Imparte.ro Imparte.ro
Email:
Parola:
 
Postat de: Imparte ro in Blogul Imparte ro | Data: 18-Jun-2015 | Afisari: 4569 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Eşti pasionat de educaţie?
Eşti pasionat de educaţie?

Vino alături de noi sa creăm un proiect inedit pentru copiii şi adolescenţii din cartierul Militari.

Căutam voluntari responsabili şi entuziaşti care să împărtăşească cunoştiinţele sau pasiunile lor copiilor din comunitate în perioada 30 iunie - 31 august.
 
Clubul de educatie alternativă şi comunitară este un spaţiu educaţional creat pentru a schimba perspectivele şi oportunităţile copiilor şi adolescenţilor din cartierul Militari. Peste 30 de copiii îşi vor îmbunatăţi abilităţile de viaţă, vor participa la ateliere creative şi practice (jocuri, fotografie, dans, fotbal, dezvoltare emoţională etc.) şi vor fi ajutaţi să îşi îmbunătăţească competenţele la diverse materii şcolare.  De asemenea, vrem sa conectăm comunitatea locală prin întâlniri cu părinţi, membrii ai comunităţii locale (oameni care pot deveni o sursă de inspiraţie pentru copii), dar şi prin evenimente culturale şi sportive.
 
Vrei să vii în echipa noastră? Completează formularul - eliberare.com/voluntari
 
Pentru orice informații ne găsiți la cristina.simionescu@eliberare.org sau la Tel: 0722 689981.


Adauga un comentariu

Postat de: Imparte ro in Blogul Imparte ro | Data: 11-Jun-2015 | Afisari: 2214 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Fii ecoambasador Recicleta intr-un internship de vis în vânzări și educație!Esti tanar la inceput de drum? Vrei sa capeti mai multa experienta s sa dezvolti abilitati de vanzare si educatie, care iti vor fi utile in orice domeniu profesional? Vrei sa inveti si lucruri practice, iar studiile nu sunt suficiente? Esti pasionat de protectia mediului și vrei sa-i convingi pe alții de lucrurile importante pentru tine? Crezi ca solutiile depind de implicarea fiecaruia dintre noi?

Asociatia ViitorPlus are un raspuns pentru tine: un internship de 4 luni in cadrul intreprinderii sociale Recicleta, proiect derulat cu sprijinul ING Bank..

De ce un internship in programul nostru?

·      Intr-o perioada scurta de timp poti acumula cunostinte si abilitati de vanzari și educatie;

·      Vei participa la cursuri de pregatire sustinute de specialisti in domeniul vanzarilor, comunicarii interpersonale și protectiei mediului;

·      Vei lucra intr-o echipa alaturi de alti tineri cu aceleasi idealuri;

·      Iti vei exersa abilitatile in mod practic, in viata reala si vei primi feedback si sprijin pentru a te dezvolta, in special in domeniul vanzarilor si al educatiei;

·      Vei interactiona direct cu reprezentanti ai companiilor si asociatiilor de proprietari unde s-ar putea extinde Recicleta cat si cu reprezentanti ai sponsorului programului;

·      Te vei putea implica in educatia de mediu a locatarilor si angajatilor din program;

·      Pentru ecoambasadorii cu cele mai bune rezultate avem si recompense pregătite;

·      După incheierea programului de 4 luni va exista și un post de asistent vanzari disponibil în cadrul proiectului Recicleta.

De ce Recicleta?

·      Este una din primele intreprinderi sociale din Romania, care imbina armonios aspectele unei afaceri, cu cele de mediu si sociale: oferim servicii de colectare selectiva a deseurilor pentru organizatii din Bucuresti care genereaza cantitati mici, contribuim la reciclare si salvarea resurselor naturale, transportam deseurile cu mijloace nepoluante – cargobiciclete iar angajatii care le conduc provin din randul grupurilor defavorizate.

·      Este un concept inovativ premiat in 2013 de European Investment Bank ca cel mai bun proiect de mediu si recunoscut de numeroase alte organizatii internaționale.

·      A obtinut un impact important pentru faza pilot (peste 250 de tone de deseuri trimise la reciclare cu doar 2 cargobiciclete, 2 posturi permanente pentru persoane defavorizate) iar acum tu poti face parte din extinderea initiativei.

Ce vei face in acest internship?

·      Vei ajuta la extinderea proiectului prin atragerea de noi firme și scări de bloc în programul de colectare selectiva a hartiei;

·      Vei ajuta la implementarea practica a parteneriatelor incheiate;

·      Vei ajuta la educarea pe teme de dezvoltare durabila si colectare selectiva a posibililor beneficiari ai proiectului.

Daca ti se potriveste, iata ce ai de facut:

·      Trimite-ne un CV si o scrisoare de motivatie la adresa hr@viitorplus.ro pana pe data de 22 iunie.

·      Persoanele potrivite vor fi invitate la un interviu iar cele selectate dupa interviu vor putea participa la o conferinta de pregatire la mijlocul lunii iunie, care va reprezenta si ultima etapa de selectie.Adauga un comentariu

Postat de: Imparte ro in Blogul Imparte ro | Data: 29-Oct-2014 | Afisari: 2725 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Curatenia de ToamnaDragi voluntari si viitori voluntari, mai tineri sau mai putin tineri,

Sunteti asteptati in zilele de Sambata si Duminica, 1 si 2 Noiembrie 2014 la "Curatenia de Toamna", eveniment organizat de Asociatia Team Work la Gradina Botanica din Bucuresti.

La finalul fiecărei zile de lucru, voluntarilor li se vor oferi mici cadouri drept recunoștință pentru efortul depus. De asemenea, în primul weekend al curățeniei, la intrarea în Grădina Botanică va fi amplasat un stand de donații, unde atât participanții, cât și vizitatorii pot face o donație  prin care să sprijine financiar derularea evenimentului. Aceștia vor primi în schimb broșe și pandantive din lut, lucrate manual de către membrii Team Work.

Inscrierile se pot face direct aici, urmand sa fiti contactati de Asociatia Team Work pentru confirmare.

Va asteptam cu drag, Asociaia Team Work

Curățenia de Toamnă 2014 este sprijinită de Badabum.ro, Voucherry și Work Storey, precum și de partenerii media  StartUB.unibuc.roGreenReport.ro, buzzcamp.ro, Imparte.ro,InfoMediu.eu, Gratuitor.ro, Decosieco.ro, OnlineGallery, RadioRomaniaCultural.ro, Inparc.ro, SRMagazine.ro, , www.calendarevenimente.ro, www.scoalaadc.ro

Proiectul este derulat de Asociația Team Work din 2006, bucurându-se de participarea unui număr de peste 4.000 de voluntari. „Curăţenia de Toamnă” face parte, alături de „Curăţenia de Primăvară”, „Vânătoarea de Comori în Grădina Botanică”, „Grădina Copiilor” și „Grădina Bunicii” (premiul și trofeul „Spații Verzi MOL 2011”), dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina oraşului meu”, derulat în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti.
                                                    
Asociația Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit de tineret axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.


Adauga un comentariu

Postat de: MironaD in Blogul Imparte ro | Data: 12-Oct-2012 | Afisari: 8476 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

In acest post trecem in revista o varietate de idei in folosul comunitatii din care puteti alege daca va ganditi la voluntariat sau la implicarea intr-un proiect comunitar.

Lista poate fi o sursa de inspiratie pentru cei dornici sa faca munca voluntara ori sa se inscrie intr-un proiect comunitar. Sper ca veti considera utila aceasta lista si va veti decide cum puteti sa va folositi resursele in folosul comunitatii.

Motive pentru a face voluntariat

Sunt atat de multe motive pentru a face voluntariat! Unele persoane vor sa schimbe ceva in mai bine. Altele privesc voluntariatul ca pe o experienta distractiva. Unele persoane vor sa invete sau sa-si foloseasca abilitatile. Tu de ce ai face voluntariat?

Iata cateva motive pentru a voluntaria:

 • pentru a-i ajuta pe ceilalti
 • pentru a cunoaste persoane noi
 • pentru a face un gest caritabil
 • pentru a te distra
 • pentru a te simti bine in propria piele
 • pentru a ajuta comunitatea sociala
 • pentru a-ti creste productivitatea
 • pentru a invata o noua indemanare
 • pentru a folosi abilitatile pe care le ai deja
 • pentru a da speranta persoanelor care au nevoie
 • pentru a-i ajuta pe ceilalti sa fie fericiti
 • pentru a te simti pretuit si apreciat
 • pentru a ajuta mediul inconjurator
 • pentru a da un scop vietii tale

Cum gasesti oportunitati de voluntariat?

Inscrie-te voluntar pe Imparte.ro si cauta oportunitati de voluntariat.

Activitati de voluntariat, locul unde gasesti programele de voluntariat inscrise de fundatiile de pe Imparte.ro. Tot ce ai de facut este sa aplici pentru una din pozitiile care ti se potriveste.

Ajuta mediul inconjurator – idei si resurse

Activitati in folosul comunitatii:

1. Planteaza un copac
2. Aduna gunoiul dintr-un parc, de pe un trotuar sau un alt spatiu public
3. Recicleaza

Citeste si:
Lucruri din casa ce trebuie reciclate

Ajuta persoanele defavorizate - idei si resurse

Activitati in folosul comunitatii:

4. Ofera-i unei persoane fara adapost o pereche de incaltaminte
5. Ofera-i unei persoane fara adapost mancare
6. Ofera-i unei persoane fara adapost o patura
7. Sprijina Asociatia Habitat for humanity
8. Organizeaza o actiune de colectare de donatii pentru copii
9. Cumpara un cadou unui copil orfan
10. Fa voluntariat la o cantina sociala

Citeste si:
Cum sa donezi haine unui centru de adapost
Cum donezi haine pentru copii?

Ajuta persoanele varstnice – idei si resurse

Activitati in folosul comunitatii:

11. Ajuta o persoana in varsta cu plasele de cumparaturi
12. Fa cumparaturile pentru o persoana in varsta
13. Petrece timpul in compania unei persoane in varsta
14. Ofera un buchet de flori unui doamne in varsta
15. Croseteaza un pulover sau un fular pentru un varstnic
16. Sprijina Asociatia Samusocial din Romania

Citeste si:
Donatii pentru batrani 
Servicii de ingrijire la domiciliu 

Ajuta copii – idei si resurse

Activitati in folosul comunitatii:

17. Ajuta copiii din cartier la teme
18. Iesi cu copiii in parc
19. Invata copiii un joc
20. Citeste-i unui copil sau unui grup de copii
21. Sprijina Asociatia Piticot

Citeste si:
Unde donez bani sa ajut copii
Locuri de joaca pentru copii in Bucuresti
Jocuri de copii in afara casei

Ajuta comunitatea sociala

Activitati in folosul comunitatii:

22. Repara o banca in parc
23. Organizeaza un pranz pentru persoanele defavorizate
24. Organizeaza un targ de carte pentru o biblioteca locala

Citeste si:

Cantine de ajutor social

Surse foto: parentdish.co.uk, squidoo.com, strong4charity.co.zaAdauga un comentariu

Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 18-Nov-2011 | Afisari: 2079 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Poate titlul acestui post nu a fost suficient de explicit :) Ideea pe care o abordez este una simpla: chiar daca cateodata ni se par prea multe sau poate nesemnificative, zilele, saptamanile, lunile, cat si anii ce marcheaza la nivel international anumite teme de interes global, sunt extrem de utile si isi ating obiectivele.

Astfel, 2011 este de exemplu Anul European al Voluntariatului. In cadrul acestuia am avut Saptamana Nationala a Voluntariatului, intre 9 si 15 mai. Acum aflam ca s-a deschis si prima scoala de voluntariat online pe www.ev-school.com. Este vorba de un proiect european ce are ca scop impartasirea experientelor si cunostintelor voluntarilor pentru a promova cooperarea transnationala. Ideea proiectului apartine fundatiei spaniole "Voluntarios por Madrid Foundation".

Pe Imparte.ro am publicat multe oportunitati de voluntariat, proiecte speciale si reusite ale voluntarilor romani si din afara. Toate aceste actiuni, campanii si proiecte au un impact de care nu ne dam neaparat seama acum, cand luam cunostinta de ele. Insa rezultatele se vor vedea pe masura ce aceste noi generatii implicate in voluntariat cresc si vor sa faca mai mult si stiu ca si pot daca isi propun si lucreaza impreuna. Ca sa folosim un cliseu, putem sa spunem ca viitorul suna bine din punctul asta de vedere.

Dar ce inseamna sa fii voluntar? Sa schimbi lucrurile in bine, sa acumulezi experienta profesionala, sa te dezvolti personal, sa-ti faci noi cunostinte si prieteni si de ce nu, un CV impresionant.

Cele peste 170 de fundatii inscrise pe Imparte.ro acopera o paleta foarte larga de domenii in care membrii comunitatii Imparte se pot implica: social, umanitar, activism civic, sanatate, protectia mediului, protectia animalelor etc. Pentru a sustine voluntariatul si voluntarii din Romania, pe Imparte.ro am creat si o sectiune speciala cu oportunitati de voluntariat.

Activitatile de voluntariat sunt acum vizibile si din pagina de profil a fiecarei fundatii. Astfel, daca sunteti interesati de o anumita fundatie puteti verifica direct pagina acesteia pentru noutati de la fundatie sau pentru a vedea situatia curenta a donatiilor in felii de paine.

Voi ce-ati facut sau ce mai puteti face inca in Anul European al Voluntariatului?Adauga un comentariu

Postat de: MironaD in Blogul Imparte ro | Data: 23-Aug-2011 | Afisari: 2847 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Voluntariatul te scoate de multe ori din obiceiurile zilnice care fac viata sa para plictisitoare sau superficiala. Voluntarii au parte tot de atatea ori de oportunitati sa invete noi moduri de a face lucrurile si sa analizeze problemele inainte ca ele sa apara. Si daca munca de voluntariat devine ea insasi plictisitoare, uneori acest lucru poate fi benefic, pentru ca vei invata sa-ti apreciezi asa zisa viata normala un pic mai mult.

Iti propunem sa treci peste nevoile tale personale si sa inveti sa acorzi atentie altora.

Iata cateva oportunitati de voluntariat all around the world

Voluntariat la Vadul lui Voda


Poti sa devii voluntar pentru o zi daca poti si vrei sa realizezi un atelier despre un mod de viata sanatos pentru copii.

Pe 23 august, organizatiile membre ale Coalitiei Voluntariat vor realiza un sir de ateliere de promovare a unui mod de viata sanatos in cadrul taberei de odihna Camping din Vadul lui Voda.

Circa 300 de copii isi vor petrece vacanta de vara in aceasta perioada la tabara, urmand a fi implicati in cadrul atelierelor de promovare a unui mod de viata sanatos. Data limita de inscriere este 23 august. Afla mai multe detalii aici.

 

Voluntariat in Germania

4 institutii din Germania cauta voluntari EVS, pe termen lung (9-12 luni), cu incepere din decembrie 2011 sau februarie 2012.

Perioada de voluntariat ii vizeaza pe tinerii voluntari cu oportunitati reduse (fara diploma de Bac sau fara facultate, familii monoparentale, rural, someri, dizabilitati usoare etc), dornici sa aiba o cariera in domeniul social, cu experienta anterioara in relationarea cu persoane cu dizabilitati, cunostinte de baza de limba germana si capacitatea de a trai in sate sau orase mici.

Tinerii interesati pot contacta Asociatia Colors pe email as_colors@yahoo.com sau telefon pentru realizarea dosarului de aplicare. Termenul limita de inscriere este 1 septembrie.

Afla mai multe detalii aici.

Voluntariat in Cluj si Alba

Centrul de Resurse pentru Comunitate implementeaza, in perioada 21-28 august, un curs de formare a tinerilor care fie sunt implicati activ in aria voluntariatului, fie sunt dornici sa inceapa aceasta activitate. Cursul este parte din proiectul „C.A.R.E. throught volunteering – close, aware, responsible, engaged together” si este finantat de Comisia Europeana prin Programul „Youth in Action”.

La curs iau parte 34 de tineri din 14 tari: Albania, Armenia, Estonia, Franta, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania, Serbia, Turcia si Ucraina. Unii dintre participanti provin din tari dezavantajate din punct de vedere economic si in care serviciul public social prezinta multe carente, de aceea participarea la acest proiect le va oferi oportunitatea dobandirii unei experiente utile pentru viitoarele lor activitati.

Cursul se desfasoara la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Pensiunea Rimeti din satul Geoagiu de Jos, judetul Alba si la Pensiunea Coltesti din satul Coltesti, judetul Cluj. In timpul cursului, tinerii vor lua parte la activitati nonformale de educatie cum sunt: Teatru-forum, Cafeneaua europeana, exercitii de coeziune de grup, discutii pe tema cooperarii si colaborarii, precum si exercitii de autocunoastere si dezvoltare personala.

Afla mai multe detalii aici.

Voluntariat in Bulgaria

O organizatie din Bulgaria este in cautare de voluntari pentru proiectul “Arta de a darui”.
Voluntarii trebuie sa cunoasca foarte bine limba engleza deoarece sarcina voluntarului va consta in crearea unui ziar. Stagiul se va derula in perioada 3 septembrie 2011 - februarie 2012.

Pentru cei interesati, adresa de contact este: mslavova@ydcma.org.

Afla mai multe detalii aici.

 

Voluntariat in Turcia si  Austria

Tinerii baimareni pot ajunge voluntari in Turcia, dar si la Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret din Innsbruck (Austria).
Se cauta, tineri cu varsta intre 18-30, dornici sa participe la activitatile din cadrul proiectului, care dureaza 6 luni si incepe la 1 februarie 2011.
Voluntarilor le sunt asigurate costurile de transport dus-intors, cazarea si cheltuielile de intretinere, 100 de euro lunar bani de mancare, 85 de euro pe luna bani de buzunar, asigurarea medicala pentru toata perioada si ore gratuite de limba turca.

Doritorii trebuie sa dea dovada de motivatie, flexibilitate si dorinta de a cunoaste o cultura noua, trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani si sa cunoasca limba engleza la nivel de baza. Doritorii pot trimite un CV in limba engleza la adresa de email andreea.tundrea@yahoo.com, pana la sfarsitul lunii decembrie.
De asemenea, se asteapta in continuare aplicatii pentru voluntari la Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret din Innsbruck. Stagiul dureaza doua luni - ianuarie si februarie 2012. Toate costurile sunt acoperite iar voluntarii vor primi si bani de buzunar.

Afla mai multe detalii aici.Adauga un comentariu

Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 1-Jul-2011 | Afisari: 2342 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Daca ai un job de birou si putin noroc, atunci este destul de probabil ca petreci o parte din zi pe retelele sociale; la fel de probabil, pe Facebook. Iar daca pe fisa de post nu scrie “social media manager”, hai sa zicem ca timpul petrecut astfel nu este neaparat in beneficiul organizatiei tale.

Dar nu-i problema, nu trebuie sa te ingrijoreze karma, pentru ca iata doar cateva modalitati prin care sa compensezi lipsa de productivitate cu actiuni in beneficiul campaniilor caritabile.

1. Primul si cel mai la indemana lucru – sa transmiti mesajul mai departe in cercul tau de prieteni. Stim cu totii ritualul: like, share, RT. Daca nu exagerezi si nu-ti vei indeparta “audienta”, poti fi sigur ca la un moment cuiva ii va prinde bine, daca se aliniaza planetele, cand se intalneste omul potrivit cu contextul potrivit.

Desi e cel mai simplu lucru, nu trebuie sa ne limitam la asta, pentru ca, fara sa putem calcula exact, probabil ca 100 de mesaje trimise mai departe nu valoreaza cat o donatie directa, cat un mesaj de incurajare si cu siguranta nu poate fi comparat cu implicarea personala, cand spunem “Da!”, vreau sa ma implic in chestia asta, sa fac tot ce pot sa ajut.

2. Poti alege sa urmaresti conturile organizatiilor caritabile pentru ca le poti sustine direct in retelele sociale in care esti activ. Le cresti audienta si implicit capacitatea de a ajunge la mai multi oameni.

Poate ca nu te-ai gandit, dar de multe ori de promovarea mesajelor caritabile ale acestor organizatii sunt responsabili voluntari care au nevoie de sa creada ca ceea ce fac ei conteaza, ca activitatea lor este vizibila si ca mesajul ajunge la oameni si nu se pierde undeva in lume pe niste servere.

Cu cat mai multa lume urmaresc un anumit canal de comunicare, cu atat mai mare este sansa ca informatia sa ajunga sa se propage viral si sa ajunga la o masa critica de oameni, necesara pentru concretizarea actiunii respective (de ex. un anumit numar de oameni trebuie sa doneze 2 EUR prin SMS pentru ca sa se poate dota un spital de copii cu aparatura necesara micutilor nascuti prematur).

3. Poti dona online si poti deveni voluntar online pentru orice fundatie sau asociatie inscrisa pe Imparte.ro. Aici dezvoltam in permanenta facilitati pentru organizatii prin care acestea isi pot atrage sustinatori, donatori si voluntari. Poti incepe prin a parcurge lista fundatiilor care au nevoie de implicarea ta.

4. Organizeaza un eveniment online de strangere de fonduri. Ca sa atragi oamenii, trebuie sa fii un pic inovativ ce-i drept, insa daca le faci oamenilor usor sa doneze si este vorba de o cauza nobila, umanitara, multi nu vor ezita sa-ti dea o mana de ajutor.

Poate poti chiar adapta cateva din ideile prezentate in acest articol pentru mediul online. Daca ai talent sau cunosti pe cineva care cunoaste pe “cineva care face siteuri”, poti chiar pune online o simpla pagina cu obiecte ce pot fi licitate in scop caritabil.

Curiosi in legatura cu alte modalitati prin care poti ajuta "stand pe net"? Ideea e ca nu trebuie doar sa citim despre asta, ci sa si facem.

Daca in timp ce ai parcurs aceste randuri ti-a venit vreo idee sau ai simtit vreun impuls pentru a ajuta, fa chiar acum primul pas spre asta. De citit, poti reveni oricand pe Imparte.ro sa afli si alte idei. Chiar saptamana viitoare.

Pana atunci, mult spor!

sursa foto: film315s.comAdauga un comentariu

Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 17-Jun-2011 | Afisari: 2358 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Tineri Voluntari2Esti tanar. Nu trece un minut sa nu iti spui ca tu ai face lucrurile diferit si daca ai putea, ai schimba cutare si cutare lucru.

Ghici ce? Esti liber sa incepi sa faci lucrurile de care iti pasa, sa indrepti ce ti se pare stramb, sa dai o mana de ajutor cand altii intorc privirea.

Iar daca nu actionezi deja cumva in directia asta, inseamna ca faci parte din categoria celor ce sunt doar vehementi vocal, cu convingeri ferme pe care nu se feresc sa le impartaseasca oricui pare dispus sa le asculte. Sau “a talker, but not a doer”, cum ar zice americanul.

Scuzele sunt doar vorbe. Pana la urma nu conteaza motivele pentru care nu putem face ceva, pentru ca putem gasi mii astfel de motive (cu cat suntem mai inteligenti cu atat putem gasi mai multe). Dar asta nu ajuta. Nimeni nu mai este dispus sa asculte, cu totii avem nevoie sa vedem si sa fim inspirati de oameni care fac.

Sunt atatea lucruri de schimbat incat trebuie sa incepem de undeva. Pentru cei ce au inceput si pentru cei ce continua sa se ofere pe ei insisi, sa-si puna la dispozitie abilitatile, cunostintele si experienta, dar mai ales timpul si energia personala, noi la Imparte.ro le oferim ocazia sa se alatura celor asemenea lor.

Probabil ca ati ghicit deja, vorbim de cei ce vor sa fie sau sunt deja, voluntari.

Autorul american Robert Kiyosaki are o vorba inteleapta: Exista oameni care fac lucrurile sa se intample, oameni care privesc cum se intampla lucrurile si oameni care se intreaba ce s-a intamplat”.

Tu din ce categorie vrei sa faci parte?Adauga un comentariu

Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 20-May-2011 | Afisari: 1918 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Nu vreau sa pastrez suspansul pana la sfarsit, asa ca va spun direct: singura modalitate de a schimba lumea, fie imbracati si in pijamale daca asa va simtiti confortabil, este sa faceti microVoluntariat sau Voluntariat Online.

Schimba lumea imbracat in pijamalemicroVoluntariatul poate fi definit ca o actiune precisa, rapida sau de scurta durata in beneficiul unei cauze. Poate fi o sarcina realizabila de o singura persoana in 30 de minute de exemplu sau poate fi un pas necesar in cadrul unui proiect care implica o echipa de voluntari sau microvoluntari.

Astazi putem face atat de multe de la computer sau de pe smartphone, fie ca suntem acasa, la serviciu sau in miscare.

Asadar daca doriti sa va implicati si sa renuntati la cliseul “nu am timp” va recomand sa incepeti de aici, sectiunea Voluntariat Online.

Iata si o prima sarcina pentru care cautam microVoluntari: vrem sa stim ce anume va asteptati sa gasiti in pagina dedicata voluntariatului, lucruri care sa va ajute sa actionati, sa schimbati lucruri, sa ajutati oameni (pentru ca intotdeauna in spatele fiecarei cauze exista oameni ale caror vieti pot fi imbunatatite).

Doar pana pe 27 mai va puteti inscrie in prima runda de selectie a microVoluntarilor cu InimaMare. Puteti trimite solicitarea pe e-mail contact@imparte.ro impreuna cu o scurta descriere a ceea ce va motiveaza si abilitatile pe care credeti ca le puteti in campaniile de microVoluntariat. Succes!

Nu uitati ca doar daca actionati, veti putea simti puterea pe care o aveti, puterea de a misca lucruri. Si de a spune dupa aceea: "Eu am facut asta!"

sursa foto: thisnext.comAdauga un comentariu

Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 29-Apr-2011 | Afisari: 1818 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Ajuta-i sa se ajute singuri!Cred ca nu mai e nici un secret pentru nimeni ca noi la Imparte ne ocupam cu actele caritabile, in sensul ca le incurajam, promovam, si nu in ultimul rand, facem.

Convingerea noastra este ca nu conteaza cine face acte caritabile si nici chiar motivele pentru care cineva, o persoana sau organizatie, le face. Lasam astfel de probleme de dezbatut celor ce place mai mult sa vorbeasca si sa se uite la ceilalti care fac lucrurile sa se intample.

Insa vreau sa aduc in discutie un profil al celor ce sunt beneficiarii acestor acte caritabile, umanitare. Ideal ar fi sa nu facem nici o “discriminare” si sa intindem o mana (sau o felie de paine, un pachet cu haine sau cativa banuti) primului mesaj de ajutor care ne iese in cale.

Dar cum ajutorul pe care fiecare dintre noi il poate oferi este limitat, apare necesitatea unei selectii, a unei filtrari. Dincolo de cele obisnuite, precum locatie, ajutorul cerut si urgenta cazului, eu cred ca avem nevoie si de conturarea unui profil social.

Am intalnit oameni carora li se pare absolut firesc sa fie ajutati o viata intreaga de rude, prieteni, necunoscuti, de oricine le asculta povestea.

Nu neg ca multi dintre acestia sunt intr-o situatie materiala sau de sanatate precara, insa credinta mea personala este de a-i ajuta pe oameni sa depaseasca momentele dificile, pentru ca apoi sa devina / redevina independenti si, de ce nu, a putea ajuta si ei la randul lor pe altii.

Dar acest lucru presupune cunoasterea cazului, stabilirea unei relatii, incercarea de a vedea fondul problemei si de a lucra de acolo cu persoana respectiva. Tot acest proces nu este la indemana oricui, ci doar a voluntarilor si a fundatiilor si asociatiilor care au in derulare programe sociale.

Sfatul meu pentru cei ce vor sa faca mai mult decat “a da ceva” si vor sa faca ceva este implicarea ca voluntar intr-una din organizatiile ce deruleaza astfel de programe de voluntariat social. Puteti incepe cautarea printre fundatiile si asociatiile partenere Imparte.ro folosind filtrele din partea stanga a paginii.

Sa facem mai mult, sa-i ajutam sa se ajute singuri!

sursa foto: wikipedia.orgAdauga un comentariu

Postat de: SimonaC in Blogul Imparte ro | Data: 18-Feb-2011 | Afisari: 1358 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

De curand, am lansat o noua sectiune: “Scrie pe imparte.ro!”, sectiune adresata voua, membrilor comunitatii imparte.

Ai vrea ca mai multi oameni sa sustina cauza in care tu crezi? Ai aflat de o campanie caritabila si vrei sa transmiti mai departe mesajul, trecandu-l prin propriul filtru si scotand in evidenta esentialul: schimbarea in bine pe care o produce?

Detii un blog si ai scris articole pe tema donatiilor, voluntariatului sau campaniilor sociale? Sau dimpotriva, te-ai intrebat de ce nimeni pare ca nu face nimic. Acum te poti implica activ in comunitatea oamenilor care fac fapte bune. Poate esti pur si simplu o persoana care crede cu tarie in anumite cauze sociale si ar vrea sa convinga pe toata lumea de asta, daca s-ar putea?

Inseamna ca trebuie sa scrii pe Imparte.ro. Iti oferim sansa de a mobiliza o intreaga comunitate prin cuvintele scrise de tine. Toate gandurile tale legate de actiunile sociale si cum s-ar putea schimba Romania in bine se vor exprima cel mai bine pe Imparte.ro

Si pentru ca inceputul poate fi mai greu, ne-am gandit sa iti propunem noi o tema de inceput: “Ce reprezinta pentru tine o comunitate sociala?”

Asteptam cu drag toate articolele pe adresa colaboratori@imparte.ro

P.S. Saptamana viitoare vom incepe seria postarilor pe blog referitoare la cum vedem noi, membrii echipei imparte, o comunitate sociala si, mai ales, comunitatea care s-a format de ceva timp aici la noi pe imparte.ro!Adauga un comentariu

Postat de: Nicoleta in Blogul Imparte ro | Data: 28-Jan-2011 | Afisari: 1983 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

 

Aflat la lansarea oficiala a "Anului European al Voluntariatului", ministrul Societatii Civile, Nick Hurd, si-a inceput discursul prin a spune ca Anul European al Voluntariatului este o compensatie binevenita pentru “Marea Societate” (“Big Society”).

Lansarea oficiala a Anului Voluntariatului a avut loc pe 25 ianuarie 2011, cand, in cadrul unei festivitati la Parlament, Nick Hurd a transmis audientei ca incurajarea spiritului voluntariatului este punctul cheie pentru dezvoltarea “Marii Societati”.

Anul 2011 a fost ales "Anului European al Voluntariatului" pe tot intregul Uniunii Europene, si urmareste sa sprijine eforturile statelor membre si organizatiilor societatii civile, al caror scop este crearea conditiilor ce vor incuraja dezvoltarea voluntariatului in Europa.

Nick Hurd se adreseaza in discursul sau tuturor membrilor Uniunii Europene, asa ca este interesant de aflat si noi ce a spus ministrul. Iata:

“Marea Societate inseamna indemnarea si incurajarea oamenilor sa joace un rol mult mai activ in cadrul societatii, iar evenimentele precum "Anul European al Voluntariatului" sunt o functie importanta in ceea ce priveste amplicarea gradului de cunoastere a beneficiilor implicarii in activitati de voluntariat”.

“In Guvern, noi vom sprijini planurile de voluntariat prin intermediul Societatii Civile, intrucat incurajarea angajatilor si organizatiilor sa puna la dispozitia personalului modalitati practice de a se implica in voluntariat vor juca de asemenea roluri importante in cladirea Marii Societati”.

"Exista atat de multe beneficii din partea angajatorului care sprijina voluntariatul atat in sectorul privat, cat si in cel public, precum crearea legaturile intre sectoarele private, publice si serviciile comunitare, cresterea angajamentului angajatilor si oferirea unor abilitati valoroase, fapt pentru care ma simt mandru ca sunt aici in sprijinul acestui eveniment", a continuat ministrul Nick Hurd. 

Despre Nick Hurd

Nick Hurd a fost numit ministru al Societatii Civile in urma alegerilor generale din 2010. Acesta a ocupat timp de 19 luni pozitia de ministru al Caritatii, al Voluntariatului si Intreprinzator Social, iar acest lucru face ca Nick Hurd sa fie unul din cei mai experimentati ministri, intr-o perioada atat de scurta de timp.

Nick Hurd va detine pozitia principala in coordonarea planurilor pentru “Marea Societate”, un proiect de voluntariat care va oferi asociatiilor caritabile, intreprinderilor sociale si organizatiilor voluntare un rol mai important in furnizarea serviciilor comunitare.

 

Mai multe despre "Anul European al Voluntariatului" puteti citi aici.

Sursa foto: www.voluntar-timisoara.roAdauga un comentariu

Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 7-Jan-2011 | Afisari: 1344 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Cauzele pe FacebookDe ceva vreme am devenit mai selectiv cu invitatiile de a ma alatura unor cauze pe Facebook. Asta ar putea parea ciudat pentru un membru al echipei Imparte.ro, Portalul Caritatii.

Insa tocmai expunerea la campaniile caritabile si umanitare m-a facut sa-mi dau seama ca exista doar un numar limitat de lucruri si actiuni pe care fiecare dintre noi il putem face pentru a schimba lucrurile in bine. Iar acest lucru este perfect ok, deoarece de aceea suntem o comunitate. Pentru ca un om sa nu trebuiasca sa le faca pe toate. Daca fiecare dintre noi s-ar implica mai mult, cred ca s-ar putea rezolva mult mai multe probleme.

Iar dorinta, foarte onorabila de altfel, de a fi alaturi si a sustine cu un gand sau cu prezenta in retelele de socializare, toate campaniile si cazurile care au nevoie de ajutor, paradoxal, nu schimba lucrurile. Pentru ca de cele mai multe ori nu de constientizarea unei situatii sau unui caz social este nevoie, ci de impulsionarea oamenilor, a celor de langa noi, sa faca un mic gest in aceasta directie.

Si nu trebuie sa schimbam lumea, ci doar sa facem mai bun si mai drept, spatiul in care ne miscam noi, zi de zi. Pentru ca aici exista oameni care ne pot fi alaturi, oameni cu care putem face echipa, oameni care au nevoie de ajutor si oameni dispusi sa ajute.

Revenind la retelele de socializare, exista pe Facebook un mesaj care apare atunci cand iti propune o cauza. De la aceasta bucata de text “support these cause by joining” a si pornit ideea acestei insemnari. M-am convins ca nu poti “sustine” o cauza doar prin declaratii, cu atat mai mult virtuale, prin butoanele de like, share si retweet.

AjutorLumea ar fi mai buna daca fiecare dintre noi, incepand cu mine, am alege o cauza, una singura, careia sa-i devotam energia si atentia noastra.

Ca sa raspund la intrebarea din titlu, da poti sa ajuti prn simpla apasare a unui buton daca pe buton scrie DONEAZA si nu like sau “send email”, iar in mesaj ti-ai lasat datele de contact si disponbilitatea de a-ti folosi cunostintele, timpul si energia in actiuni de voluntariat.

Orice alte butoane nu fac alt gen de bine, decat pentru linistirea constiintei proprii sau a conturarii imaginii personale ca o persoana cu ganduri nobile si preocupari caritabile.

Sa actionam caritabil!Adauga un comentariu

Postat de: Nicoleta in Blogul Imparte ro | Data: 3-Dec-2010 | Afisari: 1149 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

cadouri Mos NicolaeM-am bucurat si eu cand am aflat ca luni, 6 decembrie 2010, Mos Nicolae va veni cu siguranta la copiii nevoiasi din Arad...:D.

Pentru ca tu ai donat, Organizatia studentilor Universitatii de Vest Vasile Goldis va organiza luni intre orele 10.00 – 12.00, o actiune de voluntariat care vrea din tot sufletul sa aduca un zambet si o farama de speranta pentru unii dintre cei mai nevoiasi copii, cei cu deficiente de vedere, care invata la Centrul din Arad, de pe Strada Ghica-Voda Nr. 4-10.

Campania de colectare a jucariilor, hainelor si a altor bunuri s-a desfasurat in zilele de luni 29 noiembrie si sambata 4 decembrie. Donatorii au putut sa doneze orice fel de obiecte...scopul principal a fost de a face o diferenta pentru acesti copii cu deficiente de vedere.

Cine au fost donatorii participanti?
Au fost invitati sa participe la aceasta actiune caritabila studentii UVVG.  Daca stam sa ne gandim mai bine, care sunt cele mai bune momente pentru a dona lucruri? Probabil ca si acum, de sarbatori, este un bun moment de a darui unui copil jucarii de plus, articole vestimentare, carti cu povesti, mai ales ca  donatiile vor ajunge cu siguranta acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.

Daca ai ratat acest eveniment caritabil de donatii pentru copii, timpul nu este pierdut. Poti dona toata luna decembrie, pentru ca este luna caritatii!
Vezi toate evenimentele caritabile de Craciun!

Campania umanitara este un exemplu veritabil a ceea ce inseamna voluntariatul pentru o cauza nobila. Sigur ati mai citit articolele noastre despre actiunea de voluntariat...dar uite ca de data acesta, am ocazia sa va arat un exemplu real....aceasta actiune de voluntariat care face o fapta buna de sarbatori pentru copiii cu deficiente de vedere. Copiii care vor primii pe 6 decembrie cadourile de Mos Nicolae au varste cuprinse intre 3 si 16 ani.

Unde au fost amplasate punctele de colectare?
Cele 5 locatii unde s-au putut dona bunuri pentru copii au fost:
Campusul Universitar Nou (UVVG, la poarta)
Hotel Academica (langa Jackson)
Rectorat UVVG (la sediul Ligii Studentilor)
Panoramic Gym
Libraria Carturesti (in Atrium Center)

Organizatorii si-au propus pe langa "cadourile" oferite, stabilirea unui intalniri cu conducerea centrului  pentru a gasi solutii in vederea unei integrari cat mai bune a copiilor in societate.

Pentru orice fel de donatie sau informatii cu privire la proiect puteti apela aceste numere de telefon: 0721363869 - 0771503519 - 0760257365, persoana de contact Sebastian Popescu.

Sursa: campusarad.roAdauga un comentariu

Postat de: Nicoleta in Blogul Imparte ro | Data: 18-Nov-2010 | Afisari: 2104 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

 

Aceasta este povestea reala a lui Adrian Pal, profesorul de pictura pentru copiii saraci ai Asociatiei "Sfantul Stelian". Astfel de experiente sunt extrem de valoroase si merita a fi spuse mai departe. De ce? Pentru ca pot fi un model de conduita pentru ceilalti dintre noi care putem sa fim de ajutor copiilor saraci, familiilor sau batranilor care au ajuns la capatul puterilor.

La inceput, Adrian a dorit sa-i invete fotbal pe copiii care provin din familii defavorizate, dar tanarul de 27 de ani le-a oferit mai mult decat atat – lectii de arta!

Asociatia "Sfantul Stelian" este locul in care Adrian a inceput sa lucreze ca voluntar si sa fie de folos acolo unde suferinta si neajunsurile sunt mari. “Undeva pe zidurile scolii am vazut un afis prin care se cauta un antrenor de fotbal, si pentru ca imi place forbalul, am zis sa incerc. Astfel, la inceputul colaborarii, am fost antrenor, iar ulterior am devenit profesor de pictura si de fotografie, si chiar educator”, povesteste pictorul.

Cu ce obstacole se confrunta Adrian?

Cel mai greu lucru cu care se confrunta Adrian este sa ii motiveze pe acesti copii care vin dintr-un mediu defavorizat sa se apuce de pictura, sa acorde importanta acestei indeletniciri in contextul unor vremuri aprige si necrutatoare. Adrian incearca pe cat posibil sa ii invete totul ca pe o joaca incat copiii sa nu-si piarda inocenta si nici energia varstei. “I-am invatat pe copii ca motivatia vine mai degraba din lucruri simple, din vorbe bune si din placerea de a petrece timpul impreuna”, explica Adrian.

Tanarul a organizat de-alungul timpului mai multe expozitii din dorinta de a le motiva curiozitatea de exploatare a laturei artistice, insa, asa cum afirma el, nu mai vine nimeni sa spuna astazi ca vrea sa se ocupe de viitorul unui copil care picteaza cu talent. “Ii cunosc foarte bine acesti copii, le cunosc problemele si incerc sa schimb ceva prin educatie si ma simt util cand ii vad ca-si petrec timpul invatand lucruri noi si mai putin in mediul nociv al strazii”, explica tanarul.

Ce inseamna timpul liber pentru Adrian?

In timpul liber, cand nu este in compania micutiilor de la Asociatia “Sfantul Stelian”, Adrian face doar ce ii place, el picteaza de dimineata pana seara lucrari murale. Picteaza de cand era copil si prima expozitie de pictura a avut-o in clasa a V-a. Este atras de pictura religioasa, pe care a exersat-o pentru prima oara in timpul facultatii. Au urmat si anii pe “santiere”, iar pe schele a invatat si tehnicile de realizare.

Adrian expune constant la manifestarile filialei artistilor plastici din Tulcea, orasul natal. In Bucuresti, a participat pana acum doar la expozitii de grup, dar pregateste o expozitie personala. In rest, lucrari expune impreuna cu grupul de pictura de la Asociatia “Sfantul Stelian”, unde realizeaza icoane pe sticla. Cea mai deosebita pictura de pana acum a fost o panza la care a pictat, zi si noapte, jumatate de an. “Este vorba de o icoana mare pe care am donat-o unei biserici”, dezvaluie Adrian.

Cu toate aceste fapte pe care Adrian le face, el ne deschide o poarta in care putem explora sentimentul de a fi de folos fata de cei din jurul nostru. Putem sa facem orice daca avem bunavointa si daca indraznim sa facem o fapta buna...Adauga un comentariu

Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 18-Oct-2010 | Afisari: 923 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

fundatii comunitareSunt implicat de mai multe luni de zile in infiintarea Fundatiei Comunitare Bucuresti. Acum cateva luni, am vazut pe net un anunt al Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC) in care invitau grupuri de initiativa din tara sa infiinteze fundatii comunitare in orasele lor. In Bucuresti au fost doua grupuri de initiativa care au castigat. Ulterior grupurile s-au unit si au demarat procedurile de infintare a Fundatiei Comunitare Bucuresti. Eu sunt unul dintre membrii acestei initiative.

 

De ce m-am oferit voluntar?

Nu stiu. Pentru ca m-am plictisit sa mai astept. Vad in jurul meu cum lucrurile merg din ce in ce mai rau. Salarii taiate, oameni  demoralizati care nu mai au nici un chef de munca, prieteni muscati de caini, autoritati fara initiativa, etc. Parca ne confruntam cu un tsunami de deznadejde care nu se mai termina niciodata.

 

Nu m-am hotarat sa plec din tara. As fi vrut, dar aici sunt mama, rudele, casa, sotia si un copil care asteapta sa vina pe lume (surpriza pt cei care nu stiau :). Asa ca am hotarat sa raman. Si am decis sa fac ceva care sa mai opreasca din acest tsunami. Singur nu pot sa fac, dar impreuna cu voi si cu prietenii vostri si cu prietenii prietenilor, putem reusi.

 

Daca ne implicam, se poate!

Am fost luna trecuta la strans gunoaie cu programul "Let’s do it Romania". Ni s-a repartizat o parcela din Buftea. Daca la inceput nu se gasea nimeni care sa ne ajute sa identificam locul, cand au auzit ca suntem 45 de persoane si au vazut 15 masini pe avarii in centru, a venit chiar primarul sa ne conduca la locul “operatiunii”.

 

A mobilizat imediat si pe seful firmei de salubrizare din localitate de la care am reusit sa obtinem promisiunea ca va asigura el transportul sacilor la groapa de gunoi. In cateva ore, am strans in jur de 200 saci de gunoi de pe marginea soselei. Sa vedeti ce fata au facut cei de la salubriatate cand au trebuit sa incarce 3 remorci de gunoaie si mai ales sa pastreze ritmul de lucru impus de noi.

 

Sincer sa fiu, acest exemplu mi-a dat incredere si am vazut ca putem face ceva. Am vazut ca daca suntem multi suntem bagati in seama. Am vazut ca daca avem determinare sa facem ceva, imprimam ritmul nostru vrand-nevrand si celor care sunt platiti sa faca aceasta treaba dar nu prea au chef.

 

Ce este Fundatia Comunitara Bucuresti?

Fundatia Comunitara Bucuresti este o entitate nonprofit care va activa in regiunea Bucuresti.

Obiectul de activitate al fundatiei este crearea unei infrastructuri in care sa ne ajutam unii pe altii si impreuna sa schimbam orasul. Bucurestiul este un proiect mult prea mare. Singuri nu putem sa facem ca Bucurestiul sa devina caminul nostru si pentru asta avem nevoie de o comunitate, sa invatatm sa facem lucruri impreuna, sa devenim solidari, sa incercam sa schimbam modul in care ne raportam unii la ceilalti si toti la orasul nostru.

 

Care sunt misiunea si viziunea Fundatiei Comunitare?

 

Misiunea: "Investim banii, timpul si energia bucurestenilor pentru a dezvolta comunitati in care ne simtim ca acasa".

Viziunea: "Orasul nostru va deveni o comunitate a oamenilor carora le pasa unii de altii si tuturor de Bucuresti."

 

In aceasta initiativa nu vom fi singuri. Ne sprijina ARC si Fundatia PACT. Ei ne asigura know-how-ul si sprijin financiar pentru infiintarea fundatiei si primii 2 ani de functionare. In afara de noi se mai infiinteaza fundatii comunitare in inca 9 orase din tara.  

 

Pentru infintarea fundatiei avem nevoie de 60.000 lei (100 salarii minime conform legii). ARC ne acorda un grant de 30.000 lei cu conditia ca noi sa strangem de la bucuresteni inca atat. Ca sa putem beneficia de acest grant in 2010, trebuie sa infiintam fundatia pana la finalul lunii octombrie.

 

Voluntar pentru Bucuresti

Invitatia mea este sa va alaturati initiativei noastre. 

Daca doriti sa va numarati printre membrii fondatori accesati site-ul Fundatiilor Comunitare.

 

Haideti sa facem Fundatia Comunitara Bucuresti! Suntem sprijiniti, avem know-how, vom obtine donatii si finantare, totul tine de noi daca reusim sa ne mobilizam si sa actionam impreuna!

 

Un bucurestean implicat in viata comunitatiiAdauga un comentariu

Postat de: danieli in Blogul Imparte ro | Data: 6-Oct-2010 | Afisari: 2253 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Stim cu totii ca nu este usor sa-ti faci prieteni. Insa daca esti genul de persoana care se induioseaza atunci cand vede un puiut, fie el catel sau pisica (sau orice altceva, cat e timp e vorba de un pui) am o veste buna: astazi iti vei face noi prieteni online pe care poti sa-i aduci la tine acasa!

Poate nu te-ai gandit niciodata ca iti poti alege un catelus pe care sa-l adopti si asta fara sa platesti cateva sute sau chiar mii de euro pentru un pedigree exceptional. Sau ca poti face o supriza deosebita cuiva care iubeste animalele si isi doreste inca un suflet in familie.

Ba chiar vei economisi bani pentru inceput, tinand cont ca aproape toti cainii si pisicutele pe care le-am vazut erau deparazitati intern si extern si aveau si carnetele de sanatate.

 

Cauta online un animalut pentru adoptie

Adopta un animal onlineCel mai mare site pentru adoptii animale din Romania este

AdoptiiCaini.ro care a strans nu mai putin de 108.000 de prieteni (oameni, de data asta) pe Facebook la data la care eu scriu aceste randuri.

In acest moment in baza de date se gasesc 4849 de caini, dintre care 2093 au fost deja adoptati. Ceea ce inseamna ca viitorul vostru cel mai bun prieten se afla undeva ascuns acolo.

Poate cea mai importanta facilitate a siteului este filtrarea dupa judet, insa cei mai multi caini sunt in Bucuresti si judetul Ilfov: 1996 caini disponibili pentru adoptie.

Daca nu te-ai gandit pana acum sa adopti un caine, tot cei de la AdoptiiCaini.ro ne spun si cel mai important motiv pentru care sa o faci: vei trai mai mult! De ce? Pentru ca acesta ne ajuta sa evitam depresia, ne apara inima pentru ca vom fi activi si vom iesi la plimbare in fiecare zi si ne scapa de stres datorita faptului ca uitam de problemele cotidiene si ne concentram asupra animalutului.

Site-ul mai are si o sora: AdoptiiPisici.ro unde peste 2.000 de cozi jucause asteapta cuminti.

Alte locatii unde prietenii nostri patrupezi ne asteapta: Adopta-i.ro si FreePets.ro unde gasim multe pisicute cu personalitate:


Voluntar pentru protectia animalelor

Cum iti mai poti face prieteni? Alaturandu-te ca voluntar unui grup de actiune locala in orasul tau pe siteul ProtectiaAnimalelor.org, o platforma pentru mobilizare sociala si voluntariat in domeniul protectiei animalelor.

Protectiaanimalelor.org sta la dispozitia tuturor ONG-urilor pentru a-si gasi voluntari, dar si a voluntarilor pentru a-si face prieteni si pentru a da voce initiativelor personale. 

Urmatorul lor proiect “Mergem Impreuna“ va mobiliza voluntari din toata tara pentru a face vizite adaposturilor de caini. Acestia vor obtine date de contact, statistici si fotografii cu cateii de la fiecare adapost, pentru a promova adoptia lor pe AdoptiiCaini.ro.

 

Castiga un cadou de casa nou pentru animalul adoptat

Daca ai copii care la randul lor iubesc animalele, poti merge pana pe 23 octombrie la Military Shopping din Bucuresti unde se organizeaza un concurs pentru iubitorii de animale.

Iti poti alege unul din cele 10 animalute (5 catelusi si 5 pisicute) ce vor fi date spre adoptie pentru a-i face cel mai dragut portret. Vei castiga dreptul de a adopta catelusul sau pisicuta preferata aflata acum in grija asociatiei ROBI si un cadou de casa nou oferit de Maxi Pet ce consta in hrana, jucarii si accesorii, plus un curs gratuit de dresaj pentru fiecare din cei 5 catelusi, oferit de Ringstar Club.

Te vei putea intalni cu animalutele in cele doua duminici ramase pana la extragere, adica 10, respectiv 17 octombrie, intre orele 11:00 si 18:00. Iar in zilele de sambata animalele vor fi prezentate intr-un catalog de un reprezentant al Asociatiei ROBI.

 

Astept in comentarii poze cu noii vostri prieteni :)Adauga un comentariu

Postat de: Simona in Blogul Imparte ro | Data: 28-Jul-2010 | Afisari: 861 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Va povesteam acum cateva luni cum am ajuns sa o cunosc pe doamna Busuioc.

A fost una dintre acele intalniri care pur si simplu trebuiau sa se intample. Pe atunci, proiectul nostru capata contur, abia incepeam sa fim entuziasmati de rezultate, sa visam ca tot ceea ce facem chiar sa aiba o utilitate in offline si sa reusim sa aducem zambetul pe fata multor oameni cu probleme.

Intalnirea cu ea a fost pentru mine pur si simplu revelatoare. M-am lovit de un posibil viitor caz pe care aveam sa il inscriem ulterior pe site, atat de real si atat de dramatic in acelasi timp. Era atat de diferit de a vedea doar niste poze si a citi cererile de ajutor pe care le primeam pentru inscriere. De data asta, o aveam in fata mea, cu toata suferinta, problemele, foamea, si singuratatea ei.

Si cu toate acestea, la cei 90 si de ani, doamna Busuioc a reusit sa-mi faca fiecare dupa-amiaza in care o vizitam mai frumoasa. Cu o luciditate pe care rar o intalnesti la un om de o asemenea varsta, am vorbit de-a lungul timpului despre oameni, principii, familie, ce calitati trebuie sa aiba barbatul langa care alegi sa-ti petreci restul vietii, despre saloanele de manichiura de acum 50 de ani, cofetaria Capsa; a vrut sa ma tunda de cateva ori pentru ca “o femeie e eleganta cu parul scurt”. Am mancat impreuna iaurt si pepene si am incercat sa-i tin de urat cum am putut.

De Paste, ma gandeam sa-i fac o bucurie cat de mica, asa ca am “scos la iveala” spiritul creativ al echipei Imparte si ne-am pus pe pictat oua. O seara intreaga, pana tarziu, am incondeiat cu mult drag oua, ne-am muradrit de tempera, acuarele, lipici si am facut dezastru in tot biroul. Dar zambetul ei din acea seara a fost, cel putin pentru mine, unul dintre cele mai frumoase si emotionante lucruri care mi s-au intamplat in ultimul timp.

 Pe langa donatiile facute pe site, am primit si ajutor offline din partea oamenilor cu suflet mare. Cand zic suflet mare, ma refer la acei oameni care, indiferent de programul incarcat (pe care oricum toti il avem), de lipsa de timp, de rabdare sau de posibilitati, s-au implicat cu ce au putut pentru a o ajuta.

Povestea ei este una trista, dar frumoasa intr-un fel anume. Si cred ca au contat foarte mult orele petrecute cu ea, atentia pe care a primit-o din partea oamenilor, la fel sau poate uneori mai mult decat mancarea pe care i-o duceam.

Si da, povestile, triste dar frumoase intr-un fel, au un sfarsit. Asa s-a terminat si povestea Doamnei Busuioc. Simplu, la fel de simplu ca felul in care ne-am intalnit, a decis, acum cateva zile, ca e mai bine sa plece dintre noi.

Si ne-a lasat acea senzatie ca orice lucru se intampla cu un scop anume, ca niciodata nu ar trebui sa ne plangem prea mult de problemele pe care le avem, sa nu ne luam prea in serios, sa zambim, sa ne uitam mai des in jur pentru ca cineva, langa noi, poate chiar are nevoie de ajutor. Si e pacat sa nu vedem asta si sa nu facem ceva. Pentru ca asa se creeaza adevaratele legaturi umane si asa nu uitam sa fim Oameni.

Doamna Busuioc a fost primul om pe care noi, Imparte.ro, l-am ajutat, cu ajutorul vostru. Si va multumesc din suflet pentru acest lucru.

 Adauga un comentariu

Postat de: Imparte ro in Blogul Imparte ro | Data: 6-Apr-2010 | Afisari: 683 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

Multumim tuturor celor care s-au implicat pana acum alaturi de noi si ne-au ajutat sa ii oferim niste sarbatori mai frumoase doamnei Busuioc, asa cum merita de fapt.

Are insa nevoie in continuare de ajutor. Oricat de putin, pentru ea conteaza. O masa calda pe zi, o usa noua, un aragaz si un frigider functionale sau cineva care sa se priceapa sa i le repare pe cele vechi.

De Paste, nu i-au lipsit de pe masa ouale, cozonacul si, mai ales, nu a fost singura. Echipa Imparte a pictat oua de Paste (ne puteti vedea “opera” aici) si i-a facut o vizita surpriza. Rezultatul – unul dintre cele mai sincere zambete pe care le-am vazut in ultima vreme. Un zambet care ne motiveaza sa mergem mai departe si sa facem tot ce putem pentru a o sustine in continuare.

 

 Adauga un comentariu

Postat de: Imparte ro in Blogul Imparte ro | Data: 4-Mar-2010 | Afisari: 1760 | Comentarii:
Categorie: Voluntariat

De ce am vedea o legatura stransa intre activitatile de voluntariat si o viata mai lunga si mai sanatoasa? Studiile arata ca actiunea de voluntariat are un efect pozitiv asupra factorilor sociali psihologici, precum simtul scopului. Voluntariatul creste retelele sociale ale unei persoane, amortizeaza stresul si reduce riscul aparitiei bolilor.

Conexiunea dintre voluntariat, factorii sociali psihologici si retelele sociale asigura un rol in societate. De asemenea, activitatile de voluntariat asigura indeplinirea telurilor si satisfactia pe parcursul vietii, in timp ce protejeaza individul de auto-izolare in perioadele dificile.

Ce arata studiile:

 • Un studiu al adultilor cu varsta de 65 de ani arata ca efectul pozitiv al voluntariatului asupra sanatatii psihice si mentale se datoreaza sentimentului de implinire personala, pe care un individ il castiga in urma activitatilor de voluntariat.

 • Un studiu al adultilor trecuti de varsta de 65 de ani arata ca participarea in serviciul comunitatii este mult mai strans legata de gradul de satisfactie personala pentru cei pensionati decat pentru acei indivizi care continua sa munceasca pentru a fi platiti.

 • Cei care se angajeaza in activitati de voluntariat sunt mult mai putin afectati de posibile boli de sanatate si sunt angajati in programe de instruire pentru o nutritie sanatoasa

 • Luand in considerare si alti factori precum varsta, sanatatea si genul, cercetarile au aratat ca in cazul indivizilor care fac acte de voluntariat, ei sunt predispusi la o viata mai lunga.

Acestea sunt cateva date care evidentiaza efectele benefice ale relatiei dintre voluntariat si sanatate. Studiile arata, in continuare, ca exista intr-adevar o conexiune pozitiva care ajuta nu numai comunitatea de indivizi, ci si indivizii in sine, care se bucura de o viata mai sanatoasa in anii tarzii, fie ca este vorba de longevitate crescuta, abilitati functionale mai bune sau rate scazute de manifestare a depresiei.

 

 Adauga un comentariu

Urmariti

Continutul website-ului Imparte.ro poate fi preluat, prelucrat si redistribuit, pe alte cai decat cele puse la dispozitie in mod public, numai cu acordul Administratorului site-ului. Pentru solicitari in acest sens va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail admin@imparte.ro.

 
Soleil Roi Charity Gazduire.ro - Gazduire web, inregistrare domenii, VPS