Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: Imparte ro in Blogul Imparte ro | Data: 15-Aug-2013 | Afisari: 2970 | Comentarii: 0

Intre animalele de companie si oameni se pot forma relatii speciale, dar cainii si pisicile nu sunt singurele animale pe care te poti baza intr-o situatie periculoasa. Descopera cateva dintre cele mai neasteptate animale-erou, ale caror povesti sunt cu adevarat impresionante si neobisnuite.

Delfinul Moko

Inteligenta delfinilor este cunoscuta de toata lumea, dar aceste animale pot da dovada si de compasiune in moduri neasteptate. In 2008, delfinul Moko a facut un gest neasteptat pe o plaja din Noua Zeelanda: a salvat doi casaloti-pigmeu, o mama si un pui. Ajunsi in apa de o adancime prea mica, cei doi casaloti erau in pericol de moarte, iar eforturile oamenilor de a-i ghida inapoi in larg au esuat. Moko s-a apropiat de cei doi casaloti si... a comunicat cu ei. In prezenta delfinului, mamiferele marine s-au linistit si au reusit sa navigheze in ape mai adanci.

Animale-erou - delfin

Porcul LuLu

Porcii vietnamezi sunt animale de companie tot mai populare, iar inteligenta lor este adesea subestimata. Scroafa LuLu a reusit sa salveze viata femeii care a adoptat-o intr-un mod cu adevarat neasteptat. Cand Jo Ann Altsman, o femeie americana din statul Pennsylvania, a suferit un atac de cord, LuLu a decis ca o poate ajuta. Porcul a reusit sa rupa poarta din curte pentru a ajunge pe strada, unde a inceput sa se aseze pe asfalt in fata masinilor. Cei mai multi soferi au ocolit animalul, iar LuLu a facut mai multe drumuri inapoi in casa pentru a verifica situatia stapanei. Vecinii au observat comportamentul ciudat al porcului, dar nu au intervenit. Dupa aproximativ 45 de minute, LuLu a reusit sa opreasca o masina, iar soferul a urmat-o inapoi in casa, unde a chemat o ambulanta care a salvat viata femeii.

Animale-erou - porc

Papagalul quaker Willie

Chiar si un papagal de talie mica poate salva o viata, prin strigatele sale disperate de ajutor. In 2009, Willie, un papagal quaker, si-a insotit stapana la serviciu: tanara era o bona care avea in ingrijire o fetita de 2 ani. Chiar daca nu era acasa si nu cunostea fetita, papagalul a observat ca micuta s-a inecat cu mancare si a "dat alarma". Bona se afla in baie, dar cand a auzit strigatele disperate ale pasarii a revenit imediat, a descoperit fetita albastra la fata si a reusit sa o salveze la timp.

Animale-erou - papagal

Gorila Binti Jua

O gorila de la o gradina zoologica din Illinois a devenit vedeta dupa ce a salvat viata unui baietel cazut in habitatul primatelor. Copilul de 3 ani a reusit sa escaladeze gardul si a cazut de la o inaltime de aproape 6 metri. Binti Jua, mama cu un pui la fel de mic, a intervenit imediat pentru a proteja baiatul de celelalte gorile. Cu propriul pui prins de spatele ei, Binti Jua a luat baietelul in brate si l-a dus la usa prin care intrau ingrijitorii in habitat. Micutul a primit astfel ingrijiri medicale rapid si s-a recuperat complet dupa cazatura periculoasa.

Animale-erou - gorila

Balena alba Mila

Unele animale stiu sa salveze oamenii si atunci cand acestia se expun unor pericole inutile. Cel mai cunoscut caz este al balenei albe Mila, de la acvariul din Harbin, in nordul Chinei, care a salvat o tanara femeie de la inec sigur. Acvariul organizase un concurs de scufundari in apa rece a bazinului. Concurentii urmau sa stea cat mai mult pe fundul apei, fara echipament special, iar apoi sa se ridice la suprafata. Yang Yun, in varsta de 26 de ani, nu s-a mai putut ridica de pe fundul bazinului rece, iar Mila a observat imediat miscarile disperate ale inotatoarei. A apucat-o de un picior si a ajutat-o sa ajunga in siguranta la suprafata apei.

Animale-erou - balena albaAdauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS