Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Actiunile noastre caritabile, lansari de sectiuni si facilitati noi pe site, directii de dezvoltare, evenimente la care participam, despre toate poti afla mai multe aici. Asteptam in acelasi timp parerile, ideile, opiniile si mai ales criticile voastre!

⚠ Voluntar Imparte.ro, Da sau Nu?
Moderator
Total mesaje: 559
S-a alaturat cu 7 an (i) in urma
Data 13:49 29-Oct-2015

Probabil am incercat sa mai pun problema voluntariatului, poate la un mod mai putin explicit si motivant, insa se pare ca atat portalul Imparte.ro cat si Fundatia Sinergii pentru Viitor care asigura cadrul legal al acestuia, ne lovim de o lipsa acuta de voluntari, fapt care determina lipsa de enegie a activitatilor desfasurate.

Da, suntem un portal umanitar online in care majoritatea din cei aproape 18,000 de utilizatori cer cate ceva, din care multi doneaza doar ca sa scape de niste lucruri inutile, insa foarte putini se implica cu adevarat in activitati umanitare sau care isi dedica o parte din timp oamanilor aflati in nevoi si societatii.

Stiu ca multi vor spune "nu ma ma implic pentru ca nu am incredere", dar oare cati contacteaza Imparte.ro sa solicite detalii si sprijin? va spun eu; foarte putini.
Este adevarat ca in mediul online nu putem controla chiar totul, nu putem sti niciodata unde este adevarul sau minciuna, frauda sau escrocheria. Dar asta nu este o scuza pentru a renunta la ajutarea celor aflati in nevoi. Cred ca mai curand este vorba de o doza de comoditate, fiindca oamenii nu au nevoie numai de vorbe si promisiuni postate pe Internet, ci si de fapte reale care sa le marcheze vietile in mod pozitiv si constructiv.

Daca fiecare ne-am gandi la momentele cand efectiv pierdem timpul, am realiza ca putem aloca acest timp celor aflati in nevoi si in mod sigur vom avea satisfactia ca am facut ceva util cu timpul nostru si dece nu, ca ceva a ramas in urma noastra.

Chiar daca au mai existat voluntari ocazionali, din 30 Aprilie 2014 de cand am preluat administarea acestui portal, practic fac singur toata munca de administrare din punct de vedere tehnic, al publicarii articolelor si comunicatelor de presa, al verificarii si validarii cazurilor sociale/medicale, al anchetelor sociale. Si nu ma plang nici de timpul consumat, nici de insatisfactiile avute, ci doar de lipsa de implicare a oamenilor pentru oameni.

Am preluat acest portal cu toata dedicarea si in situatia in care proiectul a fost suspentat de initiatorul lui, dar in situatia in care un singur om trebuie sa faca fata nenumaratelor apeluri si situatii de ajutor, viitorul acestuia nu suna bine. Si in lipsa unor voluntari activi, imi este teama ca portalul isi va restrange activitatile, in sensul ca nu vor mai fi acceptate anunturi nici de donatii, nici de cereri, forumul va fi drastic limitat in postari, iar paginile de caz nu vor mai fi validate fara a dispune de actele doveditoare in original, pentru verificare.

De cand exista societatea umana pe acest Pamant, functioneaza o regula; cea Reciprocitatii. Adica in momentul cand ceri ceva trebuie sa si oferi ceva la schimb, iar in momentul cand oferi ceva, chiar daca tu nu vrei, totusi subconstientul tau asteapta ceva la schimb, o multumire, o satisfactie a lucrului bine facut. Si ei bine, din cate observ, cei care cer doar cer fara sa ofere nimic la schimb, unii cer de ani de zile din umbra fara a-si face alfel cunoscuta prezenta pe acest portal, fara nici cea mai mica tentativa de a ajuta la randul lor, considerand poate ca ajutorul primit este ceva ce li se cuvine de drept. Nu este asa, inteleg ca sunt multi oameni aflati in nevoi, dar si acestia pot ajuta cu ceva la randul lor, macar ca o multumire pentru ce au primit, daca nu din principii sociale, etice, morale si de solidaritate. Si poate si pentru satisfactia donatorilor, a celor care au si au avut ceva de oferit.

Imparte.ro nu este un simplu site de anunturi, este o intreaga comunitate in care relationarea utilizatorilor ar trebui sa aibe loc intr-un mod mai social, prietenos si plin de interes comunitar. Si cel mai sarac om poate ajuta comunitatea intr-u fel sau altul si trebuie doar sa vrea. Pentru ca asa functioneaza o comunitate. Iar daca intr-o comunitate exista doar interese proprii, cum o mai putem numi comunitate?

Nu exclud nici posibilitatea inchiderii permanente a portalului in situatia in care resursele umane necesare administarii sunt insuficiente, si ca sa demonstrez asta fata de intreaga comunitate si fata de cei care au fost alaturi de Imparte.ro de-a lungul timpului, in perioada 31 Octobrie orele 00:00 - 01 Noiembrie orele 00:00 portalul Imparte.ro va fi inaccesibil atat vizitatorilor cat si membrilor.

Multumesc pentru intelegere si zi frumoasa,
Adrian Nicolescu, Administrator si Coordonator Relatii Publice Imparte.ro. admin@imparte.ro, 0734174322

Total mesaje: 184
S-a alaturat cu 6 an (i) in urma
Data 09:37 30-Oct-2015

Buna ziua,domnule Adrian.Exact acum un an apelam la acest portal fiind intr-o situatie dificila.Lucrurile s-au schimbat de atunci si am invatat multe,am invatat in primul rand ca esti mai implinit atunci cand daruiesti decat atunci cand primesti.Am invatat sa fac bine de cate ori pot,sa nu uit niciodata de unde am plecat pentru ca niciodata nu se stie cand voi cadea din nou!

Oricand veti avea nevoie de mine stiti unde ma gasiti:)))!

Moderator
Total mesaje: 559
S-a alaturat cu 7 an (i) in urma
Data 09:44 30-Oct-2015
Stiu Nicoleta, cand am ceva te anunt.
Succes in tot ce faci si zi frumoasa!
Total mesaje: 240
S-a alaturat cu 7 an (i) in urma
Data 22:05 30-Oct-2015
Buna seara dnul Adrian cu mult drag as vrea sa mă implic si eu si chiar vreau sa vorbim când puteti as vrea sa vin cu o idee.Pupici de la noi,va dorim o seara frumoasa si va multumim din suflet ca mereu ati fost alături de noi.


Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS