Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Voluntariatul face bine
 

Voluntariatul face bine

 

VoluntariDaca iti doresti sa ajuti persoanele mai putin norocoase, sa te implici in lupta pentru protejarea mediului inconjurator sau in alte activitati de binefacere, cea mai buna forma este voluntariatul.

Ce presupune voluntariatul

Toate actiunile realizate de persoanele binevoitoare, in ideea de a servi unui anumit scop si de a schimba viata anumitor oameni poarta numele de voluntariat. Prin intermediul acestei actiuni, ii poti ajuta si pe altii, prin actiunile pe care le intreprinzi, dar te poti ajuta si pe tine, mai mult decat ai putea crede.

Ce castigi prin voluntariat

Prin intermediul voluntariatului iti dezvolti anumite competente sociale, intrucat esti tot timpul nevoit sa intri in contact cu oamenii din jurul tau. Fie ca esti voluntar pentru organizarea unui concert, fie ca alegi sa participi la actiuni menite sa ajute copiii din familiile nevoiase, gestul tau iti va da posibilitatea de a intalni oameni noi si chiar de a lega prietenii.

Un alt avanataj al voluntariatului este ca iti ofera posibilitatea de a interactiona cu oameni pe care in mod normal poate n-ai avea sansa sa ii cunosti. Asadar, ai putea afla povestile de viata si problemele cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati, poti ajunge sa cunosti muzicieni si actori, in cadrul actiunilor artistice, sau copii talentati care nu au posibilitatea de a se afirma.

Asadar, volunatriatul iti posibilitatea sa inveti lucruri practice, care te pot ajuta in viata. In plus, actiunea de voluntariat poate fi considerata de unii angajatori drept experienta, astfel ca iti va fi mult mai usor sa te angajezi.

Pe langa cele mentionate, voluntariatul iti ofera sansa de a fi mandru, din punct de vedere uman, ca ai contribuit intr-o oarecare masura la schimbarea vietilor unor oameni necajiti sau la organizarea unori evenimente prin intermediul carora ai reusit sa bucuri sute sau poate zeci de mii de oameni.

Fii voluntar Imparte.ro

Imparte.ro considera ca sunt foarte multe lucruri care ar trebui schimbate, motiv pentru care te invita si pe tine sa devii voluntar si sa te implici in actiuni de caritate. Pentru a deveni voluntat Imparte.ro este necesar sa-ti creezi un mini-profil, pentru a fi informat in legatura cu oportunitatile care ti se potrivesc. Astfel, le vei da posibilitatea asociatiilor si fundatiilor in cautare de voluntari sa te contacteze in mod preferential.

sursa foto: http://fiivoluntar.blogspot.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul pentru copii

Voluntariatul online - mituri

Voluntariatul in vreme de criza sau cum gestul tau face diferenta

Voluntariatul – beneficii pentru tine

Viitorul voluntariatului

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: