Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Voluntariatul pentru copii
 

Voluntariatul pentru copii

 

Activitatile de voluntariat aduc cu ele numeroase beneficii psihologice, fiind totodata modul prin care multe persoane inteleg sa-si ofere ajutorul catre semenii lor.

Importanta voluntariatului pentru copii

Viitorul si evolutia unei societati sunt legate de dezvoltarea si educatia copiilor, cei care, la un moment dat vor fi nevoiti sa poarte pe umeri aceasta uriasa responsabilitate.

Plecand de la aceasta premisa, voluntariatul pentru copii este un mod eficient si altruist de a-ti aduce contributia la viitorul societatii din care faci parte.

Astfel, daca iti doresti sa te implici activ intr-o actiune de voluntariat pentru copii, ai la indemana doua posibilitati. Fie contactezi un centru de voluntariat din localitatea in care ai domiciliu, care te va ajuta sa gasesti organizatia si activitatea potrivite, fie iti identifici singur acea organizatie sau activitate care ti se potriveste cel mai bine.

Un alt beneficiu adus de voluntariatul pentru copii este legat de confortul psihic adus, deoarece iti va creste increderea in propria persoana si vei dezvolta sentimentul de apartenenta la un grup.

Activitati pe care le poti desfasura in calitate de voluntar pentru copii

Daca ai ales sa desfasori o activitate in calitate de voluntar, inseamca ca iti doresti sa participi la crearea unei lumi noi mai bune.

Iata numai cateva din activitatile pe care le poti desfasura in calitate de voluntar pentru copii.

Activitati de mentorat

Poti sa te implici activ in educatia copiilor cu probleme la invatatura si ii poti ajuta sa depaseasca probleme de citit, de socotit sau alte activitati legate de scoala, in functie de abilitatile proprii.

Activitati pentru sustinerea cazurilor sociale

Poti sa te implici in colectarea de bani, alimente sau obiecte pentru copiii ce provin din familii destramate, pentru cei care locuiesc in zone defavorizate sau copiii afectati de diverse boli.

Asociatii care sustin voluntariatul pentru copii

In Romania, asistam la o crestere a numarului asociatiilor ce au ca principala activitate sustinerea intereselor copiilor. Putem sa amintim, doar cateva din acestea:

- Salvati Copiii Romania
- Fundatia Copii Fericiti
- Asociatia P.A.V.E.L. (Activitatea acestei asociatii este legata de imbunatarirea situatiei copiilor bolnavi de cancer).
- Asociatia M.A.M.E

Sursa foto: telegraph.co.uk

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariat international

Interviu despre voluntariat cu Radu Florin

Contractul de voluntariat

Centrul de voluntariat – cum ma pot inscrie?

Centre pilot de voluntariat

5 activitati de voluntariat pentru tineri

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: