Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Responsabilitate sociala 3 campanii de succes datorita retelelor sociale
 

3 campanii de succes datorita retelelor sociale

 

Retelele sociale sunt folosite de politicieni, ONG-uri si oameni de afaceri pentru a-si promova ideile care pot avea un impact puternic, reusind astfel sa transmita mai bine mesajul dorit si sa interactioneze cu publicul. Astfel, retelele sociale au devenit un nou mijloc de comunicare, folosit la scara larga.

campanii socialePrin intermendiul unor platforme online, precum Facebook, Pinterest, Twitter, Instagram ori Youtube, informatii importante au fost transmise de catre diferite personalitati, iar mesajele lor au avut un impact puternic asupra populatiei. Iata cateva dintre cele mai reusite campanii, desfasurate pe retelele de socializare!

1. Campania pentru alegerile prezidentiale din SUA

Organizing for Action, o organizatie nonprofit, a sustinut campania prezidentiala a presedintelui Barack Obama din 2012. Prin intermediul acestei actiuni, defasurata pe retelele de socializare, mesajul transmis tuturor americanilor, in special celor care votau pentru prima data, era sa isi scrie pe mana motivul pentru care vor sa mearga la vot, sa realizeze o fotografie si sa o distribuie pe retelele de socializare, astfel incat toata lumea sa o vada.2. On her Bike!

O alta campanie de succes care a avut un impact puternic asupra oamenilor, intrucat a devenit rapid virala a fost cea organizata de o organizatie nonguvernamentala care militeaza pentru strangerea de fonduri cu ajutorul carora sunt sustinute proiectele pentru apa potabila. Pentru a strange banii necesari s-a organizat o cursa cu biciclete in Statele Unite ale Americii.

Astfel, banii stransi au fost folositi pentru ca persoanele din tarile subdezvoltate sa beneficieze de apa potabila.3. Campanie impotriva despaduririlor

Conservation International a organizat o serie de spoturi video menite sa atraga atentia asupra defrisarilor din padurile tropicale. Scopul campaniei a fost sa uneasca toate companiile internationale, ONG-urile de mediu si publicul larg pentru a ajuta la combaterea distrugerii padurilor tropicale. In cadrul acestei campanii, actorul Harrison Ford se supune epilatului cu ceara pentru a-i face pe oameni sa constientizeze cat este de important ca mediul inconjurator sa nu fie distrus.sursa foto: traininguri.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:


Doneaza bani pentru 5 fundatii renumite

5 aplicatii care te ajuta sa iti transformi visele in realitate

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: