Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Responsabilitate sociala Angelina Jolie - profil de vedeta caritabila
 

Angelina Jolie - profil de vedeta caritabila

 

Actrita americana Angelina Jolie este Ambasadorul Bunavointei din partea Natiunilor Unite de mai bine de 10 ani si calatoreste in intreaga lume, in scopuri caritabile. In aprilie 2012, Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) a luat decizia de a-i acorda actritei titlul de trimis special, in contextul in care a manifestat un interes deosebit fata de persoanele refugiate.

angelina jolieJolie-Pitt Foundation

In 2006, Angelina Jolie si Brad Pitt au infiintat Jolie-Pitt Foundation, cu scopul de a finanta anumite origanizatii si fundatii de caritate.

Astfel, in 2008, fundatia a facut donatii de 6.8 milioane de dolari, dupa ce au vandut drepturile de autor pentru publicarea primelor fotografii ale gemenilor Knox si Vivienne.

In 2009, cei doi au donat aproximativ 5 milioane de dolari persoanelor neajutorate. In 2010, cuplul Jolie-Pitt a donat 100.000 dolari pentru victimele inundatiilor din Pakistan.

De asemenea, in 2012, cei doi au donat suma de 50.000 de dolari unei fundatii care amenajeaza adaposturi si instaleaza corturi pentru refugiatii sirieni.

In aprilie 2013, Angelina Jolie a anuntat in cadrul summitului Women of the World ca va face o donatie de 200.000 de dolari Fondului Malala, deschis pentru Malala Yousafzai, o fetita care a fost impuscata in 2012 de catre talibani pentru ca mergea la scoala. Ea a devenit un simbol international, intrucat a atras atentia asupra accesului la educatie al fetelor, atat in Pakistan, cat si in alte locuri din lume.

Din 2001, de cand a devenit Ambasadoare a Bunavointei, actrita a vizitat cateva zeci de tabere de refugiati din Irak, Afganistan, Pakistan si Sudan.

Recunoasterea meritelor

In 2010, la implinirea a 10 de ani de cand detine titlul de Ambasador al Bunavointei, reprezentantii Organizatiei Natiunilor Unite(ONU) au organizat o gala, in cinstea vedetei, la Geneva, in Elvetia.

"Este o onoare sa lucrez in sprijinul refugiatilor si imi doresc sa fac asta si in urmatorii zece ani", a declarat la acea vreme Angelina Jolie, vizibil emotionata.

Eva Mendes, o alta actrita care s-a implicat de acte de caritate, ii apreciaza munca Angelinei.

"Trebuie sa spun ca Angelina Jolie a facut ceva cu adevarat interesant atunci cand a devenit 'Angelina Jolie'. A luat toata atentia si toate reflectoarele care erau indreptate spre ea si le-a indreptat asupra unor cauze sociale importante. Mi se pare incredibil ce a reusit, ea a fost cea care a aratat ca e cool sa faci toate astea", a declarat Eva Mendes in 2010 pentru Fox News.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Vedete caritabile internationale

Vedete caritabile din Romania

Vedete caritabile din lume

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: