Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Responsabilitate sociala 4 solutii pentru o dezvoltare sustenabila in mediul urban
 

4 solutii pentru o dezvoltare sustenabila in mediul urban

 

Modul in care orasele sunt concepute trebuie regandit de catre arhitecti si urbanisti, astfel incat acestea sa ofere solutii pentru o dezvoltare sustenabila. The Guardian a adunat marturiile unor experti in ceea ce priveste planul urbanistic pentru dezvoltarea in viitor a oraselor si a oferit 4 solutii importante.

1. Implicarea comunitatii in dezvoltarea Dezvoltare urbanaurbanistica

Orasele trebuie ajutate sa se dezvolte. Desi tehnologia poate fi de folos, acesta nu singurul lucru care conteaza. Pentru evolutia unui oras este nevoie de informatii de ansamblu despre localitatea respectiva. Implicare comunitatii este esentiala pentru identificarea si prioritizarea problemelor, dar si pentru a gasi solutii practice de dezvoltare.

Salubritatea si legile sunt doua dintre zonele pe care oamenii le considera problematice in cele mai multe orase. Cu ajutorul unor planuri realizate intre membrii comunitatii si autoritatile competente, aceste probleme pot fi rezolvate in timp.

2. Rolul tehnologiei nu trebuie supraestimat

Tehnologiile ar putea facilita in viitor viata in mediul urban. Insa, din perspectiva globala este important ca aceste asteptari sa nu influenteze modul in care orasele sunt construite, intrucat nu reprezinta o certitudine. Este important ca populatia sa participe activ la dezvoltarea urbana. Arhitectii si urbanistii pot media si incuraja dialogul intre comunitati si autoritati.

3. Cresterea urbana nu trebuie accelerata

Dezvoltarea urbana nu trebuie grabita. Este important ca si sectorul privat sa se implice in proiecte pe termen lung. Sunt foarte multe orase care se dezvolta corespunzator, iar autoritatile ar trebui sa tina cont de planurile de dezvoltare si sa se implice in actiuni similare. Este important ca orasele sa se dezvolte intr-o maniera participativa, dar controlata, care sa permita o mai buna calitate a vietii.

4. O mai buna informare in mediul urban

Exista o nevoie accentuata de informatii cantitative care sa ajute planul de dezvoltare urbanistica. Pentru obtinerea acestor date esentiale, este indicat sa fie puse in practica mai multe metode de cercetare sociala pentru a obtine informatii despre comunitati.

sursa foto: archiscene.net

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Locuinte sociale

Fundatii comunitare in Romania

Dezvoltarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati

Dezvoltarea personala prin voluntariat

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: