Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat Dovedit stiintific: Voluntariatul face bine la sanatate!
 

Dovedit stiintific: Voluntariatul face bine la sanatate!

 

Voluntariatul are numeroase beneficii. Aceasta activitate ajuta oamenii sa devina mai fericiti, dar si sa aiba o sanatate mentala si fizica foarte buna, au aratat doua studii realizate recent la comanda companiei americane UnitedHealth Group.

Astfel, conform celor doua analize, cei mai multiVoluntariat dintre adultii care au participat la activitatile de voluntariat s-au simtit mai plini de viata si mult mai sanatosi fizic. Asadar, incurajarile pe care le primim inca de mici de a fi mai buni cu semenii nostri si de a petrece cat mai mult timp alaturi de oameni, pentru ca ne face bine, au fost confirmate si stiintific.

Voluntariatul reduce stresul si ajuta la gasirea unui scop in viata

Pe langa faptul ca ajuta la ameliorarea sanatatii, rezultatele sondajului au aratat ca voluntariatul reduce semnificativ stresul, imbunatateste starea de spirit si ajuta oamenii sa isi gaseasca un scop in viata mult mai usor.

Astfel ca, 76% dintre participantii la aceste sondaje care s-au oferit voluntari in ultimele douasprezece luni, au declarat ca, dupa ce au exercitat aceasta activitate, s-au simtit mai sanatosi, 94% au declarat ca voluntariatul le-a imbunatatit starea de spirit, 78% au marturisit ca voluntariatul le-a redus nivelul de stres, in timp ce 96% au raportat ca activitatea de voluntariat le-a alimentat motivatia de a-si gasi un scop in viata.

Voluntariatul creste stima de sine si ajuta la bunastarea emotionala

Datele relevate de studiile comandate de UnitedHealth Group au aratat, totodata, ca 80% din respondenti au simtit ca au mai mult control asupra sanatatii lor, in timp ce un sfert dintre respondentii care sufereau de anumite boli au marturisit ca voluntariatul i-a ajutat sa isi canalizeze atentia si pe alte lucruri mai frumoase, astfel incat sa se detaseze complet de problemele pe care le au.

In plus, cercetarile au aratat ca voluntarii obtin scoruri personale mai bune decat persoanele care nu practica voluntariatul. Acestia reusesc sa aiba o stare emotionala mult mai buna, inclusiv o independenta mai mare si o capacitate mai eficienta de a relationa cu cei din jur, fapt ce le da o satisfactie generala mai mare asupra vietii.

sursa foto: mentalhealthy.co.uk

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul online - mituri

Voluntariatul in vreme de criza sau cum gestul tau face diferenta

Voluntariatul face bine

Voluntariatul – beneficii pentru tine

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: