Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Responsabilitate sociala Responsabilitatea morala
 

Responsabilitatea morala

 

Responsabilitatea moralaA fi om inseamna a decide de fiecare data ce sa faci cu tine insuti, iar aceasta insemna, la randul sau, a-ti asuma responsabilitatea propriilor actiuni si ale propriei conduite.” (Frankl - supravietuitor a patru lagare de exterminare)

O treime din totalul deceselor umane sunt cauzate de saracie. 50 000 de oameni mor zilnic, dintre care 34 000 sunt copii sub varsta de cinci ani.

Responsabilitatea morala de a ii ajuta pe cei saraci revine doar celor bogati?

Sa ajuti nu e o obligatie, e o responsabilitate. Iar un act responsabil este un act voluntar, o decizie matura si libera. Fiecare om are un loc si o misiune in lume. Trebuie doar sa ai deschiderea sa le descoperi. Exista insa o obligatie morala a mea, a ta, a tuturor pentru ajutorarea semenilor aflati in suferinta. O misiune comuna prin care poti contribui cu putin la decenta unui om si cu mai mult la bogatia sufletului tau. Bogatia e relativa, mai ales comparativ cu cei care traiesc intr-o lume subdezvoltata. Nu te gandi ca responsabilitatea morala e datoria celor bogati, si TU esti bogat pentru cei saraci!

"It takes two to tango"

Reducerea saraciei nu isi poate gasi solutionare daca nu exista participare si implicare. Constientizeaza si accepta aceasta responsabilitate. E datoria tuturor sa participe pentru a salva miile de oameni din lume care mor zilnic din cauze legate de saracie.

Diferenta dintre tine si ei poate fi ca tu mananci bine in fiecare zi, iar ei nu au nici macar un colt de paine de care sa se bucure! Ajuta cu toata inima!

 

Sursa foto: www.pluggd.in

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: