Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Voluntar Crucea Rosie – cum fac?
 

Voluntar Crucea Rosie – cum fac?

 

Voluntariatul este pentru fiecare dintre noi o activitate care ne face sa ne simtim mandri de cine suntem, de ce am realizat si de tot ce putem realiza pe viitor. Voluntariatul este o manusa protectoare pentru sufletul tau si o speranta de viata pentru cei pe care ii ajuti. "Poate ca nu ai strans foarte multi bani pe parcursul vietii, dar daca ai usurat inimile oamenilor in suferinta, atunci esti cu adevarat un om bogat", Seth Parker. Sa fii voluntar Crucea Rosie te face in cele din urma acest om bogat.

A fi voluntar de Cruce Rosie inseamna sa acorzi primul ajutor, sa vrei sa lucrezi cu batranii si copiii, sa fii alaturi de misiunea fundamentala a acestei societati nobile, si anume imbunatatirea conditiilor de viata a celor mai vulnerabile persoane.

Cum faci sa devii voluntar Crucea Rosie?

Ce putem sa iti spunem noi de pe acum este ca te afli pe drumul cel bun! Ai o multime de posibilitati, proiecte care de abia asteapta noi membri voluntari si experiente unice pe care le vei trai ca voluntar de Cruce Rosie! Iata ce poti sa faci:

  • Trebuie sa descarci formularul de inscriere, sa il completezi si sa il trimiti la filiala din judetul sau sectorul in care locuiesti sau inveti

  • Crucea Rosie are 47 de filiale in toata tara care ofera programe de voluntariat oriunde te-ai afla, judet, municipiu, oras, comuna si sat; datele de contact ale acestora le gasesti aici

  • Dupa ce ai trimis formularul, te sfatuim sa stabilesti o intalnire in care sa afli detalii despre cum poti sa te implici in activitatea de voluntariat

  • Persoana responsabila cu recrutarea voluntarilor din filiala careia te adresezi iti va explica ce ai de facut si veti discuta despre motivatia ta de a face voluntariat si care sunt asteptarile tale

  • Fiecare voluntar de Cruce Rosie participa la cursuri de instruire privind Miscarea si Principiile Fundamentale ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii. In functie de abilitatile si preferintele sale, voluntarului nou inscris ii este repartizata o anume activitate pentru care beneficiaza, de asemenea, de instruire. Cursurile sunt gratuite si obligatorii, si vei lucra pe baza unui contract de voluntariat

Dupa ce ai trecut cu brio de cursurile de instruire, urmeaza si o perioada de proba in care te vei putea considera pe deplin un membru din marea familie de voluntari (97 de milioane) ai Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din toata lumea.

In ce proiecte pot sa ma implic?

Actiunile Crucii Rosii se inscriu in programe destinate mai multor publicuri si in favoarea a 4 domenii prioritare de activitate: pregatirea impotriva dezastrelor, raspunsul in caz de dezastru, sanatate si bunastare sociala, difuzarea valorilor umanitare si a Principiilor Fundamentale.

Ca si membru al familiei de voluntari Crucea Rosie, poti sa te implici in proiecte pentru prevenirea dezastrelor naturale ("Campania nationala de prevenire a dezastrelor"), pentru ingrijirea persoanelor varstnice si defavorizate ("Deschide o usa") sau in actiuni de voluntariat destinate tineretului ("Campania Europeana de Siguranta Rutiera").

La fel de importante sunt si proiectele din domeniul sanatatii, prin proiectele "Suport material pentru bolnavii de tuberculoza care respecta tratamentul in ambulatoriu" si "Suport psihic pentru bolnavii de tuberculoza aflati in tratament ambulatoriu", cat si campania "Doneaza sange". Crucea Rosie Romana respecta si acum istoria si originile sale. Misiunea ei depinde numai de voluntari, pe care ii identifica si ii protejeaza inca din 1863.

Unul din voluntarii Crucea Rosie povesteste:

"Unul dintre cele mai dragi proiecte a fost cel prin care, cu ajutorul unui sponsor, am asigurat unor batrani singuri o masa calda in fiecare zi. Acum cautam un alt sponsor pentru a continua proiectul. Tot cu ajutorul unor sponsori le-am oferit acestor batrani si o excursie in jurul Bucurestiului. Pare incredibil, dar una dintre «bunicile» pe care le-am «adoptat» nu iesise din casa de 20 de ani! Si, in afara de o vecina care ii facea cumparaturile si de postas, nimeni nu-i calca pragul. Astfel de oameni au nevoie de ajutor, la fel ca si persoanele aflate in zone calamitate, copiii din familii sarace sau din centre de plasament.

Misiunea noastra este de a interveni pentru a alina suferinta si a proteja sanatatea si viata. Este o misiune nobila!"

Cine poate fi voluntar Crucea Rosie? Orice isi doreste!

 

Sursa foto: chinasmack.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.romihaela
coemntarii
De unde se descarca formularul de inscriere?
Adaugat de: miha_ela la data de 19-October-2010, 16:46
linie gri
 
Re: formular inscriere
coemntarii
Formularul de inscriere voluntar Crucea Rosie, se gaseste la urmatoarea adresa: http://www.crucearosie.ro/activitati/voluntariat/cum-pot-deveni-voluntar.html
Adaugat de: Imparte la data de 29-November-2010, 11:52
linie gri
 
voluntar
coemntarii
As dori sa devin voluntar Crucea Rosie ,insa inainte mi-ar placea sa cunosc diferite detalii.Eu locuiesc intr-un oras mai mic si as dori sa stiu daca pentru aceste actiuni trebuie sa ma deplasez uneori intr-un alt oras si,de asemenea,cat timp pe saptamana sau luna trebuie sa petrec pentru acest voluntariat.Va rog sa-mi trimiteti raspunsul la : doryanna_324@yahoo.com .Va multumesc anticipat.
Adaugat de: doryanna la data de 28-December-2010, 23:36
linie gri
 
intrebare
coemntarii
formularul de inscriere il trimiti prin posta sau e-mail? raspundeti :x
Adaugat de: kitty la data de 13-January-2011, 10:26
linie gri
 
Re: intrebare
coemntarii
In prima instanta, formularul de inscriere completat se trimite prin email, in functie de filiala in care vrei sa faci voluntariat: http://www.crucearosie.ro/despre-noi/filiale.html
Adaugat de: Imparte la data de 10-March-2011, 11:48
linie gri
 
Dilema
coemntarii
Eu am trimis nu unul,ci doua formulare de inscriere la filiala din Judetul din care provin si .......nimic.Ce pot face mai mult de atat? P.S.Asta s-a intamplat acum o luna si ceva. Daca mai incerc o data...cred ca va fi fara rezultat.
Adaugat de: sabina1111 la data de 11-December-2012, 19:57
linie gri
 
Dilema
coemntarii
Eu am trimis nu unul,ci doua formulare de inscriere la filiala din Judetul din care provin si .......nimic.Ce pot face mai mult de atat? P.S.Asta s-a intamplat acum o luna si ceva. Daca mai incerc o data...cred ca va fi fara rezultat.
Adaugat de: sabina1111 la data de 11-December-2012, 19:57
linie gri
 
Crucea rosie
coemntarii
Eu am adaugat o cerere de voluntar ... nimic nu prea sunt interesati.
Adaugat de: gelu17 la data de 29-August-2013, 12:26
linie gri
 
voluntariat
coemntarii
Am descarcat formularul de inscriere ca voluntar crucea rosie,dar nu pot scrie nimic in iel,aveti habar de ce?
Adaugat de: Eugen123 la data de 24-March-2014, 7:54
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul online - mituri

Voluntar de vacanta

Sfaturi de ingrijire pentru cei varstnici

Despre voluntariat: Adapost, dulce adapost!

Cateva intrebari de baza pentru asociatii umanitare

Caracteristicile voluntarilor de tip PRO BONO

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: