Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Responsabilitate sociala Sting - profil de vedeta caritabila
 

Sting - profil de vedeta caritabila

 

Sting, pe numele sau real Gordon Matthew Thomas Sumner, este un cantaret englez, compozitor, multi-instrumentist, care, pe langa cariera muzicala, s-a implicat si in numeroase campanii umanitare. Astfel, Sting se alatura numeroaselor persoane care, desi se bucura de o mare notorietate, nu au uitat niciodata de suferinta semenilor sai, pe care a incercat sa ii ajute de fiecare data prin orice mijloace posibile.

Activitati umanitare in care s-a Stingimplicat

Sting s-a implicat pentru prima data in activitatile umanitare de amploare in anul 1981, cand a manifestat pentru drepturile omului.

La sfarsitul anilor '80, cantaretul a inceput sa se alature diverselor miscari ecologiste si uminitare, inclusiv Asociatiei Amnisty International. Totodata, impreuna cu logodnica sa Trudie Styler (care ulterior i-a devenit si sotie), dar si alaturi de un conducator al indienilor Kayapa din Brazilia, Sting a infiintat Organizatia "Rainforest Foundation", asociatie al carui scop este salvarea padurilor si este activa si in prezent.

Una dintre cele mai mari contributii umanitare pe care Sting le-a avut a fost cea din anul 1988, cand s-a alaturat unei echipe mari de muzicieni, printre care Peter Gabriel si Bruce Springsteen, sub stindardul Asociatiei Amnesty International, pentru a pleda pentru drepturile oamenilor. Pentru aceasta cauza, artistii au realizat un turneu mondial, ce a durat sase saptamani, prin intermediul caruia au comemorat si 40 de ani de la semnarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului.

In ceea ce priveste problemele sociale si politice, Sting si-a aratat pentru prima oara interesul fata de aceste cauze in anul 1980, prin cantecul "Driven la Tears", o strigare furioasa a artistului fata de foametea din lume.

Sting a luat parte, de asemenea, la proiectul lui Bob Geldof pentru "a hrani lumea", ce a avut loc in decembrie 1984.

In anul 1988, Sting a lansat single-ul "They Dance Alone", o melodie ce consemna situatia dificila a mamelor, sotiilor si fiicelor celor "disparuti", acestia din urma fiind oponentii politici ai regimului, ucisi de guvernul lui Pinochet in Chile.

Concerte caritabile

Pe langa toate aceste actiuni directe, Sting a realizat numeroase concerte caritabile, alaturi de alti artisti de renume, precum Sir Paul McCartney, Eric Clapton, Sir Elton John, Phil Collins sau Mark Knopfler.

sursa foto: onlinesheetmusic.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Madonna - profil de vedeta caritabila

Lou Reed - profil de vedeta caritabila

Cum sa donezi caritabil ca o vedeta

Bono - profil de vedeta caritabila

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: