Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Actiunile noastre caritabile, lansari de sectiuni si facilitati noi pe site, directii de dezvoltare, evenimente la care participam, despre toate poti afla mai multe aici. Asteptam in acelasi timp parerile, ideile, opiniile si mai ales criticile voastre!

100 DE METRI DE ADEVĂR DUR
Total mesaje: 19
S-a alaturat cu 7 an (i) in urma
Data 14:27 13-Jan-2013

De obicei când merg pe stradă nu am ochi și urechi pentru nimeni. Nu mă interesează cine unde merge sau cu cine se ceartă la telefon, cine și-a luat plasmă nouă din minimul pe economie, etc. De multe ori cunoscuții trebuie să mă înghiontească pe stradă ca să îi observ. Dar cei care mă cunosc mă iubesc și așa :)

Astăzi am decis să ciulesc puțin urechile, să fiu un fel de „vecina de la 1” – cine știe, poate așa mai aflu ce se petrece în jurul meu. Și am aflat…

Până la piață (aprox. 100 m) am sesizat 5 cazuri de violență verbală asupra copiilor. Se pare că părinții consideră înjurăturile și jignirile ca pe o metodă foarte eficientă de educare. Unui băiețel de 5 ani care a sesizat că „zăpada se încălzește” – mama ia retezat rapid fericirea aceia pe care o are orice copil când descoperă ceva, oricât de mărunt și nesemnificativ ar fi: „zăpada se topește, nu se încălzește, dobitocul dracului! Cum poți fi așa prost?!”

Cinci pași mai încolo, un tată își amenință fetița pentru că a încercat să facă un bulgăre de zăpadă dintr-un fel de noroi amestecat cu zăpadă: „îți f*t una de te dezmembrezi!”

În 100 de metri am fost martor cum cinci copii și-au pierdut încrederea și respectul de sine.

Total mesaje: 17
S-a alaturat cu 7 an (i) in urma
Data 13:23 14-Jan-2013

Din pacate si eu am fost martora destul de des la astfel de evenimente pe strada si ma intristeaza sa vad modul in care unii parinti isi maltrateaza copiii. In plus fraza "eu te-am facut eu te omor" este mult prea utilizata in Romania. Unii parinti au uitat ce miunne este sa ai un copil si ce fiinte sensibile sunt copiii.Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS