Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Voluntariat SMURD
 

Voluntariat SMURD

 

SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare) a luat fiinta in 1990, la Targu Mures, ca un sistem de urgenta, care functiona si in alte tari europene.

voluntariat SMURDAstfel, un echipaj medical spitalicesc se deplasa la locul unde se afla pacientul in stare critica in vederea acordarii primului ajutor calificat. Initial, serviciul a fost numit SMUR (Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare) si avea in dotare o singura masina echipata pentru interventia rapida fara posibilitatea de a transporta pacientul. Echipajul era condus de un medic pregatit in domeniul anesteziei si terapiei intensive si in domeniul medicinei de urgenta.

La un an de la infiintare, SMUR a primit prima ambulanta de reanimare, sub forma unei donatii din Germania, care avea sa usureze si sa creasca nivelul de ingrijire al pacientului, inainte de a fi transportat la spital.

Din anul 1993, Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare (SMUR) a devenit Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD). In anul 1999 s-a introdus in dotarea permanenta a SMURD un elicopter tip Allouette III.

Voluntariat SMURD

SMURD a inceput ca un serviciu bazat pe voluntariat - activitate de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, in folosul altora, fara a primi vreo recompensa materiala. In perioada in care a luat fiinta SMURD-ul, voluntariatul era un lucru complet neobisnuit, ceea ce a dus la aparitia multor reactii din partea sindicatelor si a autoritatilor, care au asociat voluntariatul cu amatorismul.

Dupa cativa ani in care SMURD a obtinut rezultate favorabile, s-a dovedit ca voluntariatul poate insemna si profesionalism la un grad inalt. Daca nu ar fi fost voluntari medici, asistenti, elevi, studenti, exista posibilitatea ca SMURD sa nu fi existat in prezent.

Toti cei vor sa se inscrie ca voluntari la Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare pot trimite un email la adresa office@smurd.ro, unde trebuie specificate varsta, domiciliul si orasul/judetul unde vor sa se inscrie ca voluntar SMURD.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul in vreme de criza sau cum gestul tau face diferenta

Voluntariatul in orfelinate

Voluntariat in Timisoara: oportunitati si informatii pentru aplicare

Fundatia pentru SMURD

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: