Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: MironaD in Blogul Imparte ro | Data: 3-Feb-2012 | Afisari: 3332 | Comentarii: 0
Categorie: Donatii

Daca vrei sa faci o fapta buna atunci cand intr-adevar este nevoie de ea, ofera ajutoare de iarna pentru persoanele fara adapost!

Cu totii induram frigul de afara in drum spre serviciu, la cumparaturi rapide, chiar si cand traversam strada sa intram cat mai repede in casele noastre.

Nu am vrea sa fim in locul celor fara adapost nici vara, nici toamna, si mai ales nu in aceasta iarna! Nici nu vrem sa ne inchipuim cum ar fi sa „traim” pe strazi la -10 grade.

De aceea, am scris in acest post cateva modalitati prin care poti
ajuta oamenii fara adapost sa se incalzeasca si sa aiba ce sa manance pentru a supravietui. Pentru ca daca vrei sa faci ceva diferit pentru ei, trebuie sa incepi din propria ta curte!

In primul rand, doneaza haine groase. Intr-una din zilele saptamanii, sau in acest weekend, fa-ti putin timp si cauta in dulap dupa haine/ paltoane/ geci pe care tu nu le mai imbraci. Oamenii fara adapost au mare nevoie de ele pentru a supravietuii acestei ierni.

Doneaza pentru oamenii strazii orice lucru care le va tine de cald, si pot fi de folos ca schimburi. Doneaza pulovere, veste, sosete, fulare, caciuli, manusi, ghete sau bocanci imblaniti.

Doneaza paturi groase cu care oamenii strazii se pot acoperi si ferii de viscol si zapada. Daca poti, ajuta-i sa isi construiasca un
adapost temporar. Contribuie cu ce poti tu, cartoane, perne, saci de dormit.

De asemenea, daca este un caz grav contacteaza o
fundatie care are grija de oamenii strazii. Fundatia Samusocial este singura fundatie din Bucuresti pentru ajutorarea persoanelor adulte fara adapost.

Nu in ultimul rand, ofera de mancare si o bautura calda persoanelor fara adapost. O idee ar fi sa faci mancare pentru mai multe portii, de exemplu o supa si la felul doi o mancare bogata in proteine, sa o pui in caserole si sa o oferi oamenilor fara adapost. Si mai la indemana este sa faci mai multe sendvisuri cand pleci de acasa. Cand treci pe langa cineva care iti cere maruntis, ofera-i in schimb ceva de mancare. Cand iei masa de pranz la restaurant, gandeste-te si la oamenii fara adapost de afara si comanda ceva in plus pentru ei (de preferat ceva cald).

Nu uita sa donezi
paine! Sa oferi o paine calda unei persoane infometate fara adapost este cel mai simplu lucru pe care poti sa il faci pentru ea!

Sursa foto:  walworthcountytoday, plymouthhousing.org

Citeste si:

Adaposturi pentru oamenii strazii

 Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS