Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Voluntar de Craciun
 

Voluntar de Craciun

 

Fii voluntar de Craciun! Din mai multe motive! Craciunul este o perioada frumoasa a anului, o perioada pe care o petreci alaturi de prieteni si de familie, dar si o perioada a petrecerilor si a evenimentelor caritabile. Insa pentru cei mai putin norocosi, care se lupta cu boli, lipsuri materiale sau care nu au pe nimeni aproape si pe nimeni carora sa le ceara sprijinul, perioada sarbatorilor de iarna poate fi un moment de sfarsit de an amarat, aspru dar si un Craciun singuratic.

Oferindu-ti timpul si serviciile pentru voluntariat poti sa schimbi acest moment al anului si sa le redai speranta, sa le daruiesti un sentiment de pace si bucurie in spiritul sarbatorilor.

Pentru cei care au timp sa fie voluntari de Craciun, si care nu au buzunarul plin astfel incat sa faca si o donatie in bani, darul vostru caritabil este la fel de insemnat ca si o donatie in bani. In fiecare an si la fiecare sarbatoare, asociatiile caritabile isi deschid portile celorlalti sa ajute, sa se ofere voluntari pentru  a-si duce actiunile la bun sfarsit.

Toata lumea, atat copii, tineri cat si persoane mature pot sa ajute acordand timpul lor pentru una din aceste cauze caritabile. Cu cat sunt mai multi voluntari implicati, cu atat mai multe persoane isi vor primi cadourile de Craciun.
Fie ca este vorba de campanii umanitare, impodobirea bradului, actiuni de sustinere a voluntariatului  sau confectionari de felicitari caritabile de Craciun, afla in continuare unde poti sa fii voluntar si care sunt actiunile caritabile care se bazeaza pe voluntariat!

Voluntar in Bucuresti: Campania "Fulgi de nea pentru toti copiii" 
Fundatia Nane desfasoara o campanie de incluziune sociala a copiilor cu dizabilitati. Evenimentul este organizat in spiritul sarbatorilor de iarna si va avea loc in data de 16 decembrie 2010, incepand cu ora 17.00 la sala de festivitati a hotelului Ibis - Gara de Nord. Participantii sunt invitati sa contribuie alaturi de copii, voluntari si membri ai fundatiei la impodobirea bradului, la programul de colinde si jocuri. In cadrul serii, invitatii vor avea parte de multe surprize placute.

Puteti afla mai multe despre campania si confirma participarea la acest eveniment la tel. 021.314 00 30 sau pe email la office@fundatianane.ro.

Voluntar in Alba: Ganduri bune in jurul bradului de Craciun
Voluntarii Asociatiei "Raza Sperantei din Ardeal" vor ajuta la o actiune de promovare a gandurilor bune pentru cei dragi si nu numai. Acest gand frumos si bun se va scrie pe un glob confectionat din hartie, care apoi se va prinde intr-un brad. Voluntarii sunt elevi la Grupul Scolar de Chimie Industriala din Ocna Mures, judetul Alba.

Mai multe informatii despre actiunea caritabila aici.

Voluntar la Iasi: alaturi de membrii Asociatiei "Voluntarii Normalisti"
In perioada 15 – 20 decembrie 2010 intr-un efort de sustinere a activitatii de voluntariat a membrilor Asociatiei "Voluntarii Normalisti", copiii cu handicap sever de la Caminul Galata, cpiii de la Gradinita Bucium proveniti din familii monoparentale si Caminul de batrani Sfintii Constantin si Elena vor primi atentia asociatiei de voluntari cu ocazia sarbatorilor de iarna.
Pentru aceasta se vor strange fonduri cu care se vor cumpara cate o jucarie pentru copii si pentru batrani, vor fi cantate colinde, iar spectacolele vor fi organizate in onoarea oaspetilor. Toate vor fi coordonate de Mos Craciun.

Mai multe informatii pe adresa voluntariinormalisti.blogspot.com.

Voluntar in Oradea: voluntarii confectioneaza felicitari de Craciun
Incepand cu data de 22 octombrie 2010, voluntarii Caritas se implica in confectionarea de felicitari de Craciun. Este al doilea an in care voluntarii Caritas Oradea deruleaza aceasta activitate.
Felicitarile vor fi comercializate atat in Libraria Gutenberg, cat si in cadrul diferitelor expozitii ce vor fi organizate in scolile oradene. Banii stransi din vanzarea acestor felicitari sunt directionati pentru sustinerea programului „O masa calda pentru cei saraci”.

 

Mai multe informatii pe adresa caritaseparhial.ro.

Voluntar in Oradea: Campania “Daruieste un Craciun 2010”
Campania „Daruieste un Craciun 2010” a fost lansata pe 26 noiembrie 2010 si este initiata de Fundatia Comunia, sub maxima lui Antoine de Saint Exupery, „Te imbogatesti prin ceea ce daruiesti”, si se afla la cea de-a treia editie.

Evenimentul se desfasoara pe parcursul unei luni de zile, din noiembrie pana in decembrie, cand vor fi daruite  cadourile de Craciun pentru beneficiari.
Cadourile pachet sunt de forma unor cutii de pantofi frumos ambalate, astfel incat cei care le vor primi sa aiba parte de o adevarata surpriza, special pregatita pentru ei.
Persoanele care primesc aceste deosebite cadouri de Craciun sunt: copii cu boli cronice speciale, copii distrofici internati in Spitalul de Copii, copii orfani, copii cu Sindrom Down, familii nevoiase al caror venit lunar nu depaseste 500 de lei, batrani abandonati in centre medico-sociale, oameni ai strazii care nu au un adapost, bolnavi cu boli in faze terminale.
In spatiile comerciale ale partenerlor, vor fi standuri unde vor fi implicati peste 70 de voluntari pe zi.

Mai multe informatii pe adresa daruiesteuncraciun.comunia.ro.

Sursa foto: inyahart.files.wordpress.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul – beneficii pentru tine

Voluntar de vacanta

Voluntar Crucea Rosie – cum fac?

Fii voluntar cat esti tanar

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: