Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: MironaD in Blogul Imparte ro | Data: 25-Jan-2013 | Afisari: 4545 | Comentarii: 2
Categorie: Social

"Persoanele cele mai fericite nu sunt cele care au ceea ce este mai bun din tot, ci cele care se bucura cel mai mult de ceea ce intalnesc in drumul lor", anonim.

Cum trebuie sa traim pentru a fi fericiti? Ce lucruri ne fac fericiti? Acestea sunt intrebarile pe care trebuie sa le luam in considerare cand ne punem la indoiala fericirea. Suntem mai fericiti datorita obiectelor pe care le detinem sau oamenii din jurul nostru ne inspira fericirea? Faptul ca mi-am cumparat o haina noua sau sfatul unui parinte inseamna fericirea?

150.000 de persoane din nu mai putin de 148 de tari au demonstrat ce ne face cu adevarat fericiti si unde anume traiesc cei mai fericiti oameni din lume. Motivele pentru fericirea lor le vom parcurge in continuare.

Conform studiului realizat de Gallup Inc oamenii cu atitudine pozitiva nu locuiesc neaparat in tarile bogate sau cu o speranta de viata ridicat, ci dimpotriva.

Participantii la studiu au fost intrebati daca anul trecut (2012) s-au odihnit bine, daca au fost tratati cu respect, au zambit sau au ras, daca au invatat sau au facut ceva interesant, dar si daca in ziua anterioara chestionarii lor au fost veseli.

Panama si Paraguay, primele doua tari cu cei mai fericiti oameni din lume


In Panama si Paraguay, 85% dintre persoane au raspuns „Da” la toate cele cinci intrebari adresate de Gallup, cele doua tari ocupand primele doua pozitii in clasament. Urmatoarele clasate in top au fost El Salvador, Venezuela, Trinidad si Tobago, Thailanda, Guatemala, Filipine, Ecuador si Costa Rica.

Guatemala, o tara de oameni care zambesc tot timpul

Foarte multe raspunsuri afirmative au fost inregistrate si in Guatemala, tara afectata mai multi ani de un razboi civil si cu o rata a criminalitatii extrem de ridicata.

„In Guatemala, exista o cultura a oamenilor prietenosi care zambesc tot timpul”, a declarat Luz Castillo, un instructor de surf. „In pofida tuturor problemelor cu care ne confruntam, suntem inconjurati de frumusetea naturii ce ne permite sa lasam totul deoparte”, a argumentat acesta.

Un alt participant la studiu afirma ca viata este scurta, astfel ca nu trebuie sa existe motive de tristete. "Chiar daca ai fi bogat, tot ar exista probleme”, a spus Maria Solis.

Germania si Franta, tarile cu o atitudine negativa


Pe de alta parte, persoanele din tarile foarte dezvoltate, precum Germania au Franta, au manifestat o atitudine mai negativa.  Eduardo Lora, unul dintre cercetatorii care s-au ocupat de intocmirea clasamentului, explica acest lucru prin faptul ca, “in unele culturi, exista tendinta de a raspunde la orice intrebare intr-un mod pozitiv”. Tu ai incercat sa faci asta?

Irak, Armenia si Singapore, sunt tari in care oamenilor le place sa fie tristi


Cel mai jos in top s-au clasat Irak, Armenia si Singapore. “Sa te simti nefericit este parte a mentalitatii nationale aici”, a spus sociologul Agaron Adibekian. “Armenilor le place sa fie tristi pentru ca in istoria tarii au avut loc atat de multe revolte”, a continuat acesta.

Ce forma ia fericirea in lume?

Iata ca din rezultatele studiului, aflam ca populatia Americii Latine are tendinta de a acorda mai multa atentie relatiilor sociale, familiei si religiei, in ciuda lipsurilor materiale sau a problemelor cu care se confrunta zilnic.

“Global, sunt fericit pentru ca aceasta este o tara cu multe resurse naturale, o tara care joaca un rol important in lume”, a declarat Carlos Martinez, un locuitor din Panama. “Suntem oameni din Caraibe, suntem oameni carora le place sa sarbatoreasca, sa manance bine si sa traiasca cat de bine pot. Sunt multe posibilitati aici, trebuie doar sa te sacrifice putin”, a adaugat el.
 
Punctual, pe mine aceste informatii ma fac sa ma gandesc ce ma face fericita si daca sunt o persoana fericita. V-am prezentat si voua acest studiu pentru a afla daca sunteti la randul vostru fericiti.

Astept sa imi spuneti ce anume va face pe voi fericiti in sectiunea de comentarii.

Si nu in ultimul rand, weekend placut!
Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS