Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 22-May-2013 | Afisari: 623 | Comentarii: 1

Da, cu ce ne deranjeaza atunci cand cineva face un bine si are si el de castigat?

De ce impartim lumea in martiri si netrebnici? De ce multi traiesc cu impresia ca orice bine pe care cineva il clameaza trebuie sa nu contina nici macar o urma de beneficiu personal? Credem ca au disparut oamenii care ii ajuta pe celalti si reusesc sa aiba grija si de ei insisi si sa nu fie o povara pentru nimeni?

De ce majoritatea celor care acuza aceste lucruri nu se ridica nici pe departe la inaltimea celor ce le infaptuiesc?

Poate pentru ca isi oglindesc propria neputinta de a se misca din loc si la a-i ajuta pe ceilalti. Poate pentru ca sunt invidiosi ca altii isi asuma si aceste merit, de a fi un bun samaritean.

Acestor oameni vreau sa le spun ceva. Nu exista un numar finit de actiuni de binefacere in care te poti implica; nu-ti ocupa nimeni locul, ce-i al tau e pus deoparte.

Asta din perspectiva individuala. Trecand la cea a lumii de business, cred ca suntem cu totii de acord ca imaginea comerciala a unei companii este la indemana acesteia, prin investitiile pe care le poate face in publicitate, pr, distributia si plasarea produsului.
Ce nu depinde in intregime de companie este reputatia pe care si-o creeaza in piata, in industrie, in randul consumatorilor.

E dreptul companiilor sa intreprinda actiuni pentru a-si imbunatati reputatia. Exista un know-how si specialisti bine platiti care fac acest lucru. Uneori metodele pe care le folosesc le consideram agasante, intruzive si pe cele mai multe nici nu le observam.

Suntem bombardati cu mesaje comerciale si s-ar putea sa ne fi format deja reflexul de a le ignora. Noi la Imparte.ro am ales sa fim receptivi la mesajele prin care care companiile ne arata ca sunt responsabile social.

Aceasta postare a aparut ca o contra parere fata de o atitudine de minimizare a importantei si impactului pe care aceste actiuni il au, luandu-le agregat, nu individual.

Cu o floare nu se face primavara, insa cu foarte multe flori se pot face gradini foarte frumoase. Eu vad din ce in ce mai multe flori si stiu ca avem nevoie de gradini si parcuri in tara asta. Si la propriu si la figurat.

De aceea propun ca atunci cand vedem ca cineva planteaza o floare sa-l intrebam cum putem sa-l ajutam, nu sa-i dam cu grebla in cap.

sursa foto: erinsumm.comAdauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS