Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

 

Mai, luna in care donezi sange

 

In luna mai implica-te alaturi de noi si doneaza sange pentru cei a caror viata depinde de asta. Nu ai mai donat pana acum? Afla tot ce trebuie sa stii inainte de a dona, unde poti face acest lucru, ce drepturi ai ca donator de sange, care sunt cazurile urgente care au nevoie de ajutorul tau.

Sangele este ceva ce cu totii credem ca este acolo atunci cand va fi nevoie de el. Cu toate acestea, doar 1.9% dintre romani doneaza sange, iar situatiile in care, ca si pacient, ai nevoie de o anumita grupa de sange, iar spitalele nu pot acoperi acest necesar, sunt din ce in ce mai dese.

Ca donator de sange faci parte dintr-o mare familie si atunci cand vei avea nevoie, vei fi ajutat la randul tau. Donarea de sange este un mod simplu de a arata ca-ti pasa, ca te implici, ca esti acolo atunci cand cineva depinde de gestul tau.

In luna mai, imparte.ro promoveaza necesitatea donarii de sange printr-o campanie de informare si atragere a potentialilor donatori. Campania se adreseaza atat celor care au mai donat sange, cat si celor care o vor face pentru prima data.

Iti vom prezenta informatiile necesare pe care orice potential donator trebuie sa le stie, centre de donare, compatibilitatea grupelor de sange, cazuri urgente care au nevoie de donatii de sange.

Te asteptam si sa te inscrii in baza donatorilor de sange de pe imparte.ro, pentru ca nu se stie niciodata cand viata cuiva poate fi salvata de gestul tau.

Mai jos ai principalele materiale informative pe care te invitam sa le parcurgi:

Vreau sa donez sange - ce ar trebui sa stiu?: Daca ai o varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani. Peste 50 de ani pot dona doar donatorii fidelizati, cu acordul medicului de familie si sub responsabilitatea medicului care efectueaza selectia.

Sfaturi utile inainte de a dona sange: Bea lichide din belsug inainte de a dona pentru a compensa fluidele pierdute. Lipsa de hidratare este principalul motiv pentru care intervin ameteli sau lesinuri.

Drepturile si obligatiile donatorilor de sange: Donatorul de sange cu donari regulate beneficiaza de dreptul de a efectua anual, in mod gratuit, un examen radiologic pulmonar si un examen biologic extins.

Donarea de sange - conditii de excludere permanenta si temporara: Persoanele care prezinta afectiuni cronice de diferite tipuri, dar si acelea care provin sau care au locuit in tari africane, precum Camerun, Ciad, Congo, Guineea Ecuatoriala, Gabon, Niger sau Nigeria, nu sunt eligibile pentru a dona sange.

Mai multe informatii poti gasi in sectiunea dedicata, Donatii sange. Tot aici poti vedea cererile urgente ale celor care au nevoie de sange, cat si lista tuturor centrelor din tara unde poti dona sange.

Nu uita, in luna mai te asteptam sa crestem impreuna procentul celor 1.9% romani care doneaza sange! Informeaza-te, actioneaza, salveaza!Campania "Doneaza sange! Fii erou!", editia a 12-a

In luna Mai, studentii au donat sange in campania "Doneaza sange! Fii erou", ce a avut loc in perioada 7 - 11 Mai 2012, in Bucuresti. Fiecare gest caritabil al studentilor a inseamnat salvarea unei vieti omenesti!

Afla mai multe aici

imparte.ro pe twitter imparte.ro pe facebook


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.