Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 29-Apr-2013 | Afisari: 902 | Comentarii: 0
Categorie: Social

Suntem in plina campanie de organizare a actiunilor sociale cu ocazia sarbatorilor de Pasti. Si de fiecare data intr-o astfel de perioada ma gandesc ca nu facem destul in restul timpului.

Pastele si Craciunul sunt sarbatori crestine cu o puternica incarcatura umanitara, amplificata de semnificatia religioasa, in care ne indreptam atentia impotriva aproapelui. Si cand spun aproape ma refer si la familie, si la aproapele nostru care nu are un acoperis deasupra capului.

Din ce am observat eu, foarte multi oameni se simt coplesiti de nenumaratele lucruri care "trebuie facute" inainte de Pasti. De la curatenie, trecand prin cumparaturile atat de necesare pentru faimoasa masa de Pasti, pana la organizarea diverselor evenimente si actiuni, de multe ori adevarata semnificatie a acestei sarbatori ramane undeva acoperita de multele cutume.

Iar dupa ce totul se aseaza si ne bucuram de una sau doua zile mai mult sau mai putin linistite in familie, putem sa ne luam o pauza, binemeritata nu-i asa, de a ne gandi la ce putem sa facem mai mult. Pana data urmatoare.

Eu zic sa luam exemplu de la sportivi si sa folosim aceasta "pauza competitionala" pentru a ne antrena sa facem bine din ce in ce mai bine.

Lucrurile mari, proiectele uriase ne coplesesc pentru ca nu stim de unde sa le incepem, nu vedem toti pasii dintr-o singura privire si simtim ca ne acapareaza neavand niste limite bine definite.

Propun asadar sa ne antrenam in pasi mici. Iata cateva exercitii simple:

  • In zona ta sigur sunt cativa batrani care locuiesc singuri si care nu mai au pe nimeni sau sunt vizitati foarte rar. Fa-i unui senior o surpriza si o bucurie: ofera-te ca de doua ori pe saptamana sa ii aduci cumparaturile constand din alimentele de baza si poate ceva dulce. Daca venitul personal iti permite, poti chiar sa-i donezi aceste produse.
  • Cauti o fundatie care sa deruleze proiecte pe domeniul tau de interes si te oferi voluntar, precizand ca nu ai foarte mult timp la dispozitie. De multe ori se lucreaza pe proiecte concrete, cu finalitate bine cunoscuta, asa ca vei sti de la inceput ce efort si timp va presupune din partea ta.
  • Cauti un centru de donare sange sau raspunzi apelului unei cereri urgente de sange
  • Data viitoare cand mergi la magazin e posibil sa vezi o cutie pentru donatii. Lasa cativa lei acolo.
  • Si cel mai simplu lucru pe care l-am lasat la urma: trimiti o felicitare caritabila si donezi automat o felie de paine

Spor la antrenament!Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS