Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: MironaD in Blogul Imparte ro | Data: 23-Aug-2011 | Afisari: 2884 | Comentarii: 1
Categorie: Voluntariat

Voluntariatul te scoate de multe ori din obiceiurile zilnice care fac viata sa para plictisitoare sau superficiala. Voluntarii au parte tot de atatea ori de oportunitati sa invete noi moduri de a face lucrurile si sa analizeze problemele inainte ca ele sa apara. Si daca munca de voluntariat devine ea insasi plictisitoare, uneori acest lucru poate fi benefic, pentru ca vei invata sa-ti apreciezi asa zisa viata normala un pic mai mult.

Iti propunem sa treci peste nevoile tale personale si sa inveti sa acorzi atentie altora.

Iata cateva oportunitati de voluntariat all around the world

Voluntariat la Vadul lui Voda


Poti sa devii voluntar pentru o zi daca poti si vrei sa realizezi un atelier despre un mod de viata sanatos pentru copii.

Pe 23 august, organizatiile membre ale Coalitiei Voluntariat vor realiza un sir de ateliere de promovare a unui mod de viata sanatos in cadrul taberei de odihna Camping din Vadul lui Voda.

Circa 300 de copii isi vor petrece vacanta de vara in aceasta perioada la tabara, urmand a fi implicati in cadrul atelierelor de promovare a unui mod de viata sanatos. Data limita de inscriere este 23 august. Afla mai multe detalii aici.

 

Voluntariat in Germania

4 institutii din Germania cauta voluntari EVS, pe termen lung (9-12 luni), cu incepere din decembrie 2011 sau februarie 2012.

Perioada de voluntariat ii vizeaza pe tinerii voluntari cu oportunitati reduse (fara diploma de Bac sau fara facultate, familii monoparentale, rural, someri, dizabilitati usoare etc), dornici sa aiba o cariera in domeniul social, cu experienta anterioara in relationarea cu persoane cu dizabilitati, cunostinte de baza de limba germana si capacitatea de a trai in sate sau orase mici.

Tinerii interesati pot contacta Asociatia Colors pe email as_colors@yahoo.com sau telefon pentru realizarea dosarului de aplicare. Termenul limita de inscriere este 1 septembrie.

Afla mai multe detalii aici.

Voluntariat in Cluj si Alba

Centrul de Resurse pentru Comunitate implementeaza, in perioada 21-28 august, un curs de formare a tinerilor care fie sunt implicati activ in aria voluntariatului, fie sunt dornici sa inceapa aceasta activitate. Cursul este parte din proiectul „C.A.R.E. throught volunteering – close, aware, responsible, engaged together” si este finantat de Comisia Europeana prin Programul „Youth in Action”.

La curs iau parte 34 de tineri din 14 tari: Albania, Armenia, Estonia, Franta, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania, Serbia, Turcia si Ucraina. Unii dintre participanti provin din tari dezavantajate din punct de vedere economic si in care serviciul public social prezinta multe carente, de aceea participarea la acest proiect le va oferi oportunitatea dobandirii unei experiente utile pentru viitoarele lor activitati.

Cursul se desfasoara la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Pensiunea Rimeti din satul Geoagiu de Jos, judetul Alba si la Pensiunea Coltesti din satul Coltesti, judetul Cluj. In timpul cursului, tinerii vor lua parte la activitati nonformale de educatie cum sunt: Teatru-forum, Cafeneaua europeana, exercitii de coeziune de grup, discutii pe tema cooperarii si colaborarii, precum si exercitii de autocunoastere si dezvoltare personala.

Afla mai multe detalii aici.

Voluntariat in Bulgaria

O organizatie din Bulgaria este in cautare de voluntari pentru proiectul “Arta de a darui”.
Voluntarii trebuie sa cunoasca foarte bine limba engleza deoarece sarcina voluntarului va consta in crearea unui ziar. Stagiul se va derula in perioada 3 septembrie 2011 - februarie 2012.

Pentru cei interesati, adresa de contact este: mslavova@ydcma.org.

Afla mai multe detalii aici.

 

Voluntariat in Turcia si  Austria

Tinerii baimareni pot ajunge voluntari in Turcia, dar si la Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret din Innsbruck (Austria).
Se cauta, tineri cu varsta intre 18-30, dornici sa participe la activitatile din cadrul proiectului, care dureaza 6 luni si incepe la 1 februarie 2011.
Voluntarilor le sunt asigurate costurile de transport dus-intors, cazarea si cheltuielile de intretinere, 100 de euro lunar bani de mancare, 85 de euro pe luna bani de buzunar, asigurarea medicala pentru toata perioada si ore gratuite de limba turca.

Doritorii trebuie sa dea dovada de motivatie, flexibilitate si dorinta de a cunoaste o cultura noua, trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani si sa cunoasca limba engleza la nivel de baza. Doritorii pot trimite un CV in limba engleza la adresa de email andreea.tundrea@yahoo.com, pana la sfarsitul lunii decembrie.
De asemenea, se asteapta in continuare aplicatii pentru voluntari la Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret din Innsbruck. Stagiul dureaza doua luni - ianuarie si februarie 2012. Toate costurile sunt acoperite iar voluntarii vor primi si bani de buzunar.

Afla mai multe detalii aici.Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS