Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 18-Nov-2011 | Afisari: 2105 | Comentarii: 0
Categorie: Voluntariat

Poate titlul acestui post nu a fost suficient de explicit :) Ideea pe care o abordez este una simpla: chiar daca cateodata ni se par prea multe sau poate nesemnificative, zilele, saptamanile, lunile, cat si anii ce marcheaza la nivel international anumite teme de interes global, sunt extrem de utile si isi ating obiectivele.

Astfel, 2011 este de exemplu Anul European al Voluntariatului. In cadrul acestuia am avut Saptamana Nationala a Voluntariatului, intre 9 si 15 mai. Acum aflam ca s-a deschis si prima scoala de voluntariat online pe www.ev-school.com. Este vorba de un proiect european ce are ca scop impartasirea experientelor si cunostintelor voluntarilor pentru a promova cooperarea transnationala. Ideea proiectului apartine fundatiei spaniole "Voluntarios por Madrid Foundation".

Pe Imparte.ro am publicat multe oportunitati de voluntariat, proiecte speciale si reusite ale voluntarilor romani si din afara. Toate aceste actiuni, campanii si proiecte au un impact de care nu ne dam neaparat seama acum, cand luam cunostinta de ele. Insa rezultatele se vor vedea pe masura ce aceste noi generatii implicate in voluntariat cresc si vor sa faca mai mult si stiu ca si pot daca isi propun si lucreaza impreuna. Ca sa folosim un cliseu, putem sa spunem ca viitorul suna bine din punctul asta de vedere.

Dar ce inseamna sa fii voluntar? Sa schimbi lucrurile in bine, sa acumulezi experienta profesionala, sa te dezvolti personal, sa-ti faci noi cunostinte si prieteni si de ce nu, un CV impresionant.

Cele peste 170 de fundatii inscrise pe Imparte.ro acopera o paleta foarte larga de domenii in care membrii comunitatii Imparte se pot implica: social, umanitar, activism civic, sanatate, protectia mediului, protectia animalelor etc. Pentru a sustine voluntariatul si voluntarii din Romania, pe Imparte.ro am creat si o sectiune speciala cu oportunitati de voluntariat.

Activitatile de voluntariat sunt acum vizibile si din pagina de profil a fiecarei fundatii. Astfel, daca sunteti interesati de o anumita fundatie puteti verifica direct pagina acesteia pentru noutati de la fundatie sau pentru a vedea situatia curenta a donatiilor in felii de paine.

Voi ce-ati facut sau ce mai puteti face inca in Anul European al Voluntariatului?Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS