Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Responsabilitate sociala Modificari aduse in Legea Educatiei
 

Modificari aduse in Legea Educatiei

 

legea invatamantuluiAnul trecut, Legea Educatiei din Romania a suferit o serie de modificari, aduse prin intermediul Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 92/ 2012.

Care sunt principalele modificari aduse legii invatamantului?

Guvernul Ponta 1 a emis, chiar in ultimele sale zile de mandat, o ordonanta prin care permite profesorilor universitari pensionati sa revina la catedra.

Prin intermediul unei ordonante de urgenta a Guvernului li se permite cadrelor didactice din invatamantul superior sa aiba norma dubla.

Guvernul a dat unda verde politizarii universitatilor prin Ordonanta de urgenta nr. 92/ 2012, prin care se elimina din legea educatiei incompatibilitatea functiei de rector cu cea dintr-o functie de conducere sau demnitate publica.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania catalogheaza aceste modificari ca fiind abuzive. Astfel, reprezentantii studentilor considera ca s-a profitat de necesitatea reala a adoptarii unor modificari in Legea Eduatiei pentru a aduce si schimbari fara argumente si fara urgenta reala.

Totodata, aceasta ordonanta le permite profesorilor ca dupa varsta de pensionare sa ramana titulari, sa ocupe functii de conducere in universitati si sa conduca doctorate (fara cotutele). Nici numarul studentilor-doctoranzi coordonati de un profesor nu mai este limitat prin lege.

Care sunt celelalte modificari aduse in Legea invatamantului?

In anul universitar 2012-2013, evaluarea scolilor doctorale se face de catre ARACIS sau de catre alta agentie de asigurare a calitatii, din tara sau din strainatate.

In acest interval, studiile doctorale se pot organiza si in cotutela, caz in care studentul doctorand isi va desfasura activitatea sub indrumarea concomitenta a unui conducator de doctorat din Romania si a unui conducator de doctorat dintr-o alta tara.

Programa scolara a suferit la randul sau o serie de modificari, deoarece normativul de ore pentru disciplinele cadru a fost eliminat si urmeaza sa fie completat printr-o decizie a ministrului Educatiei.

Printre reglementarile noi se regasesc si cele legate de modalitatile de returnare a banilor din perioada guvernarii Boc, iar profesorii care au castigat procesele in instanta isi vor primi banii in transe, pana in anul 2016.

Sursa foto: ziuaveche.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Legea voluntariatului

Legea 272 privind protectia copilului

Donarea de sange: ce spune legea

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: