Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Voluntariatul in orfelinate
 

Voluntariatul in orfelinate

 

Sa faci voluntariat in orfelinate este o responsabilitate imensa, dar si o bucurie pe masura. Sa aduci zambetul pe buze copiilor abandonati in centre de plasament si orfelinate si sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a le imbunatati calitatea vietii este o satisfactie personala unica, pe care o traiesti destul de rar in viata. Iata cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii atunci cand te hotarasti sa faci acest tip de voluntariat!

Acumuleaza experienta inainte de a te inscrie

Inainte de a te duce la un orfelinat si a-ti oferi serviciile de voluntariat pentru ajutorarea copiilor abandonati, incearca sa lucrezi la alte centre de ingrijire a copiilor sau chiar in spitale, pentru a capata o oarecare experienta in lucrul cu copiii si a-ti face o idee despre ce presupune voluntariatul in acest domeniu.

Alege un orfelinat de incredere

Nu opta pentru primul orfelinat care iti iese in cale. Alege un centru de plasament cunoscut din oras, care are vechime in domeniu si notorietate.

Opteaza pentru un orfelinat de incredere, care este sustinut de organizatii nonprofit puternice si fundatii caritabile de renume. Asigura-te ca este deschis legal si ca nu se fac afaceri necurate acolo. Pana la urma, vrei sa ajuti copilasii abandonati, nu sa umpli buzunarele unor oameni lacomi.

Angajeaza-te in proiecte pe termen lung

Munca de voluntariat in orfelinate necesita multa rabdare pentru a ajunge la rezultate si a ajuta cu adevarat copiii. De aceea, opteaza pentru un angajament pe termen lung, in care sa ai posibilitatea si timpul necesar pentru a infaptui campanii, proiecte, pentru a atrage noi voluntari si a imbunatati conditiile de viata ale acestor copii.

Asigura-te ca ai abilitatile necesare pentru a face voluntariat

Este important ca atunci cand te inscrii ca voluntar intr-un orfelinat sa te asiguri ca ai unele abilitati sau aptitudini esentiale de care au nevoie cei de acolo pentru a reusi impreuna sa ii ajutati pe copii.

Cunostintele medicale sau munca intr-un spital, profesoratul sau participarea la proiecte ale UNICEF sau ale altor organizatii nonprofit pentru apararea drepturilor copilului constituie un avantaj important, insa nu o conditie obligatorie. Spiritul umanitar, altruismul si iubirea pentru copii cantaresc la fel de mult in CV-ul de care ai nevoie pentru a fi acceptat ca voluntar intr-un orfelinat.

Sursa foto: institutoasis.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roBuna ziua
coemntarii
M-ar intresa daca cunoasteti centre de orfelinat sau asociatii care primesc voluntari din Bucuresti,zona centrala sau sectorul 2.Va multumesc frumos!
Adaugat de: Allesia la data de 7-January-2013, 14:56
linie gri
 
Buna seara
coemntarii
Si eu as vrea sa stiu daca sunt orfelinate care primesc voluntari in Timisoara? Am lucrat cu copii pe diverse proiecte si mi-as dori foarte mult sa pot merge si intr-un orfelinat.Multumesc!
Adaugat de: amalia1989 la data de 8-January-2013, 1:10
linie gri
 
Raspuns pentru Allesia
coemntarii
Fundatiile implicate in actiuni de voluntariat sunt listate aici: http://www.imparte.ro/Cine-are-nevoie-de-ajutor/Institutii-sociale/domenii-activitate_Programe-de-voluntariat. Te asteptam sa te inscrii in baza de voluntari Imparte.ro: http://www.imparte.ro/Voluntariat/Vreau-sa-fiu-voluntar Vom tine cont de aceste intrebari, si vom incepe sa scriem articole pe locatii unde toate persoanele interesate pot face voluntariat.
Adaugat de: Imparte la data de 10-January-2013, 16:41
linie gri
 
Raspuns pentru amalia1989
coemntarii
Fundatiile din Timisoara care deruleaza actiuni de voluntariat sunt disponibile aici: http://www.imparte.ro/Cine-are-nevoie-de-ajutor/Institutii-sociale/domenii-activitate_Programe-de-voluntariat. Te asteptam alaturi de voluntarii Imparte.ro, prin completarea unui mini-profil de volntar, aici: http://www.imparte.ro/Voluntariat/Vreau-sa-fiu-voluntar.
Adaugat de: Imparte la data de 10-January-2013, 16:43
linie gri
 
Voluntar orfelinate
coemntarii
Buna ziua, caut si eu un orfelinat in Cluj, unde as putea face voluntariat.Oare aveti vreo sugestie? Imi plac mult copiii si imi doresc foarte tare sa fiu de ajutor
Adaugat de: flo_b4789@yahoo.com la data de 23-March-2014, 23:15
linie gri
 
Buna ziua,
coemntarii
M-ar interesa si pe mine un orfelinat in Bucuresti , unde as putea face voluntariat. Imi plac foarte mult copiii si sunt o fire comunicativa. Un orfelinat pe undeva in zona sectorului 3 daca se poate sa-mi sugerati, daca nu accept orice sugestie de orfelinate din Bucuresti. Astept cu interes si nerabdare raspuns. Multumesc!
Adaugat de: veronica_flori la data de 24-April-2017, 13:59
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul pentru copii

Legea voluntariatului

Donatii pentru copiii din orfelinate

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: