Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: MironaD in Blogul Imparte ro | Data: 23-Mar-2012 | Afisari: 1746 | Comentarii: 0
Categorie: Social

Mi s-a parut interesant ce am citit saptamana trecuta si mi-a placut sa aflu cum se petrec faptele bune la casele regale. Subiectul pe care il propun saptamana aceasta este legat de vizita Ducesei de Cambridge – Kate Middleton, pentru prima data alaturi de socrii sai la Fundatia Printului de Wales, si activitatile desfasurate de Altetele Lor, impreuna cu copiii defavorizati. Sper sa fie o experienta frumoasa si pentru voi.

Printul Charles a fost insotit de Ducesa de Cornwall pentru a-i prezenta pentru prima data Ducesei de Cambridge principalele activitatile ale Fundatiei Altetei Sale - Fundatia Printului pentru Copii si Arte de la Galeria foto din Dulwich.

Altetele Lor au fost intampinate de sute de aplauze ale elevilor care fluturau steagurile Uniunii, atunci cand au ajuns in luminosul Dulwich. A fost pentru prima data cand Ducesa de Cambridge i s-a alaturat socrului ei, Printul de Wales, intr-o vizita la una din Fundatiile Sale.

Altetele Lor au intalnit copii care luau parte la „Marea Cercetare a Artei” / „Great Art Quest”, un program care ii initiaza pe tineri in lumea galeriilor locale, a artistilor profesionisti si a povestitorilor. Alteta Sa Regala a lansat „Copiii si Arte” in 2001 ca o schema pilot inainte ca aceasta sa devena o organizatie independenta in 2006. Este o organizatie de invatamant, care ofera acces tinerilor, care ar creste de altfel, neavand contact sau avand posibilitati foarte limitate, de a studia artele.

In timpul vizitei, Altetele Lor Regale au participat alaturi de o clasa de copii de la centrul galeriei de arta, razand si glumind unii cu altii de pentru ca s-au impotmolit in realizarea unui auto-portrete din colaje. Ducesa de Cambridge a taiat o bucata de dantela in forma de inima, inainte de o pune pe profilul ei. Stand langa Printul de Wales, cei doi au comparat capodoperele, apoi Catherine a intrebat: "Ce altceva credeti ca ar trebui sa facem?". Si a glumit cu copiii: "Va fi foarte interesant!"

Printul de Wales a izbugnit in ras la propria lui incercare de a-si face auto-portretul. Altetele Lor Regale, au mers apoi sa transfere proiectele lor pe matase, folosind un fier de calcat pentru a finaliza capodopere. Participantii manuiau ace de pin pentru a finisa capodoperele, cand Printul de Wales spune: „Nu cred ca i-am pus sprancene. Trebuie sa cos si asta? Pentru ca voi fi aici toata dupa-amiaza!”

Printul ii spune norei sale: „Catherine, nu cred ca vei termina auto-portretul tau. Il voi lasa pe al meu!”

Ducesa de Cambridge ii spune unuia dintre copii: „Al tau este mult mai bun. Uite! Este fantastic!”

Alteta sa, Catherine Middleton, Ducesa de Cambridge si-a petrecut o parte din timp facand voluntariat in Chile, inainte de a merge la universitate, implicandu-se in programe pentru protectia mediului si intr-un program comunitar de ajutorare a copiilor dezavantajati. Viitorul ei sot, Printul William, a calatorit in Chile pentru a o ajuta pe Kate in aceleasi programe, un an mai tarziu.

Cuplul proaspat casatorit a intemeiat „The Royal Wedding Charity Fund” pentru a continua sa sprijine cauze sociale din toata lumea.


 Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS