Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: SimonaC in Blogul Imparte ro | Data: 23-Nov-2012 | Afisari: 1669 | Comentarii: 2
Categorie: Coaching

Fericirea este o stare de spirit si este... molipsitoare! Vine din cele mai neasteptate situatii, te loveste cand nu te astepti, dar cred ca trebuie si intretinuta, cultivata, si "transferata" si celorlalti. Pentru ca da, poate fi chiar molipsitoare si se poate transfera atat de usor si asupra celorlalti daca acorzi putina atentie acestui lucru.

Cat de fericit ai fost marti, luna trecuta?

De curand am descoperit o aplicatie care este chiar interesanta, sau cel putin amuzanta, daca vrei sa iti "gestionezi" si sa iti amintesti de fericirea ta de, sa zicem.... prima zi de marti de luna trecuta. Aplicatia se numeste Illum si iti permite sa iti tii un "calendar zilnic al fericirii", sa acorzi note fiecarei zile in functie de cat de binedispus ai fost, sa vezi care sunt cele mai fericite zile ale saptamanii, ale lunii, ale anului, sa-ti notezi evenimentele care te-au facut intr-o anumita zi sa zambesti si multe alte lucruri de genul acesta. Eu i-as spune o unealta a fericirii, merita incercata.

Eu sunt fericit, tu esti fericit

Se spune ca devii fara sa vrei mai fericit daca incerci sa ii faci fericiti pe cei din jurul tau. Pe acest principiu, si pentru ca mai este o luna pana la Craciun, m-am gandit sa le fac o surpriza in fiecare dimineata colegilor mei de birou, pana de Craciun. Prima zi: mandarine si covrigi calzi, astept sa imi mai vina idei si pentru urmatoarele.

Ati incercat vreodata sa faceti un gest frumos, dezinteresat, sa aduceti zambetul pe buze cuvia apropiat sau chiar unui necunoscut? Eu zic sa o facti, daca nu ati facut-o pana acum. Este o adevarat explozie de endorfine pentru starea de spirit.

Lucruri mai altfel

Un inamic al fericirii poate fi rutina. Plictiseala generata de aceleasi lucruri, facute in aceleasi momente ale zilei, un program monoton, zilele "plate" care nu ies in evidenta cu nimic. Incercati ca macar un lucrui pe care il faceti intr-o zi sa il faceti altfel, sa priviti lucrurile din alt punct de vedere decat o faceati de obicei. Un alt drum pana la birou, pana la scoala sau pana acasa, o cafea buna bauta cu un prieten sau o prietena pe neasteptate, un telefon dat unei persoane pe care in mod normal nu aveti niciodata timp sa o sunati.

Tot din categoria lucruri mai altfel, pentru ca tot suntem intoxicati astazi cu Black Friday, aflati ca maine, 24 noiembrie este "Buy Nothing Day" – o manifestare a celor care detesta reducerea oamenilor la o dimensiune unica, cea a consumatorului usor de manipulat prin strategii de marketing. Sub deviza "Deseneaza ceva, vizioneaza ceva, gateste ceva, canta ceva, construieste ceva, schimba ceva, nu cumpara nimic" incearca varianta de fericire fara niciun ban.

Sau poate vreti sa aflati de ce, cand si cum Africa doneaza radiatoare Norvegiei. Stim, nici noi nu ne gandeam la asa ceva.

In concluzie, va urez sa fiti fericiti, sa incercati sa le transimteti si celor din jur acest lucru (nu este greu deloc), si sa priviti intotdeauna lucrurile si din alt punct de vedere (sunt atat de multe posibilitati). Si... Happy Friday!Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS