Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Voluntariat in India
 

Voluntariat in India

 

Voluntariatul in India este una dintre experientele pe care o poti trece pe lista de to do daca vrei sa combini aventura cu actiunile caritabile. Daca te-ai hotarat sa te inscrii intr-o astfel de aventura, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii.

Voluntar in India – ce trebuie sa stii

India poseda cea mai mare, veche si continua civilizatie. Limba vorbita este Hindi, dar vei gasi si foarte multi vorbitori de limba engleza, cat si foarte multi straini, deci nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste caile de comunicare intr-o tabara de voluntariat in India, mai ales daca stapanesti bine limba engleza. Pe langa Hindi, in India mai exista alte 14 dialecte oficiale. Religia predominanta este Hinduismul (80,5%), urmata de islamism, crestinism si alte religii. Este una dintre putinele tari din lume care si-a castigat independenta fara a face apel la violenta.

Cine organizeaza tabere de voluntariat in India?

Humana People to People India (HPPI) este o organizatie caritabila, fondata in aprilie 1998 ce si-a inceput initial activitatile in Rajahstan, incercand sa stopeze gradul mare de saracie, mortalitatea crescuta in randul copiilor, cat si discriminarea femeilor si a tinerelor fete.

Voluntariat in India – programe disponibile

Organizatia pune la dispozitia voluntarilor mai multe programe de voluntariat disponibile:

Programul de dezvoltare Alwar Village – se desfasoara in districtul Alwar, are ca scop propagarea regulilor normelor de sanatate, protectia drepturilor femeii, programe de educatie pentru prescolari, programe educationale non-formale.

Proiectul de dezvoltare comunitara Behror – se desfasora in districtul Alwar, temele taberei de voluntariat sunt prevenirea virsului HIV / SIDA, tratamentul si suportul acordate bolnavilor infectati cu HIV / SIDA.

Centrul de training pentru dezvoltare globala – scopul acestui centru este de a asigura tinerilor interesati de dezvoltarea personala, principii teoretice de dezvoltare si punerea in practica a acestora, inclusiv 6 luni de voluntariat ca si instructori de dezvoltare in cadrul proiectelor organizatiei.

Proiectul de dezvoltare comunitara Virat Nagar – se desfasoara in districtul Jaipur. Printre activitatile desfasurate de voluntari se numara: propagarea masurilor de sanatate, drepturile femeilor, activitati pentru protejarea mediului, activitati educationale.

Proiectul Gaia – este un proiect de voluntariat in India, nou infiintat de organizatie si trateaza in special activitati legate de protectia mediului inconjurator.

Cum te inscrii pentru o tabara de voluntariat in India?

Inscrierea intr-o tabara de voluntariat in India se poate face prin intermediul Colegiului pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala (CICD), organizatie ce lucreaza in parteneriat cu Humana People to People India. Se completeaza un formular de inscriere, dupa care, in prima etapa a proiectului este necesara urmarea unor cursuri de pregatire, cursuri ce au loc in Norvegia, organizate de DRH Development Instructor Program.

Care sunt cerintele pentru a face parte din tabara de voluntariat in India?

Tot ceea ce trebuie sa stii este limba engleza la nivel conversational, sa ai peste 18 ani, sa fii motivat, sa ai vointa si flexibilitate. Si in primul rand sa iti placa sa ii ajuti pe ceilalti!

Responsabilitati si beneficii intr-o tabara de voluntariat in India

Intreg programul dureaza 17 luni (training, proiect, tabara). Se plateste o taxa de inscriere, de aproximativ 370 euro, iar pe langa aceasta voluntarul isi va plati transportul pana in Norvegia, asigurarile de sanatate si vaccinurile necesare intrarii pe teritoriul Indiei. Sunt asigurate cazarea si masa pe intreaga durata a perioadei de voluntariat, transportul intre Norvegia si India, o alocatie lunara in timpul in care voluntarul se afla in India, iar la final, o diploma de atestare a participarii in tabara de voluntariat din India.

Echipele de voluntari se formeaza o data la patru luni, iar urmatoarele inscrieri se vor face in luna octombrie 2010.

Tu ai curaj sa te inscrii intr-o tabara de voluntariat in India?

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roAdriana
coemntarii
ma poate ajuta cineva: care ar fi toate costurile (suma finala necesare) pentru a ma inscrie voluntar in India?
Adaugat de: ZambitiVaRog la data de 1-October-2010, 16:58
linie gri
 
Re: voluntariat India
coemntarii
Ppentru informatii (date de contact), vizitati aceasta adresa http://www.humana-india.org/Contact.asp Ariile georgrafice in care organizatia isi desfasoara activitatea nu cuprind si Romania. Insa, puteti sa cercetati zonele vizate de organizatie. Acestea sunt: Rajasthan, Haryana, Delhi, Uttarakhand, Himachal Pradesh, Uttar Pradesh, Chhattisgarh, Tamil Nadu, Orissa, si Puducherry.
Adaugat de: Imparte la data de 13-December-2010, 17:03
linie gri
 
Despre Humana People to People in India
coemntarii
Humana People to People in India este o organizatie nonprofit de dezvoltare, care militeaza pentru umanizarea societatii si adreseaza pe plan global problemele sociale din domenii precum sanatatea, educatia, mediul inconjurator, venituri, prevenirea HIV. Puteti afla costurile totale care implica voluntariatul in India contactand chiar organizatia. Adresa este mai sus! Succes!
Adaugat de: Imparte la data de 13-December-2010, 17:06
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: