Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Voluntariatul online - mituri
 

Voluntariatul online - mituri

 

Voluntariatul online inseamna servicii neplatite, furnizate virtual prin conexiuni la Internet, fie de pe un calculator, fie de pe un telefon mobil. Iti aducem la cunostinta o lista cu cele mai cunoscute 6 mituri ale voluntariatului online:

Voluntariatul online este ideal pentru persoanele care nu au timp sa faca voluntariat! 

Fals. Este probabil cea mai suparatoare afirmatie despre aceasta practica. Voluntariatul online cere atat atentia cat si timpul tau. Daca nu ai timp de voluntariat, nu o sa ai timp sa faci nici voluntariat online.

Farmecul voluntariatului online pentru indivizi ar putea fi:

    este un alt mod pentru o persoana sa ajute o fundatie, pe care o ajuta deja prin acte filantropice

    este un bun prilej sa te implici in acte caritabile daca nu poti sa pleci de la serviciu sau de acasa

    permite implicarea voluntara si a persoanelor cu dizabilitati, care au probleme cu mobilitatea sau care nu pot calatorii

    sustii o cauza, o institutie sau o persoana, exclusiv online, pentru ca alte posibilitati de a face o fapta buna nu sunt disponibile

    permite unei persoane sa ajute o arie geografica in care lucreaza

Persoanele care fac acte de voluntariat online, nu fac acte de voluntariat offline

Fals. Marea majoritate a voluntarilor online se angajeaza si in activitati sociale la sediile fundatiilor, in centrele pentru copii, pe perioada sarbatorilor sau pentru curatenia de primavara. De cele mai multe ori, sustin pe termen lung aceeasi organizatie, din oras, cu aceleasi proiectele online.

Persoanele care fac voluntariat online sunt interesate de zonele indepartate geografic

Fals. Cea mai mare parte a candidatilor voluntari sunt persoane care fac voluntariat la sediul organizatiei pe care o sustin online. De exemplu, un voluntar care pregateste un raport anual poate sa stabileasca intalniri la sediul asociatiei sau sa interactioneze cu membri echipei, dar isi poate continua lucrul de la birou sau de acasa. De asemenea, este comod pentru un voluntar sa gaseasca fundatii in apropierea locuintei lui.

Persoanele voluntare sunt adesea tinere, instarite si din marile orase

Fals. Voluntarii online vin din toate grupurile de varsta, care pot sa foloseasca Internetul pentru scopuri nobile, din diferite medii georgrafice si educationale, si indiferent de etnie. Bineinteles ca, fiecare organizatie care lucreaza cu voluntari online va avea o diviziune a task-urilor pe aria demografica si geografica.

Voluntariatul este impersonal

Fals. Interactiunile online sunt personale. In anumite circumstante, marea majoritate a oamenilor este dispusa sa impartaseasca informatii personale si sentimente intr-o comunicare virtuala decat intr-o comunicare fata in fata. Voluntarii online tind sa fie excelenti in interactiunea cu ceilalti – alte grupuri, in discutiile de pe forumuri sau cu cei batrani. Mai mult, voluntarii online cu care tii legatura sunt persoane reale. Daca te imprietenesti cu colegii tai, poti iesi la un picnic, o terasa sau o sedinta de brainstorming.

Voluntariatul online este un concept nou

Fals. Conceptul de voluntariat se manifesta chiar de la inceputul erei Internetului. Un exemplu foarte vechi despre partea formala a voluntariatului online a fost manifestul pentru mobilizarea grupurilor de voluntari cu scopul de a contribui la un proiect non-profit pentru a-i ajuta pe ceilalti ( alte persoane, mediul sau animalele) fie de pe calculatorul personal, de la serviciu sau de la scoala – este vorba despre proiectul Gutenberg, care a inceput in 1970 si care a mobilizat voluntarii online sa creeze domenii virtuale de carti electronice.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul – beneficii pentru tine

Verifica asociatiile caritabile inainte sa donezi

Responsabilitatea sociala la nivelul corporatiilor

Doneaza timp!

Doneaza cu intelepciune

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: