Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Vorbeste deschis despre orice caz pe care il cunosti, situatia cu care se confrunta o persoana, aproapele tau, familia sau prietenii din jurul tau si despre modul in care fiecare dintre noi se lupta cu o soarta mai putin fericita.

abandon scolar
Total mesaje: 2
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 16:06 24-Oct-2012

Un tanar de 18 ani este pe cale sa abandoneze scoala. este elev in clasa a XI la liceul economic Viilor din Bucuresti.Locuieste cu chirie impreuna cu tatal sau care este de parere ca scoala nu ii va aduce nimic bun in viata si ca ii este de ajuns si un curs de calificare pentru ca apoi sa munceasca ca sa poata aduce un venit in casa.Mentionez ca tatal nu munceste nicaieri si ca traieste doar din pensia mamei lui si alte venituri destul de mici. Tanarului nostru i s-au oferit 2 posibilitati

1. Continua scoala dar va trebui sa plece din casa si sa se intretina singur

2. Abandoneaza scoala si incepe sa lucreze si astfel ramane in casa unde va plati din salariul sau cheltuielile pe care tatal nu si le mai poate permite.

As adauga faptul ca nu solicit pentru acest tanar un ajutor material in sine desi ar fi binevenit ci doar un loc de munca cu jumatate de norma, sau pentru weekend sau activitate de intretinere a unui spatiu in ceea ce priveste curatenia sau alte activitati ce sunt necesare.

El chiar vrea sa continue scoala, pentru aceasta a si platit unele meditatii la sfarsitul anului trecut la matematica din bani pe care i-a castigat muncind cu ziua cand programul de la scoala ii permitea.Sa ii dam o sansa. Am incredere ca nu ne va dezamagi. Am mers cu el la agentia de ocupare a fortei de munca unde ni s-a aspus ca nu exista temei legal de acordare a unui ajutor de stat pentru tinerii aflati in situatia lui.Astept ideile voastre. Va multumesc.

Total mesaje: 4
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 12:34 25-Oct-2012

Scoala nu aduce nimic bun atata timp cat provii dintr-o familie bogata si mama si tata iti vor asigura un trai linistit si fara griji.

Daca posibilitatile sunt infime atunci singura modalitate sa te ridici este prin invatatura(excluzand evident excrocheriile).

Exista fundatia world vision care are un program de acordare a burselor de studiu,puteti intreba acolo.Sau poate in regim internat la liceu?Care ar fi costurile?

Total mesaje: 2
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 16:47 25-Oct-2012
Va multumesc pentru idee am sa ma interesez si am sa ii comunic si lui despre aceasta posibilitate. Costurile pentru cazarea si hrana intr-un camin al unui liceu cred ca ar fi de aprox 500 lei lunar suma pe care cred ca ar putea sa o obtina lucrand part time.
Total mesaje: 4
S-a alaturat cu 8 an (i) in urma
Data 14:18 26-Oct-2012

Pretul de cazare in caminele ASE-ului de exemplu este in jur de 100 RON pe luna. Nu cunosc date despre liceele din bucuresti dar ma banuiesc ca variaza in jurul aceleasi sume. Plus mancarea ..13-15 ron pe zi,cu un borcan cu zacusca poate il ajuta si colegii:).Va tin pumnii,ar fi mare pacat sa renunte.Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS