Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: MironaD in Blogul Imparte ro | Data: 1-Jun-2012 | Afisari: 1583 | Comentarii: 1
Categorie: Social

„Noi, cei mari, uitam adesea ca am fost copii. Si lucrul acesta ar trebui sa ni-l aducem aminte, mai ales cand ne gasim in fata copiilor”, Alexandru Vlahuta.

Am citit ca daca ar exista o
Zi Nationala a Adoptiei aceasta s-ar transforma intr-o zi miracol pentru toti copiii si familiile adoptive, in care adoptia ar fi celebrata ca pe o cale fireasca de a deveni parinte. Ai fi de acord cu o astfel de Zi?

Atat Asociatia ADOR Copiii, cat si
Asociatia SOS Infertilitatea militeaza pentru declararea zilei de 2 iunie drept Zi Nationala a Adoptiei.

Motivul? Pentru imbunatatirea perceptiei societatii civile asupra adoptiei, pentru sensibilizarea acesteia fata de adoptarea copiilor abandonati, in Romania, si pentru cresterea ratei adoptiilor efective in comparatie cu numarul de copii din sistemul de protectie sociala.

Cateva date:

La fiecare 6 ore un bebelus este abandonat intr-o maternitate in Romania.

Intr-un an, persoanelor declarate apte sa adopte nu li se prezinta un singur copil adoptabil.

Doar 2.000 de copii sunt plasati sub custodie in vederea adoptiei, din 65.702.

Adoptia, in viziunea mea

Adoptia presupune determinare, implicare, sacrificiu si dorinta. Dorinta este cea mai importanta dintre toate. Insa, daca le ai pe toate, esti pregatit sa adopti un copil, sa iti intemeiezi o familie. Pentru ca orice copil are nevoie de un parinte, iar orice parinte are nevoie de un copil.

Vreau sa va mai arat doua imagini care vorbesc de la sine despre mesajul pe care ar vrea sa ni-l spuna un copil orfan, daca ar avea ocazia..

Mesajul: Adopta. Primeste mai mult decat vei putea darui.

 Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS