Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: MironaD in Blogul Imparte ro | Data: 30-Mar-2012 | Afisari: 1160 | Comentarii: 0

Cea mai mare manifestare de mediu din Romania are loc Sambata, 31 Martie, de la 20.30

Campania Earth Hour 2012 – Ora Pamantului continua traditia stingerii luminii pentru a simboliza protejarea mediului inconjurator. Earth Hour 2012 este evenimentul tau, al nostru, si ocazia de a contribui cu un gest caritabil in fata naturii care ne este casa.

Reactia simbolica a stingerii luminii timp de o ora este pentru a ne arata ingrijorarea fata de mediul inconjurator, dar si pentru a sustine aceasta miscare globala. Ora Pamantului isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala. Noua abordare a campaniei de anul acesta deschide seria provocarilor pentru orase, companii si publicul larg. Aflati mai multe aici.Cum sustii Earth Hour 2012

Sustine Earth Hour 2012 prin stingerea luminii pe 31 Martie – Sambata, intre orele 20.30 – 21.30 si participa la diverse manifestatii care au loc in aceasta zi.

"Ora Pamantului 2012" in Bucuresti

"Ora Pamantului 2012" va fi marcata incepand cu ora 20:30, in Parcul Izvor, printr-o serie de activitati atractive, la care bucurestenii sunt invitati la spectacolul si jongleriile formatiei Crispus, dar si sa isi aduca aminte de jocurile copilariei sau sa participe la diferite concursuri, desfasurate de catre membrii Clubului Montan EcoXtrem.

Si Primaria Sectorului 6 va participa la actiunea "Lasand Pamantul sa respire!", sustinand campania ''Ora Pamantului''.

De la ora 20:30, in Parcul Drumul Taberei si in Parcul Crangasi cetatenii vor putea participa la cele doua concerte eveniment ce vor fi sustinute de artistii Orchestrei Simfonice Bucuresti. Din repertoriu nu vor lipsi W. A. Mozart, J. Brahms, D. Shostakovich, J. Strauss, G. Puccini, G. Verdi si G. Dinicu.

Pe intreaga durata a evenimentului, curentul electric va fi oprit, iar concertele se vor desfasura la lumina lumanarilor, tortelor si lampioanelor.

Copiii vor fi incurajati sa participe si sa sustina aceasta campanie prin concursuri tematice unde vor primi premii din partea organizatorilor. Sambata, intre orele 11:00 – 13:00, atat in Parcul Crangasi, cat si in Parcul Drumul Taberei, se vor desfasura diferite concursuri.

Bistrita este capitala Earth Hour 2012

Orasul Bistrita s-a remarcat prin masurile privind infrastructura de mediu, prin proiectele ambitioase prin care Primaria Bistrita intentioneaza sa extinda spatiile verzi, dar si prin bunele practici de mediu, aplicate la sediul Primariei.

Planurile orasului pentru marcarea Earth Hour includ: stingerea luminilor in centrul istoric si in cladirile reprezentative, o saptamana intreaga dedicata energiei, o zi dedicata angajamentelor, printr-o sedinta foto pentru realizarea unor postere –angajament, un tur ciclist, spectacole la lumina lumanarilor si multe alte activitati.

Primaria Municipiului Pitesti va participa la Competitia Earth  Hour Romania 2012 prin stingerea luminilor in zona centrala a municipiului Pitesti (Piata Primariei), in data de 31 martie, intre orele 20.30 - 21.30.

Aiudul stinge si el luminile Sambata, 31 martie pentru o ora, in cadrul campaniei Ora Pamantului, campaniei pe care municipiul o sustine pentru a treia ora consecutiv.

Pentru anul 2012, Primaria Municipiului Timisoara va declara Piata Victoriei ca Punct Zero al evenimentului Earth Hour Timisoara 2012, unde se vor desfasura diverse activitati, incepand cu orele 20.00. La 20.30, Timisoara stinge lumina—iluminatul public stradal/arhitectural/artistic din zona centrala a orasului va fi intrerupt.

Ca puncte satelit ale evenimentului vor fi angrenate parcurile reprezentative ale Timisoarei: Poporului, Central, Bucovina, Padurice, Adolescentilor, Petöfi Sándor, Zürich. Lacasele de cult iluminate arhitectural si unitatile de alimentatie publica vor fi invitate sa se alature  acestui demers.
 
Evenimentul va fi marcat prin activitati artistice: concert cu instrumente de percutie, jonglerii, jocuri cu foc, programe de divertisment dedicate copiilor – povesti, jocuri, dansuri, concursuri la lumina lumanarilor, cautare de comori. De asemenea, se vor organiza plimbari la lumina lumanarilor sau lanternelor prin centrul istoric!    
 
Cu aceasta ocazie se vor face  prezentari ale instrumentelor optice si  observatii astronomice ale corpurilor ceresti vizibile in aceasta perioada, in conditiile meteo favorabile, in cadrul actiunii  „SIDEWALK ASTRONOMY 2012―ASTRONOMIA PE TROTUAR 2012”.

Earth Hour 2012 este un eveniment organizat de World Wide Fund for Nature Australia, un grup international de lobby pentru mediu si cotidianul Australian Sydney Morning Herald. Initiata in anul 2007, cu un singur oras participant (Sidney), la miscare participa in prezent peste 5.200 de orase din 135 de tari, cucerind sute de milioane de oameni.

Earth Hour - Ora pamantului este o campanie desfasurata la nivel mondial si face parte din cadrul actiunilor de constientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana.

Este un eveniment care se organizeaza in ultima sambata a lunii martie a fiecarui an. ''Ora Pamantului'' consta in stingerea luminii si oprirea aparatelor electrocasnice neesentiale timp de o ora, in mod voluntar, atat de catre consumatorii individuali, cat si de catre institutii si unitati economice.

In orasul tau, se sarbatoreste Earth Hour 2012?Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS