Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Responsabilitate sociala Criza alimentara
 

Criza alimentara

 

Criza alimentara a fost "prevestita" de specialisti inca de anul trecut. Vremea schimbatoare, cu seceta sau inundatii pe areale extinse, risca sa declanseze criza alimentara nu mai tarziu de anul 2013.

Cauzele crizei alimentare

Criza alimentara care va lovi intreaga lume are cauze multiple. Pe de-o parte, populatia de peste 7 miliarde de locuitori a planetei se afla intr-o permanenta crestere si consuma resursele pretioase si epuizabile ale Terrei. Pe de alta parte, deloc favorabila este si vremea, care in ultimii ani a dus la secete si inundatii in numeroase tari din lumea intreaga si care a afectat, astfel, recoltele de cereale, legume si oleaginoase.

Criza alimentara si seceta din 2012

Anul 2012 a stat sub semnul secetei in mai multe state ale lumii. Daca Romania s-a confruntat cu luni de arsita cumplita, la fel s-a intamplat si in tari precum SUA. Cum Statele Unite ale Americii sunt cel mai mare exportator mondial de porumb, boabe de soia si grau, impactul negativ nu s-a lasat asteptat.

Impactul secetei asupra Romaniei

Seceta din acest an a determinat majorarea preturilor la porumb, soia si grau, fenomenul fiind cu atat mai grav pentru tara noastra cu cat arsita s-a resimtit acut si in Romania in aceasta vara. Astfel, se pare ca seceta din 2012 a adus pagube de 3 miliarde de euro in agricultura romaneasca.

Previziunile raman sumbre pentru Romania. Un studiu realizat de banca japoneza Nomura plaseaza tara noastra pe locul 12 intr-un top al statelor vulnerabile la cresterea pretului alimentelor.

Criza alimentara din 2008

Criza alimentara din acest an este comparabila cu cea din 2008, cand seceta a determinat o penurie de orez si de grau. La vremea respectiva, preturile foarte mari la produsele alimentare au declansat revolte in 30 de tari la nivel mondial.

Solutii pentru prevenirea crizei alimentare

Romania poate evita sau ameliora impactul crizei alimentare mondiale prin investitii consistente in agricultura. Desi o tara cu un potential urias, in prezent Romania are milioane de hectare de terenuri nelucrate, iar majoritatea agricultorilor activeaza in ferme de subzistenta.

Sursa foto: hungariannationalruralnetwork.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeana

3 sfaturi sa te protejezi de criza alimentara

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: