sociale va avea în vedere modul de respectare a programului de recuperare a capacităţii de muncă a bolnavului, în perioada de valabilitate a deciziei.

La solicitarea pensionarului, revizuirea medicală se poate efectua şi înaintea termenului stabilit în decizia medicală a capacităţii de muncă, indiferent de gradul de invaliditate, dar numai până la împlinirea vârstelor standard pentru obţinerea pensiei pentru limită de vârstă.

Cererile de revizuire pentru agravare sau ameliorare, împreună cu documentele medicale care atestă starea de sănătate, se depun la cabinetul de expertiză medicală a capacităţii de muncă ori la comisiile de expertiză medico-militară, după caz.

La termenul de revizuire, pensionarul încadrat în grad de invaliditate are obligaţia să se prezinte, fără a fi notificat, la cabinetul de expertiză medicală a capacităţii de muncă sau la comisiile de expertiză medico-militară, după caz, în vederea revizuirii medicale.

Dacă pensionarul încadrat în grad de invaliditate este netransportabil şi dovedeşte acest fapt prin documente medicale recente, acesta este obligat să anunţe cabinetul de expertiză medicală a capacităţii de muncă sau comisiile de expertiză medico-militară, după caz, până la termenul de revizuire stabilit. Expertizarea se face pe baza documentelor medicale recente trimise de către acesta la cabinetul de expertiză medicală a capacităţii de muncă sau la comisiile de expertiză medico-militară, după caz. Medicul expert al asigurărilor sociale poate solicita efectuarea unei anchete sociale.

În situaţia în care pensionarul încadrat în grad de invaliditate se prezintă cu întârziere la revizuirea medicală, aceasta se face la cerere.

Revizuirea medicală a persoanelor internate în spitale sau sanatorii se face pe baza referatului medical întocmit de medicul curant ori, după caz, pe baza documentelor medicale recente, solicitate prin decizia medicală asupra capacităţii de muncă emisă la revizuirea medicală anterioară.

În situaţia în care pensionarul s-a prezentat la revizuirea medicală şi aceasta nu s-a putut efectua la termenul stabilit, din motive neimputabile pensionarului, revizuirea se efectuează la o dată ulterioară, dar nu mai târziu de sfârşitul lunii următoare termenului de revizuire stabilit.

Prevederile aliniatului de mai sus se aplică şi în situaţia în care pensionarul a comunicat, cel târziu până la termenul de revizuire stabilit, imposibilitatea neprezentării la revizuirea medicală periodică, din motive neimputabile lui.

Cabinetele de expertiză medicală a capacităţii de muncă au obligaţia ca, în primele 5 zile ale fiecărei luni, să comunice compartimentului de specialitate pensionarii încadraţi în grad de invaliditate neprezentaţi la revizuirea medicală periodică în cursul lunii precedente, în vederea suspendării plăţii pensiei potrivit legii.

Nu mai sunt supuşi revizuirii medicale pensionarii încadraţi în grad de invaliditate care:


• prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
• au împlinit vârstele standard de pensionare prevăzute de lege;
• au vârstele mai mici cu până la 5 ani faţă de vârstele standard de pensionare şi au realizat stagiile complete de cotizare, potrivit legii.
[Utilizator Sters]
Data 03:23 14-Jul-2014

Buna ziua ma nesc gheorghe lacramioara si sotul meu in varsta de 34 de ani sunt pulmonara fibroza, i-am Facut grad de handicap si de 2 ani de Zile ma lupt cu CEI de la comisia persoanelor cu dezabilitati DIN Pretul Ca La Boala lui ii da gradul 2 de handicap.El depinde de o versiune mea TOATE necesitatile de zi cu zi.Eu il ajut sa se spele, eu il ajut sa se imbrace, il ajut in orice.Am depus dosarul la DSPMB o Scris de transplant Dar DIN cauza medicamentului Prednison EL SE INGRASA NEA SI-AU SPUS cca treuie sa slabeasca.Sant disperata nu stiu sa UNDE ma mai Duc si ce sa mai fac.Cu gradul doi de handicap Nu pot NICI Macar sa-i cumpar tratamentul.Va rog sa ma ajutati cca Nu stiu ce sa mai fac.Acum l-a gasit si cu apnee in somn.Se poate sa-i faca grad de handicap 1?Astept raspuns si va multumesc frumos pentru intelegere.

Moderator
Total mesaje: 559
S-a alaturat cu 7 an (i) in urma
Data 10:55 14-Jul-2014
Buna dimineata,
Lacramioara, cunoastem cazul tau insa nu suntem in masura sa te ajutam in mod direct.
In primul rand te rog sa scrii "romaneste", ca sa intelegem si noi.
In al doilea rand, solicitarea ta nu este de ordin juridic, atat timp cat nu ai un raspuns clar de la comisia medicala de evaluare. Eventual, trimite-ne toate actele scanate pe adresa de e-mail: admin@imparte.ro, pentru a-ti putea promova cazul pe prima pagina.

O zi usoara, Adrian
Total mesaje: 2
S-a alaturat cu 6 an (i) in urma
Data 22:45 22-Aug-2015
Am restanta la intretinere 4100r din 600r restanta /2 ani in iulie 2013, in august au pus 700r , in septembrie 2013, 1500r!!! De unde, sa-mi ia casa pe gratis. In dec. 2013, 1900r. Totul cu intretinere de 60r/luna, cum?? Am platit in dec. 900r, In 1,5 ani..am ajuns, cum la 4100r, sunt singura, nu folosesc masina de spalat, nu fac conserve..abia am ce manca si administratora cu 11 zile curs ce mai a fost data afara si de prin alte parti pentru incompetenta, + mafia din bloc ce e si firma imobiliara..''ia de la saraci''! Vreau sa o dau in judecta pe admn si cativa din comitet ce fac ce vor. oricum, nici una dintre hotararile lor nu sunt votate statutar de 1/2 +1 deci. la 192 ap. de 97 persoane, ci de 10-20 multi din aceeasi familie. Nu pot ramane fara casa ca mi-o vor unii de la bloc si pun restantele de 2 ori, penalizari la penalizari si altele. Cum in 2 ani am avut restanta 600r si, acum, subit de la 900r restanta in ianuarie 2014, am facut 4100r in 1,5 ani.
Rog ajutor avocat din oficiu, sa-i dau eu in judecata nu snapanii.
Multumiri anticipate!!!
Anca Mirica


Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS