Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Aici veti gasi anunturile administratorilor, reguli de conduita in comunitate, raspunsuri la probleme tehnice.

★ Info atac informatic
Moderator
Total mesaje: 559
S-a alaturat cu 6 an (i) in urma
Data 10:42 11-Feb-2015

Datorita unui atac informatic care a avut loc Duminica, 8 Februarie 2015, baza de date a portalului a fost afectata grav. In urma operatiilor de restaurare, majoritatea informatiilor au fost recuperate, mai putin posturile de pe forumuri din aproximativ ultimele 2 luni. Acestea nu vor mai putea fi recuperate, accentul fiind pus pe salvarea conturilor utilizatorilor si a paginilor de caz + alte informatii de importanta majora in functionarea portalului. Atacul a fost menit sa distruga si nu sa extraga informatii. S-au luat masuri suplimentare de securitate iar in momentul de fata portalul este functional.

O zi placuta,

Total mesaje: 29
S-a alaturat cu 5 an (i) in urma
Data 19:32 11-Feb-2015
Hmm, de asta nu-mi mai gasesc eu postarile?
Imi pare rau ca nu am salvat intr-un notepad tot ce am scris weekendul trecut... :(
Poate le-ar fi fost si altora de folos...
Moderator
Total mesaje: 559
S-a alaturat cu 6 an (i) in urma
Data 15:44 13-Feb-2015
Se pare ca nu numai virusul gripal AH3N2 face ravagii, ci si virusii informatici. Ne pare rau, portalul a fost timp de aproximativ 2 ore suspendat din cauza unui virus informatic. Din fericire s-a gasit rapid antidotul si suntem online :) Zi frumoasa tuturor!
Total mesaje: 29
S-a alaturat cu 5 an (i) in urma
Data 15:51 13-Feb-2015
Mda, nu stiam ce are de-mi dadea eroare...
[Utilizator Sters]
Data 15:56 13-Feb-2015
De aia imi spunea ca imparte este suspendat. M am linistit. Cineva vrea sa puna portalul la pamant.
Moderator
Total mesaje: 559
S-a alaturat cu 6 an (i) in urma
Data 16:14 13-Feb-2015
Nu, sunt virusi informatici care ataca orice site. Ei sunt facuti sa caute puncte vulnerabile, nu are nimeni nimic cu Imparte.ro. Din pacate, la cum au evoluat acesti virusi in ultimii doi ani, majoritatea site-urilor web sunt mai mult sau mai putin vulnerabile. Si tot din pacate, astupi o "gaura de securitate" si ei profita de alta care nici nu visai ca exista. Oameni care nu au ce face si se distreaza producand "jucarii" distrugatoare...
Total mesaje: 9
S-a alaturat cu 3 an (i) in urma
Data 20:35 26-Mar-2017

Îmi pare rău pentru dificultăţile întâmpinate datorită atacului informatic. Pentru liniştea dumneavoastră, acum la mai bine de 2 ani de la eveniment v-aş recomanda să vă gândiţi la portarea site-ului şi a bazei de date pe sisteme Linux. Sunt mult mai reziliente la atacuri informatice şi nu au practic nevoie de antivirus. Din experienţă. Sunt convins că aveţi şi o politică de backup suficient de robustă ca să minimizeze eventualele pierderi. Şi altele din domeniul ăsta. Cine s-a fript odată a înţeles că nu e de joacă cu securitatea cibernetică.

Cu stimă.

Moderator
Total mesaje: 207
S-a alaturat cu 10 an (i) in urma
Data 23:16 26-Mar-2017
Multumim pentru grija. Imparte.ro este pe un server Linux. Nu ofera nimeni gazduire pe windows, datorita costurilor de licentiere. Tot din experinta va informam ca vremea vremea Linux-ului invulnerabil a trecut de mult. Fara AV si firewall e la fel de vulnerabil ca si un srv windows de ultima generatie. Dar asta nu e treaba noastra, ci a companiei de gazduire. Vulnerabilitatile nu vin din sistemul de operare al srv, ci din scripturile platformei (php, javascript, etc.).

Cu stima, echipa Imparte.ro


Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS