Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Pro Vobis
 

Pro Vobis

 

Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat are drept misiune dezvoltarea voluntariatului prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati. De asemenea, Pro Vobis isi propune sa promoveze voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

pro vobisIstoricul Pro Vobis

Pro Vobis a luat fiinta in 1992 ca o organizatie care oferea servicii sociale. Dupa multe experiente, in 1997, Pro Vobis a constituit primul Centru de Voluntariat din tara, ca departament al organizatiei.

Datorita cererii foarte mari in domeniul voluntariatului, Pro Vobis a modificat misiunea organizatiei si a transformat-o in primul Centru de Voluntariat profesionist si independent din Romania, iar dupa cinci ani de experienta a devenit (in 2002) Centrul National de Voluntariat Pro Vobis. Denumirea organizatiei s-a schimbat din nou in 2010, acum purtand numele de Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat.

Viziunea Pro Vobis

Pro Vobis are in vedere ca fiecare persoana sa isi aduca in mod voluntar contributia la dezvoltarea comunitatii in care traieste, punandu-si la dispozitie timpul, cunostintele, energia, deprinderile, talentele si experienta sau sprijinind financiar initiativele voluntare din cadrul comunitatii.

Pro Vobis isi doreste o societate in care implicarea intr-o activitate de voluntariat in beneficiul comunitatii sa reprezinte o parte acceptata si apreciata a existentei fiecarei persoane.

Proiecte Pro Vobis

1. Proiectul gONG urmareste informarea la scara larga privind oportunitatile oferite de Serviciul European de Voluntariat (SEV) catre organizatii si tineri si cresterea calitatii proiectelor SEV.

2. EU Aid Volunteers este o initiativa in curs de reglementare a Comisiei Europene, iar scopul acesteia va fi acela de a oferi oportunitati de voluntariat internationale pentru ca cetatenii europeni sa se poata implica in activitati de ajutor umanitar si protectie civila in lume.

3. Strategia “Multisectorial mechanisms at community level – the way forward for harnessing the power of volunteering” vizeaza perioada 2013-2014 si are ca obiectiv general dezvoltarea de mecanisme multisectoriale inovative la nivel comunitar, intre diferiti actori relevanti care pot avea un impact pozitiv sustenabil asupra miscarii de voluntariat.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul online - mituri

Voluntariatul in vreme de criza sau cum gestul tau face diferenta

Voluntariatul face bine

Voluntariat SMURD

Voluntariat pe termen scurt in Africa

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: