Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: Imparte ro in Blogul Imparte ro | Data: 22-Feb-2017 | Afisari: 2235 | Comentarii:
Categorie: ONG

Corectitudine de fatada in mediul ONGAm crezut ca mediul ONG este unul corect, transparent, bazat pe principii morale si etice mai presus decat cele ale statului sau ale mediului de business. Surpriza insa, majoritatea jucatorilor din sectorul ONG isi impopotoneaza imaginea cu valori doar de fatada, nici pe departe reale, punand mai presus interese obscure si meschine.

In sprijinul celor afirmate, sunt formularele ANAF prin care se directioneaza cei 2% din impozitul pe venit si in special formularul 230, formulare aflate deja pe mai toate site-urile web ale ONG-urilor, in cadrul campaniilor 2% demarate de acestea.

Pana aici toate bune si frumoase, doar ca majoritatea ONG-urilor, plecand de la cele mari pana la cele mai mici, au trunchiat formularul 230 si au omis sa publice facilitatea fiscala oferita de ANAF prin noua versiune de formularr utiilizabil anul acesta, pentru directionarea impozitului pe venit aferent anului 2016.

Daca pana acum contribuabilul putea directiona cei 2% catre un singur ONG sau catre o singura institutie de cult, de anul acesta ANAF ofera posibilitatea de a directiona cei 2% catre mai multe ONG-uri. Formularul 230 a fost emis intr-o noua versiune valabila incepand cu 2017, acesta continand o anexa care poate fi completata pentru inca doua ONG-uri, contribuabilul avand astfel posibilitatea de a instrui statul sa distribuie cei 2% catre mai multe organizatii pe care le simpatizeaza, in functie de cate anexe completeaza.

Draga ONG, intelegem ca ai eliminat din acel formular paginile cu instructiuni. Sigur, toti contribuabilii suntem atat de destepti incat nu avem nevoie de indicatii de completare. Nu intelegem insa de ce ai eliminat anexa formularului. De ce nu transmiti mai departe in mod corect si transparent, facilitatea oferita de stat?

Sa intelegem ca exista o concurenta acerba pentru veniturile obtinute din depunerea formularelor si ca impartirea celor 2% catre mai multe ONG-uri ti-ar diminua veniturile? Sa intelegem ca nu vrei sa oferi contribuabilului posibilitatea de a alege pe cine sa mai ajute, inafara de tine?Putem intelege ca in sectorul ONG exista o concurenta in obtinerea de finantari, dar nu putem concepe ca ea se bazeaza pe dezinformarea cu buna stiinta.

"Frumos" exemplu, venit tocmai de la cei care ar trebui sa dea exemple frumoase!Adauga un comentariu

Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 18-Jun-2013 | Afisari: 1127 | Comentarii:
Categorie: ONG

Raspunsul simplu si unul la care poate ca va asteptati este: de ajutorul tau!

Au nevoie de ajutorul tau si de al meu pentru ca astfel pot compensa principalele probleme pe care le au: lipsa fondurilor, dezinteresul institutiilor de stat si intarzierea fondurilor europene. Cel putin acestea sunt principalele trei probleme care au reiesit si dintr-un studiu facut la cererea Petrom de Cult Market Research. Desi nu putem spune ca nu am fi putut anticipa care sunt problemele.

Asadar, acum mai mult decat niciodata, ajutorul tau are cel mai mare impact posibil. Nimeni pare a nu mai dispune de fonduri asa incat nu trebuie sa ne gandim de fiecare data la donatii - donatii - donatii. Banii se castiga greu, dar timpul inseamna bani, asa ca putem sa donam o parte din timpul ce ne ramane dupa ce facem bani.

Fiecare are ceva de oferit, indiferent de varsta sau experienta. Cred ca activitatea de voluntariat este o ocazie excelenta pentru familii de a strange legaturile si de a munci impreuna pentru o cauza comuna, ceva mai presus de propriile placeri si nevoi cotidiene. Copiii au nevoie de exemple pentru a face lucrurile pe care ni le dorim de la ei. Intotdeauna am urat proverbul "Sa faci ce zice popa, nu ce spune popa".

Hai sa facem mai multe si sa vorbim mai putin. Ma adresez si incerc sa impulsionez pe cei care nu s-au implicat pana acum dintr-o initiativa personala, ci poate au raspuns doar afirmativ la o actiune gestionata la nivel de companie.

Imi cer scuze celor ce se implica deja, desi stiu ca multi dintre ei nu au timp sa citeasca bloguri.

Astept in comentarii sa ne spuneti cum ati decis sa va implicati in societate, in zona non-profit sau administrativa. Pentru ca nu putem sa-i lasam pe altii sa hotarasca si sa faca lucrurile in locul nostru. Care este misiunea ta?

sursa foto: blog.itmorar.roAdauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS