Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Voluntariat pe termen scurt in Africa
 

Voluntariat pe termen scurt in Africa

 

Oportunitatile de voluntariat pe termen scurt in Africa devin din ce in ce mai interesante odata cu dezvoltarea voluntariatului in sine. Turistii care viziteaza Africa isi doresc sa petreaca mai mult din vacanta lor intr-un mod mai placut: ajutand comunitatile locale sau implicandu-se in eforturile de conservare a mediului. Daca vrei sa faci voluntariat in Africa, e bine sa pleci la drum cu toate informatiile de care ai nevoie.

In continuarea articolului, am ales pentru tine numele organizatiilor care ofera programe de voluntariat in Africa pe termen scurt, cat si cateva idei pe care e bine sa le ai in vedere cand faci voluntariat in Africa.

Daca fac voluntariat in Africa, o sa fiu recompensat?

Daca vrei sa faci voluntariat in Africa, majoritatea programelor pe termen scurt nu sunt platite. De obicei, ii platesti organizatiei o taxa prin care iti sunt acoperite transportul, cazarea si masa. Dar organizatiile, incearca sa reduca din cheltuieli cat mai mult posibil.

Voluntariat in Africa: la ce sa te astepti

Nevoi de baza. Vei intalni oportunitati de voluntariat mai ales in zone rurale, unde nu vei avea acces la apa sau electricitate. Gazduierea este o nevoie de baza si de regula, vei sta in gazda la o familie.

Adaptabilitate culturala. Asa cum se intampla si in cazul voluntariatului in alte tari, comunitatile rurale sunt mai traditionale decat marile urbii. Pentru ca o sa lucrezi alaturi de populatia locala, va trebui sa te imbraci si sa comporti asemenea lor. Ritmul de viata si viteza de lucru sunt mai lente decat in partea de Vest. Nu te astepta ca organizatiile de acolo sa functioneze impecabil si fara glitche.

Sanse de imbolnavire. Daca stai mai mult de cateva saptamani in Africa, sansele de imbolnavire pot creste. Inainte sa pleci de acasa, ia-ti toate medicamentele de care ai nevoie. Organzatia cu care colaborezi ar trebui sa te puna la curent in legatura cu problemele de sanatate, si nu uita ca asistentele si doctorii din Africa au o experienta vasta in ceea ce priveste contactatea bolilor. La inceput, vei putea avea probleme si cu mancarea si apa.

Dezvoltare profesionala. Toata lumea care a facut voluntariat in Africa iti poate spune ca cel mai mare impact nu a fost resimtit de comunitate, ci de sine. Petrecerea timpului alaturi de o alta cultura, iti vaschimba modul in care privesti viata si reprezinta partea care descrie cel mai bine voluntariatul.

Organizatii care ofera programe de voluntariat in Africa 

Global Vision International (GVI) este o organizatie britanica care ofera programe de voluntariat in Africa intre 2 – 20 de saptamani, in Kenya, Seychelles sau Africa de Sud.

African Impact pune la dispozitie proiecte in Estul si Sudul Africii, inclusiv un proiect de reabilitare a leilor ( de 3,500 de dolari pe durata unei luni), proiectul pentru o clinica mobila, (de 3,900 de dolari pentru trei luni), un proiect de cercetare a delfinilor (3,300 de dolari pentru 4 luni) si multe altele.

Madventurer ofera proiecte de 2 – 6 saptamani in Ghana, Kenya, Uganda, Morocco, Tanzania si Africa de sud. Poti sa predai, sa antrenezi si sa participi la activitati sportive, sa lucrezi pe un proiect de conservare a mediului sau sa ajunti la construirea unei locuinte.

"Este mereu o experienta incredibila sa observi delfinii in mediul lor natural, performand scufundari, lovituri din innotatoare, si acrobatii in aer" - Mellisa Peper, Voluntar GVI in Kenya.

 Sursa foto: www.gvi.co.uk

Articol realizat de:

1 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariat in India

Fii voluntar cat esti tanar

Despre voluntariat: Adapost, dulce adapost!

Despre voluntariat

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: